tort z kremem - 4307 przepisów (strona:11/288)

Prosty tort Red Velvet 455

walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku można je kupić(...)zadanie złapać wszystkie kruszki, żeby nie było ich widać na torcie. Tort wstawiamy do zamrażarki na 10 -15 minut lub jeśli pogoda dopisuje wystawiamy na dwór. Boki tortu dekorujemy kremem przełożonym do szprycy lub worka cukierniczego z końcówką w kształcie małej gwiazdki. Ta technika „dużo wybacza”, więc nawet jeśli nie macie wprawnej ręki efekt końcowy i tak będzie

Ciastkozercy
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 258

Rozsmarowujemy na nim resztę konfitury, układamy pozostałe maliny i wykładamy kolejną porcję kremu. Przykrywamy ostatnim, dolnym blatem biszkoptu spodem do góry i ponownie lekko dociskamy. Boki i wierzch tortu pokrywamy pozostałym kremem czekoladowym. Złożony tort wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. (Ja wszystkie powyższe etapy przygotowania tego tortu wykonałam dzień przed imprezą, na którą go szykowałam. Jedynie dekorację zostawiłam(...)już bardzo gęsta dodajemy żelatynę (może być letnia) oraz zielony barwnik i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia się składników i uzyskania jednolitego koloru. Gotowym, gęstym kremem od razu dekorujemy dobrze schłodzony tort. Przed podaniem wstawiamy go ponownie do lodówki na min. 2 godz. Ja do dekoracji tortu użyłam szprycy z końcówką w kształcie sześcioramiennej gwiazdki (niestety moje końcówki

Ratunku obiad
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 254

krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy. Na krem malinowy dajemy czwarty kawałek ciasta, również nasączamy go ponczem. Przekładamy na tort połowę kremu czekoladowego (który został). Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy(...)kremem czekoladowym.Tort znowu dajemy do lodówki na pół godzinki. Po tym czasie możemy udekorować tort.Najlepiej, żeby taki tort spędził całą noc w lodówce :)Tak wyglądał prezencik jeszcze nie spakowany :) Solenizant ukoił pierwsze dwa kawałeczki :)A tak wyglądał kawałeczek podarowany w prezencie od solenizanta :*Bardzo dziękuję za inspirację : margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort a la Tiramisu 186

ubijać zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Nasączenie: Kawę i likier wymieszać. Dodać olejek migdałowy, wymieszać. Mieszankę rozdzielić równo pomiędzy 3 szklanki ( będzie łatwiej dozować nasączenie ). Złożenie tortu: Krem podzielić na 3 części. 2/3 kremu wymieszać ze startą czekoladą ( pozostały krem będzie służył do posmarowania wierzchu i boków tortu ). Pierwszy z blatów biszkoptowych ułożyć na tacy/paterze. Nasączyć 1/3 ponczu(...)połowę kremu ze startą czekoladą, wyrównać. Przykryć kolejnym biszkoptowym blatem, nasączyć następną częścią ponczu. Wyłożyć drugą połowę kremu, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem i nasączyć pozostałym ponczem. Odłożonym kremem posmarować wierzch i boki tortuTort dowolnie udekorować, np. posypać startą czekoladą. Ja obłożyłam boki tortu uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów, wierzch posypałam startą białą czekoladą. Dodatkowym elementem dekoracyjnym

Opowieści z piekarnika
KREM ŚMIETANOWY DO TORTU 151

Najprostszy krem śmietanowy, idealny do przełożenia i ozdobienia tortu 🙂 Składniki*: 250g mascarpone 250ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, który trzyma kształt (uważaj, by go nie przebić i nie zrobić masła) przełóż kremem tort lub podaj z owocami [...] Artykuł KREM ŚMIETANOWY DO TORTU pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Ciasta świąteczne 260

suszu makowiec piernik dojrzewający piernik toruński piernik wojenny – tani piernik piernik z marcepanem i powidłami piernik żydowski rolada makowa – makowiec bezglutenowy szarlotka tort makowy tort makowy z kremem czekoladowym Tort makowy z kremem śliwkowym tort świąteczny – czekoladowo korzenno jabłkowy tort ze śliwek suszonych tort z palonych migdałów tort z suszonych moreli wino do ciasta na świątecznym stole

królestwo garów
Tort czekoladowo - miętowy 157

deseczkę. Krem: mascarpone, kremówkę i barwnik umieszczamy w misce, miksujemy do powstania gęstego kremu, dodajemy cukier i pastę miętową, miksujemy do połączenia składników. Z kremu odkładamy taką część, by wystarczyła na dekorację tortu. Na paterze układamy pierwszy blat, nasączamy go posłodzoną(...)miętową herbatą, wykładamy połowę kremu. Następnie układamy drugi blat, nasączamy go i smarujemy pozostałym kremem. Na wierzchu układamy trzeci blat, nasączamy go, wierzch i boki tortu dekorujemy odłożonym kremem. Tort wstawiamy do stężenia do lodówki. Polewa: wodę umieszczamy w rondelku i wstawiamy na palnik o średniej mocy, dodajemy cukier, mieszamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy masło i mieszamy, aż się

Smak mojej kuchni
Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową 273

kokosowego ** Frużelina malinowa 250 g malin *** 75 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1½ łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml wody mineralnej niegazowanej 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki Krem do tynkowania tortu 400 g masła 82% 200 g czekolady białej Ganache 100 g czekolady gorzkiej 120 ml śmietany kremówki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy(...)rozprowadzić po biszkopcie. Tort w rancie chłodzimy kilkanaście godzin w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Z dobrze schłodzonego tortu zdejmujemy rant cukierniczy. Tynkujemy równo i dokładnie przygotowanym kremem maślanym. Tort ponownie chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Ganache Czekoladę dzielimy na małe kawałki równej wielkości. Śmietankę podgrzewamy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy

Wędrówki po kuchni
Tort z owocami 149

prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając wielkich umiejętności w kuchni. Satysfakcja z samodzielnie upieczonego tortu gwarantowana. Jest to dosyć tradycyjny przepis z kremem bazującym na maśle i margarynie. Wyszedł naprawdę smaczny. Jeżeli ktoś jeszcze nie próbował przygotować tortu samemu to nie ma się czego obawiać. Ilość składników pasuje idealnie(...)dolną warstwę smarujemy kremem. Na typ etapie możemy opcjonalnie do kremu dodać plastry ananasa z puszki pokrojone w drobną kosteczkę. Przykrywamy dolny biszkopt jego górną częścią i smarujemy kremem cały tort (boki oraz górę). Finalna i chyba najfajniejsza część przygotowania tortu to jego dekorowanie. Na górnej części układamy owoce według naszego uznania, możemy także stworzyć ciekawe wzorki z kremu

Programista w kuchni
Tort z owocami 181

prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając wielkich umiejętności w kuchni. Satysfakcja z samodzielnie upieczonego tortu gwarantowana. Jest to dosyć tradycyjny przepis z kremem bazującym na maśle i margarynie. Wyszedł naprawdę smaczny. Jeżeli ktoś jeszcze nie próbował przygotować tortu samemu to nie ma się czego obawiać. Ilość składników pasuje idealnie(...)dolną warstwę smarujemy kremem. Na typ etapie możemy opcjonalnie do kremu dodać plastry ananasa z puszki pokrojone w drobną kosteczkę. Przykrywamy dolny biszkopt jego górną częścią i smarujemy kremem cały tort (boki oraz górę). Finalna i chyba najfajniejsza część przygotowania tortu to jego dekorowanie. Na górnej części układamy owoce według naszego uznania, możemy także stworzyć ciekawe wzorki z kremu

Programista w kuchni
Tort Makowy z Wiśniami i Likierem 452

połączenia składników. 8. Na nasączony biszkopt wyłożyć parę łyżek kremu (tak, żeby była około 1cm warstwa), na wierzch wyłożyć konfiturę wiśniową ( patrz FILM ) i przykryć ją paroma łyżkami kremu. Tort nakryć drugim kawałkiem ciasta i lekko docisnąć, ciasto nasączyć pozostałym ponczem. Krem który nam zostanie będzie na wierzch, boki i rozetki. 9. Kremem posmarować boki i wierzch tortu, wyrównać. Następnie(...)tort posypać trochę suchym makiem. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego (użyłam foliowego, jednorazowego) z tylką, użyłam tylki Wilton 6B i na torcie zrobić ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Na każdej rozetce ułożyłam czekoladową gwiazdkę. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką 193

wylana max 24 ha przed podaniem, dłuższe trzymanie jej na torcie może spowodować jej matowienie. Składniki Biszkopt:  6 jajek  1 szkl.cukru 4 łyżki oleju 1,5 mąki tort szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciepłej wody Białka ubić na sztywną pianę, dosypać powoli cukier cały czas ubijając, następnie dodawać porcjami żółtka . Dosypać mąkę(...)następnie wysmarować dżemem, wykładamy część kremu, następnie kładziemy beze, na bezę krem i przykrywamy 2 warstwą biszkoptu, nasączyć, dżem i krem i ost. warstwa biszkoptu. Wysmarować cały tort równo kremem. Tort włożyć do zamrażalki na 2 godz. Wyjąć i wylać gotową glazurę lustrzaną, boki obsypałam mielonymi orzechami włoskimi

Kubki smaku
Torcik urodzinowy 140

przyjęcie urodzinowe mojej córeczki. Puszysty biszkopt przełożyłam kremem z serka mascarpone i Nutelli. Dzieciakom bardzo smakował. Uśmiech na twarzy mojego dziecka- bezcenny. Pomysł na dekorację tortu pochodzi z bloga alebabka.blogspot.com. Krem jest bardzo prosty w przygotowaniu. Istnieje tylko ryzyko, że może się zważyć, jeśli jego składniki nie będą miały tej samej temperatury. Jeżeli jednak już zdarzy się to nieszczęście(...)zważył. Gotowy krem wstawiamy do lodówki na około 1/2 godziny.Biszkopt przecinamy na dwa równe krążki. Pierwszy z nich smarujemy kremem i przykrywamy drugim. Na koniec smarujemy boki i wierzch tortu kremem. Ostatnim etapem jest dekorowanie tortu cukierkami i cukrowymi pisakami

Smakowity Blog Kulinarny
Zapowiadany tort 222

już pisałam wczoraj, będzie to podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Dlaczego podwójnie czekoladowy? Bo składa się z czekoladowego biszkoptu oraz z mocno czekoladowego ganache. Tort wyszedł dobry, aczkolwiek ciasto piekło się z pewnymi przygodami i trochę opadło, więc nie mogę powiedzieć, że bardzo dobry. Jest to dość wrażliwe ciasto i podczas jego pieczenia w kuchni chodzimy(...)mniej więcej tyle samo kremu (ok. 1/2 całego kremu musi zostać do jego obłożenia i ewentualnej dekoracji). Na wierzchu układamy trzeci krążek ciasta. Całość równomiernie smarujemy kremem. Gdy pokryjecie cały tort, a jeszcze trochę Wam zostanie, możecie zrobić z kremu dekoracje (o ile macie szprycę, ja chwilowo nie posiadam). Gotowy tort ozdabiamy np. tartą czekoladą i wiśniami. Przed podaniem koniecznie

Ratunku obiad
Tort Czarny Las 395

Tort Czarny Las, znany również jako Black Forest lub tort Szwarcwaldzki to znane na całym świecie idealne połączenie ciasta czekoladowego z wiśniami i kremem śmietankowym. Ten przepyszny tort miał swoją premierę w drugie urodziny Błażejka. To mój pierwszy tort urodzinowy zrobiony własnoręcznie, z którego jestem bardzo dumna! Czekoladowe ciasto przełożone wiśniami(...)wiśniowej. Następnie kładziemy pierwszą, mniejszą porcję kremu śmietankowego. Nakładamy drugi blat ciasta. Wykładamy resztę frużeliny wiśniowej i drugą, mniejszą porcję kremu. Kładziemy ostatni blat czekoladowego ciasta. Cały tort tynkujemy pozostałym kremem (większa porcja). Boki tortu możemy wygładzić lub ‘oklepać’ go dookoła, tworząc nierówności za pomocą szpatułki. Nie oklepujemy wierzchu tortu. Wkładamy tort do lodówki

Słodki Pomysł