tort z kremem - 4307 przepisów (strona:15/288)

KREM RAFAELLO 197

uzyskamy gęsty krem. Odstawiamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe i posiekane migdały. Szpatułką (może być mikser) delikatnie i krótko mieszamy. Gotowy krem od razu nakładamy na biszkopt. Polecam torty z kremem

Słodki Pomysł
Tort cytrynowo jagodowy 225

dzisiejszy, gotowy tort możecie schować na godzinę do zamrażarki i podać gościom jako lodowy – na pewno będą zachwyceni :) Moja tortownica ma 16 cm średnicy, po nałożeniu kremu tort ma około 20 cm średnicy. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 0,5 szklanki oleju(...)upieczeniu odstawiamy na kratkę, żeby zupełnie ostygło. Przestudzone ciasto odwracamy do góry nogami – równy spód będzie dobrze nadawał się na górę tortu. Przekrawamy ciasto wzdłuż ostrym nożem i nasączamy wodą z cytryną. Nakładamy krem na pierwszy blat i wyrównujemy szpatułką lub nożem. Na pierwszą warstwę kremu nakładamy szprycą małe różyczki – w ten sposób nie będzie widać drobnych niedociągnięć

Ciastkozercy
Tort makowy z konfiturą wiśniową i kremem z nutelli 227

ubić na gesty krem dodać roztopioną gorzką czekoladę, cukier puder oraz krem nutella, zmiksować tylko do połączenia. Poncz: Wystudzony lekko osłodzony napar z herbaty wymieszać z likierem amaretto. Złożenie tortu: Krem podzielić na 3 części. Pierwszy blat biszkopta nasączyć 1/3 ponczu wyłożyć połowę konfitury wiśniowej oraz posmarować 1 częścią kremu, przykryć drugim biszkoptem, czynność powtórzyć, przykryć ostatnim blatem, nasączyć resztą(...)ponczu, wysmarować górę i boki pozostałym kremem, udekorować wg swojego uznania. Tort włożyć na całą noc do lodówki aby smaki się połączyły. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Śmietankowy tort z żurawiną 249

puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie nakładamy porcję kremu. Do środka tortu powinniśmy zużyć ok. połowy przygotowanego kremu. Na krem nakładmy pokrojone orzechy i galaretkę w cukrze. Przykrywamy kolejnym blatem. Biszkopt to bardzo delikatne ciasto, dlatego jeśli chcemy zbudować(...)spodem drugiego piętra tortu. Na spód nakładamy odrobinę kremu, żeby kolejny blat biszkoptu miał się do czego przyczepić. Dodajemy kolejne warstwy: żurawina, krem, orzechy i galaretka. Poskładany tort w całości dekorujemy kremem. Nie starałam się specjalnie wygładzić kremu – chciałam, żeby wyglądał jak śnieżne zaspy :) Żeby przygotować nieco „oszronioną” żurawinę musimy zrobić gęsty lukier z cukru pudru

Ciastkozercy
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 896

pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego

Słodka Strona
Tort bananowo-czekoladowy 507

wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie okrajamy delikatnie nożykiem boki i wyjmujemy z formy. KREM : Krem bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki banany, rozdrabniamy razem z serkiem mascarpone, za pomocą blendera- do momentu, aż składniki połączą się w jednolitą masę. W osobnym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę(...)czasie zdobienia Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem, leciutko dociskamy. Drugi blat- podobnie: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki tortu smarujemy kremem- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Tort bananowy – zdobienie Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opruszamy nią boki tortu. Odkładamy troszkę czekolady ( opruszymy

Domowe Torty
Tort Miś 181

mleka 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem do tortów smaku waniliowym 3-4 łyżki kakao 300 ml mleka czekolada Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na miękki puch i dodajemy(...)łyżce zimnego budyniu oraz kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody. Ucieramy na gładki krem. Z 300 ml mleka przygotowujemy krem do tortów z proszku. Wiśniówkę mieszamy z wodą. Pora na przełożenie naszego misia kremem. Moja rada: jeśli macie taką możliwość, róbcie tort w miarę chlodnym miejscu lub przy otwartym oknie. Zaczynamy od korpusu. Każdy blat nasączamy ponczem. Smarujemy cienką warstwą

My simple kitchen
Tort piernikowy z solonym karmelem. 3 urodziny bloga! 170

zawsze dodaję do kawy w zimne, śnieżne dni. No i trzeci mój ulubieniec, który wystąpił w tym torcie, to ser. Prosty, zwyczajny twaróg na sernik, który dodałem do kremu. Tort smakował naprawdę pysznie! Wilgotne blaty ciasta korzennego, krem serowy i dodatek solonego karmelu - prawdziwa uczta dla podniebienia :) Tort piernikowy z solonym karmelem - przepis: Solony karmel (Przepis TU ): 200 g cukru(...)sernik (najlepiej z Piątnicy) 4 łyżki cukru 3/4 ilości solonego karmelu*  Dekoracja: 1/4 ilości solonego karmelu 50 g pierniczków * Do kremu dodajemy 3/4 część przygotowanego wcześniej solonego karmel. Pozostałą 1/4 część pozostawiamy do dekoracji. Jak zrobić tort piernikowy z solonym karmelem: Zaczynamy od zrobienia solonego karmelu. Dokładny przepis jak wykonać solony karmel jest TUTAJ . Ciasto piernikowe: Piekarnik nagrzewamy

Kuchnia Łukasza
Tort malinowy 414

maliny. Kładziemy drugi blat i czynność powtarzamy (oprócz nakładania dżemu) – nasączamy blat, kładziemy krem malinowy, układamy połówki malin. Przed nałożeniem ostatniego blatu możemy też posmarować boki tortu. Kładziemy trzeci blat. Przygotowujemy drugi krem, z galaretką cytrynową. Ubijamy 400ml śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale jeszcze(...)płynną galaretkę cytrynową. Trzeci blat nasączamy i nakładamy krem cytrynowy już na całą powierzchnię tortu, włącznie z bokami i wygładzamy szerokim nożem. Boki posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Tort dekorujemy pozostałą częścią kremu i malinami.Tort malinowy nie należy do gatunku „ciężkich”. Delikatny krem w połączeniu z malinami  nie jest za słodki, a wilgotny biszkopt  jest jego doskonałym uzupełnieniem. Z pewnością zaspokoi

mojewypiekiinietylko
Tort czekoladowo truskawkowy 295

usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma idealną konsystencję i ładnie zastyga(...)tort nakładamy drugą warstwę kremu. Gotową polewę czekoladową przekładamy do woreczka strunowego, kiedy zupełnie ostygnie dekorujemy brzegi tortu. Do reszty kremu dodajemy 1 łyżkę kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskamy różyczki na tort. Wierzch tortu dekorujemy połówkami truskawek. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Tort czekoladowo truskawkowy

Ciastkozercy
Tort czekoladowo truskawkowy 360

usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma idealną konsystencję i ładnie zastyga(...)tort nakładamy drugą warstwę kremu. Gotową polewę czekoladową przekładamy do woreczka strunowego, kiedy zupełnie ostygnie dekorujemy brzegi tortu. Do reszty kremu dodajemy 1 łyżkę kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskamy różyczki na tort. Wierzch tortu dekorujemy połówkami truskawek. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort czekoladowo - wiśniowy 164

Mocno alkoholowy, lekko kwaskowy tort z kremem czekoladowo-orzechowym i wiśniami. Dla mnie idealny. Polecam na rodzinne uroczystości – tylko dla dorosłych. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem śmietanowy: 750 ml śmietany 36% 1 usztywniacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Krem(...)mieszamy na wolnych obrotach. Dolewamy żelatynę i mieszamy do połaczenia się składników. Krem czekoladowo – orzechowy: Margarynę ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy krem czekoladowo-orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Nasączamy go powstałym sokiem po odsączeniu wiśni ze spirytusu. Ciasto smarujemy kremem czekoladowo – orzechowym. Przykrywamy ostatnim biszkoptem

VioletoweKucharzenie
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 155

Lekkie, delikatne kremy do tortów sprawdzają się u mnie najlepiej i są najbardziej lubiane. Zawsze staram się je maksymalnie “odchudzić”, ale bez utraty smaku Tym razem przygotowałam tort na urodziny mamy z kremem bez masła i bez cukru. Upiekłam orkiszowy biszkopt z mąki pełnoziarnistej i dodałam jeszcze warstwę jabłkową, która dodała świeżości i sprawiła, że tort nie jest(...)podczas przygotowywania (a przy okazji opróżnicie nieco spiżarnię ;)). Muszę przyznać, że ta masa to jedna z moich ulubionych i na pewno wykorzystam ten pomysł jeszcze wielokrotnie Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru Biszkopt pełnoziarnisty: 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 5 jajek Krem budyniowy na śmietance kokosowej

Fitkot
Komunijny tort truskawkowy 184

biszkoptu ( proponuje zrobić nieco grubszy ), układamy na dość grubej podstawce. (możemy go przykleić na odrobinę kremu aby nam się nie przesuwał). Bardzo delikatnie nasączamy, będzie to podstawa naszego tortu. Smarujemy częścią kremu. Na krem poukładajcie część truskawek, lekko wciśnijcie je w krem. Nakładamy kolejny blat biszkoptowy. Nasączamy, smarujemy kremem i układamy truskawki delikatnie wciskając je w krem, przekładamy trzecim(...)każdy podtrzymywał część tortu. Na takiej konstrukcji umieśćcie mniejszy tort. Udekorujcie według uznania.  Jeśli wasze ozdoby nie chcą się trzymać możecie je przykleić na odrobinę kremu maślanego.  Tort posypałam złotym pyłkiem jadalnym i ozdobiłam srebrnymi i różowymi kuleczkami.  Powodzenia Wam życzę i fajnej zabawy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Red Velvet Cake 284

ciasta przygotowuje się z sera „cream cheese”, mnie nie udało się go kupić, więc użyłam serka mascarpone i gotowego sera na sernik. Przez to mój krem jest w smaku jakby bardziej „serowy”. Tort wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Proszę pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)znów około 4 łyżek kremu i wyrównać. Na wierzchu położyć ostatni kawałek ciasta i nasączyć go pozostałym ponczem. 9. Wierzch i boki tortu posmarować pierwszą, dosyć cienką warstwą kremu. Następnie tort posmarować drugą, grubszą warstwą kremu ( patrz FILM ). 10. Wierzch tortu posypać pokruszonym ciastem. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków

Mała Cukierenka