tort z kremem - 4307 przepisów (strona:34/288)

Tort czekoladowy 136

tortu nie jest bardzo skomplikowanym wyzwaniem, ale warto rozłożyć je sobie na dwa dni. Jednego dnia przygotujcie biszkopt i czekoladowy ganache, na kolejny dzień zostawcie sobie przygotowanie kremu, składanie i dekorowanie tortu. Powodzenia! Składniki: Kakaowy biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru (250 ml) 1 szklanka mąki pszennej (250 ml) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (60 ml) 1/3 szklanki kakao(...)inną), następnie nakładamy warstwę kremu którą równomiernie rozprowadzamy na blacie, przykrywamy kolejnym blatem i powtarzamy. Blatu z płatków kukurydzianych nie smarujemy konfiturą, tylko od razu kremem. Pozostałym kremem smarujemy tort z wierzchu i dekorujemy okruszkami biszkoptu, borówkami i płatkami chabrów

Smakowity Blog Kulinarny
Tort tiramisu 207

szklanki mocnej kawy 5 łyżeczek amaretto 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych(...)tort kawałkami papieru do pieczenia, aby nie zbrudzić ją.  Krem posypujemy 1-2 łyżeczkami kakao.  Robimy tą samą czynność ze wszystkimi pozostałymi blatami biszkoptu.  Pozostałym kremem dekorujemy boki tortu i chłodzimy przez 6-12 godz w lodówce i tort tiramisu jest gotowy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Czarne dukaty-tort 192

ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu(...)nich biały krem, który odkładamy na później. Ciasteczka kruszymy na pył w blenderze lub za pomocą tłuczka (najlepiej zawinąć je wtedy w woreczek, aby nie uciekały). Gotowy tort , przełożony kremem , obsypujemy pokruszonymi ciasteczkami.Dekorujemy oreo.Smacznego

w mojej kuchni
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 272

deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu. Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym - Składniki: biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa(...)pokrojonych brzoskwiń - lekko dociskamy je do masy. Na krem kładziemy środkowy krążek ciasta, ponczujemy i wykładamy masę budyniowo-śmietanową oraz pozostałe pokrojone brzoskwinie, które znów "wciskamy" do kremu. Przykrywamy górną częścią tortu. W takiej postaci tort umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie tort wyciągamy z tortownicy i pozostałym kremem pokrywamy górę oraz brzegi ciasta. Dekorujemy pozostałymi brzoskwiniami

Słodka Strona
Tort Myszka Mickey 149

Zobowiązałam się upiec tort dla małego jubilata w kształcie Myszki Mickey. Musiałam więc słowa dotrzymać:) Tort jest bardzo pracochłonny, ale to sama radość móc stworzyć taką postać. Najwięcej czasu zajmuje dekorowanie, bo jest to dość żmudna praca, ale efekt końcowy wynagradza wszystko... Inspiracja Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki(...)trochę czarnego barwnika. Dokładnie rozmieszać. Przy pomocy wykałaczki naszkicować twarz Myszki. Następnie kremem w czarnym kolorze obrysować kontury. Przy pomocy szprycy z końcówką w kształcie kwiatka udekorować tort jasnym kremem, następnie różowym a na koniec czarnym. Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek 265

Komunii Św.. Masło sprawi, że dekoracje dłużej utrzymają swój idealny kształt, a dzięki mascarpone nikt nie będzie grymasił na maślany smak kremu :). Do kremu warto dodać ulubiony aromat smakowy. Poniżej podaję proporcje do tynkowania tortu i do dekorowania babeczek. Koniecznie przeczytajcie uwagi pod przepisem. Składniki: 150 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 50 g cukru pudru (przy kakao dajemy

Słodki Pomysł
Tort Miodowa Stefanka 148

resztek ciasta wykroić dowolne ozdoby - gwiazdki, serduszka, inne. Piec placki w temperaturze 180-200 °C na złoty kolor. Najlepiej upiec ciasto na 2-3 dni przed przygotowaniem tortu (by blaty skruszały). Krem. zagotować mleko, do wrzącego wsypać, intensywnie mieszając, by nie powstały grudki, kaszę mannę. Wierzch przykryć folią spożywczą (nie powstanie kożuch i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem(...)będzie śnieg). Tort jest najlepszy następnego dnia po zrobieniu (zmięknie i smaki połączą się). Rady: Przed położeniem pierwszego blatu na paterze, warto na środek naczynia położyć kleks kremu. Dzięki temu tort jest stabilny i nie przesuwa się po paterze. Kaszę studzić w temperaturze pokojowej. dzięki temu i masło, i kasza będą miały tą samą temperaturę i krem nie zwarzy się

Rodzinka w kuchni
Tort śmietankowy z frużeliną truskawkową 495

wystygnięcia. Krem śmietankowy: Zimną prosto z lodówki śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i miksujemy , gdy masa zacznie gęstnieć wsypujemy cukier puder oraz śmietan fiks, miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Złożenie tortu: Pierwszy blat biszkopta umieszczamy na paterze, skrapiamy częścią ponczu, z połowy  frużeliny robimy kleksy na biszkopcie, nie rozprowadzamy równomiernie , przykrywamy 1/3 częścią kremu, na wierzchu ułożyć kolejny blat(...)tortu, nasączamy i powtarzamy tę samą  czynność , przykrywamy ostatnim blatem biszkoptowym który nasączamy ponczem , smarujemy resztą kremu, wierzch i boki, wygładzamy dekorujemy dowolnie wg gustu, schładzamy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 152

białą czekoladą, babka maślana z nutą mandarynki w lukrze, babeczki jagodowe z śmietankowym kremem, kostka jogurtowa z amarantową galaretką i makaroniki z mascarpone :) Tort z kremem jagodowym i z białej czekolady. Widok tortu z lotu ptaka :D Babeczki z jagodami i kremem z tego przepisu  Babka maślana z nutą mandarynki (przepis) Kostka

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 168

przygotowałam dla mojej mamy z okazji urodzin. Mama jest wielką miłośniczką orzechowych wypieków, dlatego zrobiłam dla niej tort, w którym orzechy są w zasadzie wszędzie-w biszkopcie, w kremie, w dekoracji :) Tort smakuje wspaniale, i pięknie wygląda, gorąco polecam i zapraszam po przepis :) SKŁADNIKI *przepis na małą tortownicę ok 18cm średnicy BISZKOPT -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka(...)górę tortu i wygładzamy szybko łyżką lub nożem. Wstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie dekorujemy tort według własnej inwencji :) Polecam obtoczyć orzechami dół tortu, posypać go, a pozostawionym kremem zrobić rozety. *****Ja dodatkowo ozdobiłam tort czekoladowymi kulkami  Kulki robimy następująco do miski dajemy około 50g roztopionej czekolady, około 20g roztopionego masła i około 5 sztuk

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort herbaciany 115

Basilur Tea . A do dobrej, aromatycznej herbaty idealnie pasuje delikatne, rozpływające się w ustach ciasto. Zwłaszcza jeśli jest zrobione z użyciem tej herbaty :-) Tym razem pokombinowałam trochę i tort herbaciany z nutą irish cream dominującą w herbacie Dimbula wyszedł wręcz obłędnie! Spróbujcie koniecznie... SKŁADNIKI Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 2 łyżki(...)mieszamy. Odstawiamy aż masa zacznie tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach miksera, a następnie zmniejszamy je i dodajemy stopniowo tężejącą masę herbaciano - jajeczną. Jeśli uznacie, że przygotowany krem jest zbyt rzadki wstawcie go na trochę do lodówki.  Herbatę na poncz zaparzamy wodą przez 5 minut, a następnie przecedzamy i odstawiamy aż wystygnie. Dodajemy syrop, spirytus i mieszamy

Czary - gary w kuchni
Tort czekoladowy z kremem truflowym i truskawkami 169

się nie zważył). Krem podzielić na 3 części - 2 większe do przełożenia tortu i 1 mniejsza do dekoracji boków i góry tortu. Blaty ciasta nasączyć i przełożyć kremem. Boki i górę tortu wyrównać resztą masy. Obłożyć czekoladową opaską. Przygotowanie czekoladowej opaski na tort: 18 dkg gorzkiej czekolady roztopić w gorącej kąpieli wodnej lub w mikrofali. Na papierze pergaminowym(...)odłożyć do dalszej dekoracji. Pozostawić do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie ( choć nadal musi być lekko plastyczna, żeby opaskę można było wygiąć), przyłożyć razem z papierem do tortu (stroną z czekoladą do kremu) i lekko docisnąć. Pozostawić do zupełnego zastygniecia czekolady, po czym papier delikatnie ściągnąć.  Tort udekorować świeżymi truskawkami i płynną czekoladą. Trzymać w lodówce. RADA: Aby truskawki

Maślane ciasteczko
Krem cynamonowy 262

Krem cynamonowy to idealny dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki

Słodki Pomysł
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 178

ktoś  nie wie, co upiec, polecam mój tortTort jest przygotowany z ciasta czekoladowego, które jest delikatne w smaku i wilgotne, pachnie czekolad ą , nie jest suche, nie wymaga nasączania ponczem. Krem to miks s erka mascarpone, ricotty i cukru pudru.  Krem nie jest za ciężki(...)lodówki. Krem odstawiamy na 30 minut do lodówki. Tort Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy kremem i truskawkami. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Większa sprawa - tort 159

poszczególne części - szczególnie krem ajerkoniakowy, mocno alkoholowy, bez dodatków był obłędny. Myślę, że całość też się nieźle komponuje. Jeśli macie czas i chęci - polecam. Satysfakcja gwarantowana.Kakaowy tort z kremem ajerkoniakowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek400 g cukru180 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanej50 g kakaokrem ajerkoniakowy:250 g serka mascarpone75 g cukru200 ml ajerkoniaku3 łyżeczki(...)waniliowym, ucierać, aż całkowicie się rozpuszczą. Kakao dokłądnie wymieszać z mlekiem, żeby nie było grudek. Wlać do masy maślanej, zmiksować, żeby skłądniki dobrze się połaczyły.Kremem maślanym posmarować wierzch i brzegi tortu, wygładzić powierzchnię. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny, aż krem zastygnie, a masło stwardnieje.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z cukrem waniliowym, masłem i kremówką. Masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze