tort z kremem - 4307 przepisów (strona:30/288)

Tort dla dzieci + 17 urodziny :) 841

mogę, ale wierzcie mi na słowo, że tort był obłędnie smaczny. Postawiłam na niezawodną czekoladę, którą chyba każde dziecko uwielbia :) . Kakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem z rozpuszczonymi batonikami Kinder Chocolate. Boki tortu udekorowałam czekoladowymi pałeczkami Milka Lila Stix (to takie cienkie kruche ciasteczka obrane czekoladą, dostępne w większych sklepach). Góra tortu to istna rozkosz dla oczu. Różnego rodzaju(...)krem, wyrównać powierzchnię szpatułką. Przykryć II blatem biszkoptu, również nasączyć go herbatą i wysmarować kremem, tym razem już ciemnym- czekoladowym. Na kremie ułożyć ostatni biszkopt. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą kremu czekoladowego. Boki tortu udekorować pałeczkami w czekoladzie  (w razie potrzeby można je nieco przyciąć. Powinny troszkę wystawiać ponad tort, ale nie za bardzo). Górę tortu podzielić

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo-miętowy 159

kerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki wiosenny. Kto się skusi na kawałek?;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru 60ml oleju rzepakowego 2 małe jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka proszku 125ml mocnej gorącej kawy krem: 100g czekolady z nadzieniem miętowym 400ml śmietanki(...)również dobrze schłodzić. Obie śmietanki połączyć, ubić na puszysty krem. Na paterę wyłożyć jeden blat, skropić kawą z likierem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, również nasączyć, wyłożyć resztę kremu. Tort wstawić na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę: czekoladę posiekać, zalać mlekiem, podgrzewać mieszając, aż się rozpuści i powstanie gładka polewa. Polewę ostudzić, żeby była letnia i wciąż lejąca

Obiad gotowy
Góra lodowa 391

smak moich ukochanych orzeszków, dlatego ciasto szczególnie przypadło mi do gustu. Całość jest wilgotna, wcale nie za słodka i nasz kaloryfer spokojnie może robić nawet za urodzinowy tort – z przepisu otrzymujemy dużą blachę ciasta. Najlepsze jest zdecydowanie na drugi lub nawet trzeci dzień, kiedy wszystkie składniki się “przegryzą”, dlatego to ciasto można na spokojnie przygotować dzień(...)mniejszej). Pieczemy ok. 30 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowy biszkopt zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimny, przekrawamy go na dwie cienkie części (tak jak tort). Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie

Poezja smaku
Wielkanocny tort z kruchymi ciasteczkami i bezami. 188

odstawiamy ją do lekkiego stężenia. W między czasie ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę, do ubitej dodajemy cukier puder do smaku i tężejącą galaretkę, dokładnie ubijamy. 5. Przekładanie tortu: Trzy krążki biszkoptowe przekładamy kremem, smarujemy również wierzch boki tortu(...)Tort na chwilę wstawiamy do lekkie stężenia. W między czasie kruszymy drobno czwarty biszkopt. Dekorujemy tort według uznania ciasteczkami, bezami i pokruszonym biszkoptem lekko dociskając je do tortu. Należy pamiętać, żeby krem śmietankowy całkiem nie stężał, bo ciężko będzie udekorować tort. 6. Podanie: Tak wykonany tort odstawiamy jeszcze do lodówki, żeby krem dokładnie stężał, po tym czasie kroimy i podajemy

Izabelawkuchni
Tort bez pieczenia 237

dekoracji, ale także do przełożenia biszkoptów. Świetnie pasowałyby do słodko-kawowego smaku. Ja zapisuję sobie na następny raz, a Wy możecie skorzystać z tej rady już teraz ;) Do przygotowania tortu wykorzystałam niedużą foremkę o średnicy 18 cm. Składniki: 150 g/ ok. 18 sztuk podłużnych biszkoptów (u mnie dł. 10 cm) 180 g okrągłych biszkoptów 250 ml mocnej kawy dowolna nalewka(...)Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę do samej góry. U mnie tort ma 5 warstw kremu i biszkoptów. Ostatnią wierzchnią warstwę tortu możemy udekorować różyczkami wyciśniętymi z reszty kremu. Całość wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po wyciągnięciu z lodówki możemy przewiązać tort wstążką

Ciastkozercy
TĘCZOWY TORT UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 696

kremu. DEKORCJA: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodając pod koniec śmietan-fixy i cukier puder do smaku. Dodaj mascarpone i esencję i ponownie zmiksuj, krótko lecz dokładnie. Boki tortu posmaruj częścią kremu, a resztę podziel na 3 części i zabarw na fioletowo, niebiesko i różowo (1 łyżkę zabarw na czarno). Szprycami z wybranymi końcówkami dekoruj kolejno przód, gorę i tył(...)masy cukrowej ulep róg i uszy, wbij w nie patyczki i schłodź przez 1 godzinę w lodowce. Następnie pomaluj je barwnikami na złoto i wbij na szczycie tortu. Z kremu zabarwionego na czarno wyciśnij za pomocą szprycy oczy i rzęsy. Tort schłodź w lodówce. Wyjmij go przed podaniem 15 -30 minut. To oraz poniższe zdjęcie było robione już podczas przyjęcia

Słodko-Słony Świat Ilony
Torcik 155

galaretka wiśniowa  1 szkl.wody maliny  Pianka 7 białek szczypta soli 200 g cukru 500 g śmietanki 30% 7 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody Dodatkowo  biszkopty krem do tortów dowolne dekoracje Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijać.Do ubitej piany stopniowo dodawać żółtka oraz wodę(...)galaretkę z malinami.Odstawić do stężenia, następnie wyłożyć połowę pianki, ułożyć biszkopty i resztę pianki. Przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć. Odstawić do stężenia, następnie boki i wierzch posmarować kremem do tortu i dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Tort orzechowo-czekoladowo-rumowy i półrocze bloga! 240

dodatkiem kremówki. na koniec dodajemy rozpuszczalna kawę i mieszamy. Płynną czekoladę studzimy po czym dodajemy do masła ciągle miksując. Na koniec dodajemy rum. Mniam :) Gotowy krem wkładamy na 30 minut do lodówki. Tort: Gdy Biszkopt się wystudzi przekrawamy na 3 placki. Każdą część polewamy(...)rumem z dodatkiem ciepłej wody. Na pierwszy płat ciasta smarujemy marmoladę, przykrywamy kolejną częścią ciasta i smarujemy kremem, przykrywamy następnym plackiem i ponownie smarujemy kremem. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem. Dekorujemy mielonymi orzechami i ziarnami kawy. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.tort orzechowo-czekoladowo-rumowy z kawą

Bon Appetit Małgorzaty
Tort bez pieczenia 147

dowolna nalewka – u mnie gruszkówka z zanurzonymi laskami wanilii 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru kakao maliny Jak zrobić Tort bez pieczenia? Parzymy kawę i odstawiamy do przestudzenia, kiedy nie jest już gorąca dodajemy alkohol. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tak, żeby cała była przykryta) odstawiamy do napęcznienia. Mocno(...)Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę do samej góry. U mnie tort ma 5 warstw kremu i biszkoptów. Ostatnią wierzchnią warstwę tortu możemy udekorować różyczkami wyciśniętymi z reszty kremu. Całość wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po wyciągnięciu z lodówki możemy przewiązać tort wstążką

Ciastkozercy
TORT ŚMIETANOWO- ANANASOWY 157

Był biszkopt więc musi być tort :) Tort z kremem śmietanowo- ananasowym zrobiony dla małego przystojniaka na jego pierwsze urodzinki :)  Przepis na biszkopt do tortu znajdziesz  tutaj . KREM: Składniki na krem: * 3 śmietany kremówki 36% duże * 2 serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania * 4 plastry ananasa z puszki Wykonanie: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić(...)jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu ananasowego, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta, reszta kremu ananasowego i na to trzeci płat ciasta. Ciasto obsmarować kremem wymieszanym z barwnikiem i udekorować według uznania. Boki tortu udekorowałam kolorową posypka wymieszaną ze startą na tarce białą czekoladą

Zrób to smacznie
Tort ajerkoniakowo ananasowy 220

dodatki. Tort ma przyciągać wzrok… ale i nie tylko. Tort ajerkoniakowo ananasowy.      Składniki na biszkopt:  - 6 jaj- 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka drobnego cukru- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 łyżeczki octu- 3 łyżki oleju- cukier waniliowy- aromat (według uznania)      Składniki na krem:                                                     - 2 opakowania kremu ajerkoniakowego dr Oetkera- 600ml zimnego mleka- 200g miękkiego masłaDodatkowo:- dżem(...)blat – nasączamy – warstwa kremu. Trzeci wierzchni blat biszkoptu kładziemy odwrócony, aby tort miał równą powierzchnię (czyli „skórką” do środka”). Ponownie nasączamy sokiem i kładziemy kolejną warstwę kremu, tym razem też na boki. Tort wstawiamy do lodówki, a w tym czasie szykujemy polewę. Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło, wodę i cukier. Wstawiamy do mikrofali na 30 sekund. Wyjmujemy, wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 171

Truskawki blendujemy na mus. Mascarpone miksujemy chwilę i dodajemy do niego mus z truskawek. Można ponownie zmiksować, albo po prostu wymieszać łopatką. Rozsmarowujemy najpierw na górze, później po bokach tortu, starając się, aby utworzyć gładką powierzchnię.  Na górze dla ozdoby zrobiłam rozetki z tej samej masy, z której był tynk i ułożyłam na szczycie każdej po kuleczce cukrowej(...)posłużył mi jednorazowy rękaw cukierniczy, który możecie również nabyć u najlepszego sprzedawcy takich materiałów na allegro. Worki są duże i dzięki temu łatwiej jest nałożyć do nich porcję kremuTort ten jest praktycznie niesłodki. Dbając o zdrowe nawyki swojego dziecka warto przygotować taki, aby nie zaśmiecać małego organizmu. Oskar zajadał się tortem samodzielnie :) Skomentuj

MamaOskarka
Tort z różami cz. 2 300

kolorze czerwonym i formujemy z niego kulkę. Rozwałkujemy ją na grubość 1 mm ( ja użyłam do tego narzędzia do modelowania ) Wycinamy kółka, mi z pomocą przyszła końcówka do dekoracji tortów kremem. PS. Im więcej kółek (płatków) tym bardziej rozwinięta róża. Za pomocą kulkowego narzędzia delikatnie gładzimy końcówkę kółka, sprawi to, że końcówka delikatnie będzie falowała, co upodobni ją do prawdziwego(...)narzędziem do liści (można innym) wycinamy kształt liścia. Doklejamy listek do różyczki i gotowe. Mam nadzieję, że mój post pomoże Wam w stworzeniu pięknych różyczek, które mogą ozdobić urodzinowy tort. Pozdrawiam i życzę udanego dekorowania

cookpl
ciasto śliwka w czekoladzie 1165

śliwek w czekoladzie ;-) Na jego przygotowanie trzeba poświęcić nieco czasu i pracy ale znakomity efekt z pewnością Wam to wynagrodzi. Ciasto prezentuje się bardzo efektownie, a połączenie śliwek, delikatnego kremu grysikowego i gorzkiej czekolady jest po prostu idealne. składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki  1 1/2 łyżeczki proszku(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto kroję na dwie części, jak tort. krem: W garnku gotuję mleko. Gdy zacznie wrzeć dodaję kaszę mannę. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram

babka w formie
Tort z kremem z nutelli 111

Krem: Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę,dodać ekstrakt waniliowy,cukier puder i masło czekoladowe. Gdy ciasto wystygnie,pokroić je na blaty. Nasączyć zaparzoną ulubioną herbatą i przełożyć kremem. Tort wstawić do lodówki. W tym czasie z masy cukrowej przygotować ozdoby ,którymi chcemy przyozdobić tort. Dekorujemy schłodzone ciasto i zjadamy ze smakiem:) sklep.sirwilliamstea.pl tu znajdziesz herbatę,której używam

Wielki apetyt