tort z kremem - 4307 przepisów (strona:36/288)

Tort Maltesers 134

wypieków pracochłonnych, czasochłonnych i raczej kosztownych. Wymaga odrobiny twórczej inwencji, ale tu można się poradzić wujka Google. Tort Maltesers.Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej, lepiej się kroi i pracę nad tortem można rozłożyć.     Składniki na biszkopt:  - 6 jaj- 1,5 szklanki mąki tortowej (odjąć 3 łyżeczki, które   zastępujemy kakao- 3 łyżeczki kakao- 1 szklanka drobnego cukru- 3 łyżeczki proszku(...)Spód nasączamy sokiem pomarańczowym i  smarujemy konfiturą malinową. Na konfiturę nakładamy warstwę kremu, następnie kładziemy kolejny blat – nasączamy sokiem, nakładamy krem i ostatni blat. Lekko nasączamy i cały tort pokrywamy kremem. Kuleczki maltesers przekrajamy na połówki (bardzo ostrym cienkim nożykiem) i ozdabiamy tort. Ciasto od okazji i na wyjątkowe okazje. Tort Maltesers jest dla wyjątkowych amatorów słodkości. Do tego filiżanka

mojewypiekiinietylko
tort z winx (czarny las, wersja 2) 191

Zostałam poproszona o przygotowanie tortu z wizerunkiem czarodziejek Winx. Pomyślałam, że przy jego przygotowaniu skorzystam z gotowego nadruku na opłatku. Opłatek przykleiłam na tort za pomocą cienkiej warstwy maślanego kremu, trzymał się bardzo dobrze. Polecam tę metodę. Wierzch opłatka pokryłam za pomocą pędzelka warstwą specjalnego żelu nabłyszczającego z brokatem - istotnie, zgodnie z opisem opłatek pod nim nabrał pięknych, wyrazistych barw(...)dzieci). Pierwszy krążek biszkoptu ułożyć na paterze, nasączyć syropem, ułożyć połowę wiśni, oraz 1/3 kremu śmietanowego. Identycznie postąpić z drugim krążkiem, przykryć ostatnim. Wierzch i boki tortu udekorować resztą śmietanowego kremu i czekoladą

6niebo
Tort kanapkowy - "NieJagodowy" fioletowy 263

musi być krzywdząca i nudna. Aby w gronie koleżanek napić się herbatki nie musisz podawać "zakazanego" ciasta czy jeszcze bardziej przeklętego tortu z bitą śmietaną i tuczącym kremem. Ten Tort kanapkowy do złudzenia wyglądający jak ciasto czekoladowe z kremem jagodowym jest idealny na lunch lub wieczorne spotkanie. To genialna alternatywa. Cieszy oko jak prawdziwy tort, jest zdrowy i do tego(...)górnej krawędzi i łyżeczką uformować dekorację np. ząbki przeciągając łyżeczkę w odstępach po serku. Posypać Tort odłożoną łyżką wiórków z czerwonej kapusty, posypać podprażonymi ziarnami słonecznika. Odstawić do lodówki do schłodzenia lub podać od razu gdy galaretka jest wystarczająco twarda. Przed podaniem polać kremem ze zredukowanego octu balsamicznego, który do złudzenia imituje czekoladę. Taki krem balsamiczny jest dostępny w handlu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tort makowy 177

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak więc zrobiłam tort makowy na poczęstunek dla rodziny. Znudzona zwykłymi biszkoptami postanowiłam zrobić coś innego, tort był bardzo dobry, mnie osobiście smakował bardziej niż ten, na zwykłym biszkopcie. Biszkopt po upieczeniu jest wilgotny dlatego(...)serek z mlekiem. Dodajemy cukier waniliowy całość dokładnie mieszamy.  9. Spód tortu smarujemy powidłami śliwkowymi, wykładamy część kremu, rozsmarowujemy,  przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem nie zapominając o bokach tortu. Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy tort wedle uznania. Boki możemy posypać wiórkami kokosowymi,  a górę posypać płatkami migdałowymi

Mój pomysł na
Tort czekoladowo - malinowy 279

tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) na 35 minut.Po upieczeniu otwieramy tortownicę i przekładamy ciasto na talerz (odwrotnie niż było w  piekarniku) tak, aby góra tortu była prosta. Pozostawiamy, aż ciasto wystygnie.(Ciasto można przygotować dzień wcześniej).Ciasto kroimy na trzy równe części i pozostawiamy na czas przygotowania mas do tortu.Czekolady rozpuszczamy w miseczce w kąpieli wodnej(...)ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy kremem czekoladowym boki tortu. Tort dajemy znowu do lodówki na pół godziny i po tym czasie możemy dekorować.Najlepszym rozwiązaniem jest, aby tort spędził całą noc w lodówce :)Dziękuję za inspirację: margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort – pomysł na dekorację VI 203

Tort udekorowany w prosty sposób, a mimo to wygląda elegancko i bogato. Do jego przygotowania wystarczy masa do obłożenia tortu, waflowe rurki, kakaowy krem i biała czekolada. No i trochę chęci, choć przygotowanie takiego tortu wcale nie trwa długo :) To mój "najnowszy" tort, więc następne pomysły na dekorację pojawią się dopiero przy kolejnej rodzinnej uroczystości. Nie zamieszczam przepisu(...)tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu - kakaowych rurek waflowych z kremem czekoladowym - kremu do wykonania kakaowych dekoracji - białej czekolady - wstążek do dekoracji Masa do obłożenia tortu średnicy 21- 23 cm Tort na zdjęciu ma dwie masy – jedna dookoła tortu, druga na wierzchu. Wynika to z tego

Trzeci talerz
Tort szpinakowo- truskawkowy 179

Wiecie już, że szpinak pokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm   Ciasto szpinakowe:  180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny(...)ciasto dzielimy np nitką na 3 części.  2. Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Truskawki (rozmrożone) miksujemy i powoli, po jednej łyżce dodajemy do kremu. Gotowym przekładamy krążki ciasta i boki tortu.  3. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pod koniec dodajemy śmietankę. Gotową polewę wylewamy na wierzch tortu i delikatnie rozprowadzamy. Posypujemy kolorowymi perełkami i pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Krem orzechowo- migdałowy 167

Bazą naszego kremu jest śmietana kremówka i mascarpone- co sprawia, że jest on delikatny i jednocześnie pyszny! Wzbogacony orzechami i migdałami tworzy wyjątkowy krem, który możecie wykorzystać do ciast, tortów lub nałożyc go do pucharków i serwować jako deser. SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO- MIGDAŁOWY: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone(...)zdobienia tortów. ( Pamietajmy jednak o użyciu końcówki z dużym otworem, w przeciwnym razie mogą utknąć w niej kawałki orzechów !) Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem orzechowo- migdałowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort adwokatowy 285

Dostojny, pyszny, wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. Za jego wyjątkowy smak odpowiada gęsty krem na bazie kremówki i adwokata, którym został przełożony czekoladowy biszkopt. Do tego bita śmietana i czekoladowe wiórki w elemencie ozdoby. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. miękkiego masła 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI(...)trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem, lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę raz boki tortu smarujemy kremem- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Czekoladę ścieramy na tarce o dużych czkach. Opruszamy tort czekoladą. Śmietanę ubijamy i przekładamy do rękawa do zdobienia

Domowe Torty
TORT ORZECHOWO-KAWOWY 162

nierównomiernie, to znaczyna na dolny blat zużyłam 1/3 przygotowanego ponczu, a na górny blat pozostałe 2/3. Dzięki temu podstawa tortu nie "siadła" pod wpływem ciężaru.  Ponieważ krem zawiera masło i jajka, tort przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy go minimum 15 minut przed podaniem, aby krem ocieplił się i nabrał lekkości. Biszkopt możemy upiec dzień wcześniej i trzymac w formie(...)koniec małymi porcjami dolewamy spirytus. PRZEŁOŻENIE : Biszkopt kroimy na dwa blaty. Pierwszy dolny blat kładziemy na paterze, skrapiamy 1/3 nasączenia (zimnego) i rozsmarowujemy konfiturę. Wykładamy 2/3 kremu kawowego. Kładziemy drugi blat tortu. Znów skrapiamy nasączeniem i wykładamy pozostały krem ( 2-3 łyżki możemy odłożyć do dekoracji). Rozsmarowujemy na wierzchu i po bokach tortu. Dekorujemy orzechami i oprószamy kawą rozpuszczalną (przez

cool and minty
Krem cytrynowy 185

jesteśmy zadowoleni z intensywności koloru, możemy dodać jeszcze trochę barwnika, po czym całość RĘCZNIE, dokładnie wymieszać. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z gorzką czekoladą o wysokiej zawartości kakao. Możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej ( tzn. łamiemy czekoladę i wkładamy do szklanej miski. Miskę stawiamy(...)czekoladę- odstawiamy do przestygnięcia do temp. pokojowej.) i użyć jako polewy, lub zetrzeć na tarce i obsypać nią deser. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem cytrynowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort Szwarcwaldzki 157

skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Na kremie układamy wiśnie. Powtarzamy z resztą spodów. Cały tort pokrywamy warstwą kremu. Brzegi dekorujemy polewą czekoladową. Zdecydowanie polecam wykorzystać do tego rozpuszczoną gorzką czekoladę (powinna być ostudzona, ale ciągle jeszcze płynna). Ja użyłam gotowej czekoladowej polewy, która okazała się(...)wiele za rzadka. Wierzch tortu dekorujemy pozostałym kremem, wiśniami i wiórkami czekoladowymi. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort biszkoptowy z kremem mascarpone 8179

makiem, ale na koniec zamiast barwnika dodać suchy mak do ciasta. Po upieczeniu wystudzić. 3. Zrobić krem: śmietankę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone i sok z cytryny, wymieszać. Odrobinę masy odłożyć do osobnej miseczki, dodać czerwony barwnik i wymieszać. 4. Przełożyć tort: Blat różowy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem, posmarować(...)cienką warstwą dżemu porzeczkowego, wyłożyć część kremu. Na to wyłożyć biszkopt z makiem, nasączyć, wyłożyć krem. Osobno posmarować cienką warstwą drugi różowy blat i posmarowaną stroną przyłożyć na krem. Nasączyć biszkopt. Tort posmarować resztą białego kremu, a różowym kremem zrobić dowolne dekoracje. 5. Tort schłodzić kilka godzin przed podaniem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Babeczki z malinami 136

pół szklanki mąki  1 szklanka cukru 3 łyżki śmietany  1 kostka margaryny Kasia 1 jajko 3 żółtka 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem malinowy do tortów Oetkera 0,5 litra śmietany 30 %  maliny Przesianą mąkę łączymy z margaryną.  Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajko, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Schładzamy(...)smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość  pół centymetra. Foremką wycinamy kółka i wylepiamy nim środek. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy. Dodajemy proszek - krem malinowy do tortów Oetkera. Ostudzone babeczki dekorujemy kremem i malinami. Smacznego

Pyszności Słodkości