pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był(...)się spieszyło, bo to była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich i łyżkę ciemnego mokrego cukru muscovado. Obsypać tort i wstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie było
greenscarfNiezwykle dekoracyjny prosty tort z kremem śmietankowym i malinami. Ozdobiony jest cukrową koronką, którą możecie zrobić sami. Potrzebna wam będzie mata silikonowa i specjalny proszek Cake Lace Powder. Tort w brew pozorom łatwy do zrobienia. Pyszny śmietankowy krem świetnie komponuje się z malinami. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Biszkopt 5 jajek(...)malin Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane. Miksować do uzyskania porządnej konsystencji ( Ma być stabilny krem) Krem maślany do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem. Zagotować tylko do rozpuszczenia cukru, dodać
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmasę cukrową. Szkolny błąd. Dobrze, że dekorowanie zakończyłam na 2 godziny przed imprezą, bo masa całkiem by się rozpuściła. Dlatego we wpisie znajdziecie dzisiaj przepis na wnętrze tortu, prosty maślany krem, którym trzeba zasmarować tort przed ułożeniem na nim masy cukrowej oraz wskazówki jak w prosty sposób zrobić Peppę na torcie. Składniki (tortownica o średnicy 24cm(...)zrobiłam, dlatego masa na moim torcie trochę się pobąblowała. Masło utrzeć dodając po łyżce cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, aż powstanie puszysty słodki krem. Kremem tym zasmarować wierzch i boki tortu. Wyrównać na gładko i wstawić do lodówki na godzinę. Teraz dekoracja:) Ja zaczęłam od rozwałkowania tła - u mnie jest dwukolorowe, ale wystarczy jeśli będzie to jeden
Kulinarne Inspiracjemojej kuchni królowały naleśniki. Naszła mnie na nie wielka ochota bo dawno ich nie robiłam. Dlatego też teraz te wszystkie naleśnikowe posty: naleśniki razowe, serek do naleśników, krem paryski a zwieńczeniem będzie tort naleśnikowy :) Widziałam gdzieś kiedyś tort zrobiony z naleśników. Nie pamiętam jaką masą był przekładany. Ja wymyśliłam, że idealny będzie do tego krem paryski. Ta czekoladowa bita śmietanka(...)krem i kiwi i znów naleśnik i krem. Ostatni naleśnik smarujemy po wierzchu kremem i dekorujemy orzechami. Pamiętajcie, żeby po każdej warstwie owoców nałożyć trochę kremu, bo inaczej naleśnik nie przyklei się dobrze. Gotowy tort schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego :) Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy
Pyza i Surówkaskładniki; ok 3/4 szklanki powidła śliwkowego lub innego kwaskowatego, gęstego dżemu lub powideł z porzeczek czarnych czy wiśni gorzka czekolada lub o k ruszki czekoladowych ciastek Wykonanie tortu; Odkładamy około 5 łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Na podkładce układamy kolejno; Blat biszkoptu, poncz, powidło, krem kawowo makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo makowy(...)poncz. Odłożoną masą smarujemy tort, nast ępnie posypujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed podaniem , aby krem zmiękł i tort lepiej się kroił. Proporcje ułożyłam na swoje potrzeby, piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Polecam bo warto, smak mega smaczny! Tytuł; Moje wypieki
Radość kipiąca uśmiechem.wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne różyczki. Na warstwę kremu układamy krążek galaretki z owocami i przykrywamy jeszcze jedną cienką warstwą kremu. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu. Pierwsza warstwa ma za zadanie wyrównać brzegi i złapać wszystkie kruszki. Tort wstawiamy do schłodzenia do lodówki (ok.30-45 min.) lub zamrażarki (ok. 15 min). Po schłodzeniu nakładamy drugą(...)Mieszanie najlepiej dokończyć łyżką lub szpatułką, zamiast miksera, żeby nie przebić kremu (zbyt sztywny krem jest trudno wycisnąć w ładne gładkie różyczki). Pofarbowany krem przekładamy do worków cukierniczych z różnymi tylkami. Dekorujemy wierzch i bok tortu – różyczki mają układać się w grzywę i grzywkę jednorożca. Z rozpuszczonej gorzkiej czekolady robimy oczy jednorożca. Przekładamy ją do małego woreczka i wyciskamy
CiastkozercyJeżeli ktoś jest miłośnikiem smaku egzotycznego owocu jakim jest kokos, powinien spróbować tego tortu. Tort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą obecne w cieście, kremie i w dekoracji. W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi(...)gotować 2 minuty na małym ogniu ciągle mieszając . Krem schłodzić w lod ó wce. Tort Upieczone 2 blaty tortu przekładamy kremem. Resztą kremu dokładnie smarujemy górę i boki tortu. Tort obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
La grande e la piccola cuocaNakładamy połowę frużeliny, a następnie 1/4 części kremu. Ponownie nakładamy biszkopt i postępujemy w ten sam sposób. Następnie nakładamy ostatni biszkopt, który również nasączamy i wierzch oraz boki tortu smarujemy kremem. Trochę kremu zostawiamy na ozdoby. Tort schładzamy w lodówce przez 3h. Do garnka wlewamy śmietankę, łamiemy czekoladę, stawiamy na palnik o małej mocy, mieszamy do rozpuszczenia. Za pomocą szprycy(...)bokach tortu, która będzie nam spływać jak sople. Możemy to również zrobić za pomocą łyżki. Następnie pozostałą polewę wylewamy na środek tortu i rozsmarowujemy. Wkoło tortu wyciskamy za pomocą szprycy pozostały krem. Wierzch ozdabiamy wiśniami z ogonkami
kulinarne odsłony patimasa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura jest bardzo gęsta (ma mało soku(...)pozostałą część konfitury…. …na konfiturę nakładamy warstwę kremu… …przykrywamy ostatnim blatem, który lekko dociskamy. Ostatni blat-górę naszego tortu- nasączamy herbatą. Górę oraz boki tortu smarujemy pozostałym kremem-ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki tortu obrzucamy migdałowymi płatkami. Na górze tortu układamy kuleczki Raffaello. Jedną na samym środku-a pozostałe
Domowe Tortyczekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia, ostudzić, schłodzić w lodówce. Następnie ubić na sztywno. Biszkopt przekroić na 3 blaty, posmarować każdy blat dżemem i kremem śmietanowym. Wierzch i boki tortu posmarować kremem, obłożyć rurkami czekoladowymi, tort związać wstążką. Wierzch posypać niebieską posypką waflową, ułożyć na niej jajeczka cukiernicze i baranka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusibitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty
AniaGotuje.plmomentu, aż uzyskamy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do masła partiami wystudzony budyń, sok z cytryn oraz skórkę. Tak przygotowany krem możemy użyć do tortów czy ciast z kremem,ale również do babeczek(...)Uwagi ! 1) Cytryny muszą być zawsze wyparzone, świeże. 2) Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3) Trzeba zwrócić uwagę, aby krem się nie zważył. 4)Przed nałożeniem na tort czy ciasto krem powinien być troszkę schłodzony
Ciasta z tradycjamiOstatnio były urodziny mojego męża :-) postanowiłam zrobić mu niespodziankę i przygotowałam tort w jego ulubionym smaku - tiramisu :-) ale tym, co w torcie
Czary - gary w kuchni