tort z kremem - 4307 przepisów (strona:24/288)

TORT Z DWOMA KREMAMI 147

stopniowo dodaję śmietanę i mieszam aż składniki połączą się ze sobą i nabiorą gęstej konsystencji. Pierwszy blat smaruję 1/3 białego kremu, kolejny kremem czekoladowym, ostatni blat i boki tortu pozostałym kremem białym. Tort dekoruję złotymi perełkami i czekoladowymi różyczkami

JejKuchnia
Jak zrobić krem budyniowy? 17887

Przedstawiam mój najprostszy krem budyniowy z dodatkiem masła. Z kilku składników możesz wyczarować pyszny, puszysty krem uniwersalny do deserów.  Kremem budyniowym możesz przełożyć biszkopt do tortu . Krem możesz wycisnąć na babeczki, czy też użyć go jako jeden ze składników tarty z owocami .  Domowy krem budyniowy sprawdzi się również jako nadzienie do rurek, przełożenie wafli, czy też baza

AniaGotuje.pl
Tort cytrynowy 393

blat: nasączamy, smarujemy żółtym kremem, przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy żółty krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy żółtym kremem i wszystko ładanie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tzn. połamaną czekoladę wkładamy do szklanej miski, którą ustawiamy nad garkiem(...)rozpuści, odstawiamy do przestygnięcią. Czekoladą w temperaturze pokojowej dekorujemy tort: nabieramy trochę na łyżkę. Przechylamy delikatnie- tak, aby czekolada spływała z łyżki małym strumieniem i kreślimy na torcie czekoladowe esy floresy. Biały krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów i dookoła, po brzegach góry tortu, robimy kremowe zdobienia. Małe kremowe zdobienia wykonujemy również u podstawy tortu… …i gotowe

Domowe Torty
Tort mandarynkowy 175

przez około 30 min.- przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem Ja piekłam w prodiżu w okrągłej foremce o średnicy 26 cm Przygotowanie masy  do tortu : dobrze będzie, gdy zrobimy to w dużym naczyniu i dużym mikserem, bo kremu jest dużo Serki zmieszać ze sobą, dodać cukier puder i dobrze rozmieszać mikserem Śmietanę ubić, żelatynę rozpuścić w ciepłym soku mandarynkowym ( w około(...)nasączmy ciasto,( jeśli kroimy na 3 części to z 3 częścią biszkoptu postępujemy podobnie )  Zachowujemy część kremu do posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny deser, który udekorujemy najlepiej świeżymi owocami. Składników na masę kremową

Proste Potrawy
Torcik marchewkowy z kremem z mango 153

wyjątkowo lekki i puszysty, w niczym nie przypomnina ciężkich, mocno wilgotnych ciast marchewkowych. Przełożony kremem przygotowanym na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem puree z mango. Niezbyt słodki, lekki i bardzo smakowity. Spód torciku stanowi cienki blat kruchego ciasta o smaku ciasteczek Digestive. Tort upiekłam w małej tortownicy o średnicy 21 cm. Składniki na kruchy spód(...)paterze ułożyć kruchy spód i rozsmarować na nim dżem. Ułożyć pierwszy blat biszkoptu i nałożyć warstwę kremu. Ułożyć dwa pozostałe blaty i krem. Posmarować kremem wierzch i boki tortu. Resztę kremu umieścić w rękawie cukierniczym i wycisnąć ozdobną tylką rozetki na górze tortu wstawić tort do lodówki, by się ustabilizował, najlepiej na cały noc. Przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 116

czekoladowymi: Śmietankę i serek ubiłam za pomocą miksera na puch, pod koniec dodałam cukier puder. Czekoladę starłam na tarce i wsypałam do ubitej śmietanki. Tak powstał pyszny krem. Czas na złożenie tortu: Najpierw odłożyłam 2 łyżki kremu śmietankowego do posmarowania boków tortu. Na paterę położyłam pierwszy krążek ciasta. Napączowałam delikatnie. Rozłożyłam połowę powideł śliwkowych i rozsmarowałam na całym krążku(...)rozsmarowałam mus czekoladowy. Kolej na trzeci krążek, który również polałam ponczem. Posmarowałam resztą powideł śliwkowych i wyłożyłam resztę kremu śmietankowego. Wierzch przykryłam ostatnim czwartym krążkiem. Napączowałam go. Boki tortu wysmarowałam odłożonym kremem śmietankowym i wstawiłam do lodówki. Teraz zrobiłam polewę czekoladową: Czekoladę połamałam na kawałki i roztopiłam w kąpieli wodnej. Śmietankę podgrzałam w rondelku. Kiedy była gorąca przelewałam ją porcjami

Kuchnia u Krysi
Lodowy tort truskawkowy 124

Pyszny tort na nadchodzący weekend :) Składniki: 6 jajek 20 dag cukier 15 dag mąki pszennej 5 dag mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z pomarańczy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Składniki na krem: ½ kg truskawek 400 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem(...)ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Składanie tortu: Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, skropić sokiem z truskawek, nałożyć warstwę kremu truskawkowego. Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na nim resztę kremu. Tort mrozić 6 godzin. Ozdobić truskawkami

Tradycyjna Kuchnia
Tort Garfield 132

budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Blaty nasączyć likierem migdałowymUłożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego.następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej.W tym czasie przygotować masę cukrową oraz dekoracje

Mix smaku
Wiosenny tort urodzinowy 238

tęsknimy za słońcem i spacerami, bez tych wszystkich kurtek ciepłych, kapturów i czapek.  Aby po zaklinać wiosnę powstał ten waśnie tortTort dla Zosi na 8 urodziny.  Biały biszkopt przełożony prostymi, ale niezawodnymi kremami, ozdobiony jadalnymi wydrukami motylków.  Zosia była zachwycona i powiem Wam w tajemnicy, że mnie też ten tort strasznie się podobał. Smakował równie(...)łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną i cukrem pudrem utrzeć na stabilny krem. Groszki dodamy przy składaniu tortu bezpośrednio na krem. Masa maślana do posmarowania tortu na wierzchu 500 g słodzonego mleka skondensowanego 700 g masła 82 %  sok wyciśnięty z jednej cytryny Barwnik w żelu zielony Masło utrzeć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wiosenny tort urodzinowy 214

tęsknimy za słońcem i spacerami, bez tych wszystkich kurtek ciepłych, kapturów i czapek.  Aby po zaklinać wiosnę powstał ten waśnie tortTort dla Zosi na 8 urodziny.  Biały biszkopt przełożony prostymi, ale niezawodnymi kremami, ozdobiony jadalnymi wydrukami motylków.  Zosia była zachwycona i powiem Wam w tajemnicy, że mnie też ten tort strasznie się podobał. Smakował równie(...)łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną i cukrem pudrem utrzeć na stabilny krem. Groszki dodamy przy składaniu tortu bezpośrednio na krem. Masa maślana do posmarowania tortu na wierzchu 500 g słodzonego mleka skondensowanego 700 g masła 82 %  sok wyciśnięty z jednej cytryny Barwnik w żelu zielony Masło utrzeć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort truskawkowy 164

znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej będzie nam zachować ładny kształt tortu. Nakładamy cienką warstwę kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację(...)czym mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub proszku. Polewę odstawiamy do ostudzenia. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Dekorujemy polewą truskawkową (można przełożyć sobie ją do małego woreczka) i zostawionym wcześniej białym kremem. Na kremie układamy truskawki w czekoladzie. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto cytrynowo-jagodowe 195

uroczystości rodzinnych moim prezentem dla solenizanta, jubilata czy dla osoby, wokół której tworzy się to całe „zamieszanie” jest tort. Tutaj warto jednak zwrócić uwagę, że nie zawsze chodzi o ten tradycyjny, na biszkopcie, przełożonymi kilkoma warstwami super kremu i mega dekoracjami na wierzchu. Obchody imienin taty wypadły akurat w jeden z niewielu moich dni wolny. Po przyjściu(...)ciasto. Na coś, co na pewno mu zasmakuje. Pamiętałem jak zajadał się babeczkami cytrynowymi, które kiedyś robiłem. Dlatego więc, to właśnie ciasto cytrynowe postanowiłem wziąć na bazę „tortu”. A krem… powstał z tego, co było pod ręką. Przypominam, iż po ponad 12 godzinach pracy w kuchni nie zrobiłem absolutnie żadnych zakupów. W zamrażarce znalazłem jednak jagody

Jacob Tastes
KREM ORZECHOWY- IDEALNY DO TORTÓW, CIAST, CIASTECZEK I BABECZEK 125

Jeśli szukacie idealnego orzechowego kremu do tortu to ten przepis jest właśnie dla Was. Krem jest intensywnie orzechowy, puszysty, nie za słodki. Idealny do przełożenia tortu, dekoracji babeczek czy wypełnienia ciastek. Robiłam go już wielokrotnie i za każdym razem wychodzi po prostu doskonały.  Składniki: * 400 g zmielonych orzechów włoskich * 400 ml mleka * 400 g masła w temperaturze pokojowej(...)utrzeć mikserem na puszystą masę, miksując dodawać stopniowo cukier puder. Stopniowo do masła dodawać po jednej łyżce masy orzechowej i miksować wszystko na małych obrotach miksera. Krem jest już gotowy do przekładania tortu. Z podanych wyżej składników przełożyłam tort o średnicy 24 cm, 2 przełożenia między biszkoptami plus wystarczyło kremu na obsmarowanie wierzchu i boku tortu

Zrób to smacznie
Tort z truskawkami 135

śmietany i serka mascarpone, dżemem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Różowa poezja smaków!  Zdjęcia nie oddają tego jaki był pyszny, musicie mi uwierzyć i sami wypróbować przepis :)  Bazą tortu jest tak zwany biszkopt rzucany (bez proszku do pieczenia),  robiłam go pierwszy raz i przyznam, że trochę się obawiałam tego przepisu - bałam się nim rzucić, ale się odważyłam(...)biszkopt kroimy na 2-3 blaty według uznania. Nasączmy biszkopt, smarujemy dżemem truskawkowym, kremem i na końcu układamy pokrojone w plasterki truskawki.Ostatni blat tylko delikatnie nasączamy i pokrywamy cały tort kremem

W kuchennej krainie
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 124

Tort świąteczny z żurawiną świeżą i makiem pod gwiazdami. Torcik jest lekko kwaskowy za sprawą żurawiny i bardzo dobrze łączy się z makiem. Możemy gości i rodzinę oczarować dekoracją świąteczną którą robi się bardzo łatwo z czekolady.    biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/3 szklanki maku nie mielony 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaskie 1 łyżeczka(...)trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję kremem, na to połowa żurawiny, kolejny blat nasączam, krem, i żurawina. Ostatni blat też nasączam ale delikatnie już. Smaruję boki i górę tortu kremem. Obręcz: Czekoladę łamię przekładam do miseczki, dodaję oliwę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wymierzam obręcz tortu na długości i wysokości. Wycinam z papieru do pieczenia pasek o takich wymiarach

wesoła kuchnia