Kolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zwiększyłam tylko nieco ilość składników, żeby tort był wyższy (wszystko podaję poniżej), piekłam go w dwóch niedużych foremkach (16 cm każda). Halloween Tort Oreo Jeśli szukacie inspiracji na inne słodkości na Halloween zapraszam Was serdecznie do zajrzenia(...)spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą
Ciastkozercykształcie dużej, otwartej gwiazdy i zaczynając od dołu tortu pokryć go różami. W tym celu końcówkę w kształcie gwiazdki przyłożyć do tortu i trzymając tylkę prostopadle do boku tortu wycisnąć trochę kremu, a następnie zatoczyć koło. W ten sposób postępować dookoła tortu. Następnie rękaw cukierniczy umyć lub zamienić na inny i napełnić go jasnoniebieskim kremem. Nad ciemnymi różami utworzyć nowy(...)róż. Ponownie rękaw umyć lub zmienić na czysty i napełnić kremem bez barwnika. Udekorować nim wierzch tortu, zaczynając od zewnątrz, kierować się ku środka. Luki pomiędzy różami wypełnić pozostałym kremem. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem wyjąć na około 20 minut, by różyczki z kremu na bezie szwajcarskiej zmiękły. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieTort Ciasteczkowy Potwór to idealny pomysł na urodziny Twojego dziecka. Tort z kremem z Milky Way i frużeliną malinową sprawi, że urodziny Twojej pociechy na długo zostaną w pamięci gości T ort Ciasteczkowy Potwór zrobiłam z okazji pierwszych urodzin Kacperka. Gdy szukałam instrukcji do wykonania tego tortu(...)wykałaczki robimy usta Ciasteczkowego Potwora, wykładając czekoladę na papier do pieczenia. Zostawiamy całość do wystygnięcia, a następnie delikatnie odklejamy i dekorujemy tort :). Wykonanie: Krem milky way dzielimy na trzy części. Dwie do przełożenia toru i jedna do ‘otynkowania’. Pierwszy blat biszkoptowy umieszczamy na tortownicy. Nasączmy go wodą
Słodki Pomysłpropozycja, to czeko lad owy torcik ( moim zdaniem czekolada , to nieodłączny element walentynkowego deseru ;) ) , ze znaczącym smakowo udziałem mlecznych wafelków Lusette , na bazie których wykonałam jeden z krem ów do przełożenia. Tort jest dość mocno c zekoladowy ( prawie trz y tabliczki czekolady w jednym wypiek u ;) ), dlatego wybór mlecznych wafelków był tu strzałem w dziesiątk ę - delikatny smak wafelkowego kremu(...)zmiksować. Gotowy krem włożyć na chwilę do lodówki do lekkiego stężenia. Nasączenie: Kawę ( wystudzoną ) i likier kawowy wymieszać. Mieszankę rozdzielić równo pomiędzy 3 szklanki ( łatwiej będzie dozować nasączenie ). Złożenie tortu: Krem wafelkowy wyjąć z lodówki i ubić do otrzymania gęstego, sztywnego kremu ( nie nale ż y ubijać zbyt długo, by krem się nie zwarzył ). Pierwszy z blatów biszkoptowych ułożyć
Opowieści z piekarnikalubi marchewkowe ciasto, to tort na pewno przypadnie mu do smaku. Robię różne rodzaje tortów. Odkryłam, że marchewka świetnie pasuje z czekoladą. Upiekłam tort marchewkowo czekoladowy zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu(...)kremu i przykruj drugim plackiem lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu pozostawiając 3 czubate łyżki. Wstaw tort do lodówki na godzinę. Wyjmij tort po godzinie, zdejmij obręcz i rozsmaruj krem wokół tortu. Udekoruj czekoladowymi jajkami i orzechami. The post Tort marchewkowy z ananasem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniawodzie. Wyjmujemy skórkę z cytryny. Śmietanę (prosto z lodówki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do zimnego kremu budyniowego, dodajemy łyżkami ubitą śmietanę. Delikatnie mieszamy do połączenia się kremów. Składanie tortu: Brzegi górnego krążka tortu przycinamy pod kątem ok 45°, tak aby potem torcik przybral ksztalt kopuły (odwórconej miski). Dolny krążek nasączamy ponczem( u mnie sok ananasowy/woda/cukier), rozprowadzamy 1/3 kremu(...)posypania. Moja wersja to raczej mimozowa fantazja. Wy możecie puśćić wodze fantazji i stworzyć własny tort: z truskawkami, brzoskwiniami czy owocami leśnymi. Pamietamy: owoce dodajemy tylko do środka tortu, a krem i poncz powininny być jasne. Smacznego
Mia Cucina SofietaKolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zmieniłam tylko nieco proporcje, żeby tort był wyższy (wszystko podaję poniżej), piekłam go w dwóch niedużych foremkach (16 cm każda). Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą
Ciastkozercybananowe ciasto. Dzień 2: Robimy krem, składamy i tynkujemy tort. Dzień 3: Dekorujemy tort. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremem). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto się śpieszyć! Tort z filmu i na ostatnim zdjęciu(...)Tort bananowy na pozostałych zdjęciach ma 18 cm. Za drugim razem (przy torcie 18 cm) źle podzieliłam krem […] Artykuł TORT BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłkrem. Oczyszczone ciastka miksujemy na pył. W misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Dodajemy pokruszone ciastka Oreo, delikatnie mieszamy. Odkładamy 3 łyżki do dekoracji. Resztą kremu smarujemy schłodzony tort z wierzchu i po bokach. Dokładnie wyrównujemy. Tort odkładamy do lodówki. Polewa / Drip Śmietanę podgrzewamy w garnku. Śmietana nie może się zagotować. Odstawiamy z palnika i dodajemy(...)mieszamy, aby czekolada się dokładnie rozpuściła. Polewę studzimy i jeszcze płynną (ale już lekko tężejącą) wylewamy na dobrze schłodzony tort. Tort dekorujemy słodkościami, kawałkami czekolady, ciastkami Oreo, pozostałym kremem Oreo. Tort odkładamy do lodówki
Słodkości na talerzuMożna go przygotować dzień wcześniej i podać na każdej domowej imprezie. Świetnie sprawdzi się podczas majówkowych spotkań w ogrodzie czy na działce. Będzie ozdobą każdego stołu i bufetu. Tort z wytrawnym kremem serowym to doskonały pomysł na zastąpienie czymś nudnych czasami kanapek. Kroi się go bardzo ostrym nożem na dowolne kawałki i delektuje smakiem. Tort chlebowy z twarożkiem czas przygotowania(...)naturalny twarożek. Do większości serników, tych na zimno czy pieczonych, używam twarożku kanapkowo-sernikowego z Wielunia . To mój ulubiony twarożek, bez żadnych ulepszaczy czy dziwnych dodatków. Do swojego tortu zrobiłam 3 kremy na bazie twarożku - ogórkowy, rzodkiewkowy i rybny. Każdy z osobna jest pyszny, ale razem też doskonale się uzupełniają. Pamiętajcie, że aby cały tort nie był zbyt suchy
Smaczna PyzaPrzepyszny tort z kremem budyniowym,masą krówkową oraz słonecznikiem Biszkopt jasny SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki pestek słonecznika SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka(...)blaty. Krem podzielić na pięć w miarę równych części ( do jedne z części również dodałam pestki słonecznika, według uznania ;)). Blaty biszkoptów na przemian jasny i ciemny przekładać kremem. Złożony tort posmarować kremem i wierzch tortu polać masą krówkową udekorować kleksami kremu i posypać słonecznikiem. Gotowy tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. PS. Przed podaniem tort stał
RAROSSAwiększej ilości czasu, ponieważ musicie upiec biszkopt w dużej tortownicy (np. o średnicy 28 cm) i z upieczonego biszkoptu należy wyciąć odpowiednie kształty: prostokąt, kulki. Do ozdobienia tego tortu możecie przygotować krem ganache i ubić go na sztywną masę (przepis TUTAJ ). Na sam koniec całość ozdobić roztopioną gorzką oraz białą czekoladą + kokardką, cukrowymi perełkamii :) Tort został podany(...)plastikowej, dużej desce + na niej zostały zrobione napisy z roztopionej czekolady. Po złożeniu tortu - z ciasta wykroiłam bardziej męskie kształty (spójrz na zdjęcie poniżej) Pomysły na kremy do tortów: (wystarczy kliknąć na wybrany krem) - czekoladowy wraz dodatkiem mascarpone i kremu czekoladowego , - maślano-budyniowy , - śmietanowy wraz z dodatkiem białej czekolady , - wiśniowy , - typu ganache (mocno czekoladowy) . Jeżeli
Ugotowaćkupując cytrynową galaretkę :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy biszkopt i robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem cynamonowy, składamy i dekorujemy tort. Składniki na biszkopt (tortownica, śr 20cm): 5 białek 150 g cukru 5 żółtek 120 g mąki pszennej 45 g skrobi ziemniaczanej Oddzielamy białka od żółtek(...)blatem biszkoptowym, który również nasączamy. Cały tort ‚tynkujemy’ pozostałym kremem cynamonowym. Szpatułką delikatnie wygładzamy boki i wierzch tortu. Za pomocą worka cukierniczego z tylką dekorujemy tort kremem cynamonowym, a na końcu ananasami lub galaretką cytrynową. Tort cynamonowy przechowujemy w lodówce. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na kremy. Użyłam
Słodki Pomysłnasączamy 1/3 ponczu, następnie smarujemy połową konfitury różanej i wykładamy 1/3 kremu z białą czekoladą. Kładziemy kolejny blat i powtarzamy czynności. Ostatni blat tylko nasączamy ponczem oraz smarujemy pozostałym kremem. Tort wstawić do lodówki. Krem do dekoracji: Miękkie masło oraz cukier puder ucieramy przez kilka minut. Odkładamy 1/3 kremu do osobnej miseczki. Następnie dodajemy do kremu niewielką ilość barwnika(...)miseczki. Do pozostałej części kremu ponownie dodajemy barwnik, krótko mieszamy. Dzięki temu uzyskaliśmy trzy kremy w podobnych odcieniach. Dekorowanie tortu zaczynamy od dołu nakładając najciemniejszy odcień kremu kolejne jaśniejsze. Wierz tortu pozostawiłam jasny, dookoła rękawem cukierniczym wyszprycowałam kleksy z pozostałego kremu dekorując jedynie różą. Gotowy tort wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. SMACZNEGO
RAROSSAkolejny raz porwałam się z motyką na słońce! Ale było warto - piętrowy tort z kremem śmietanowo-truskawkowym udekorowany wedle życzenia - kucykiem "My Little Pony", ale "nie takim płaskim, tylko wystającym". Nie będę ukrywać, że było przy torcie sporo pracy. Tym bardziej, że górna część tortu, już przełożona kremem śmietanowo-truskawkowym, zasmarowana kremem maślanym i czekająca tylko na obłożenie masą cukrową(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym przez ok. 7 minut na puszystą masę. Dodać mleko i miksować jeszcze przez 2 minuty. Składanie tortu: Na blacie dużego tortu rozsmarowujemy krem śmietanowo-truskawkowy. Przykrywamy środkowym blatem, który również smarujemy i przykrywamy górnym blatem. Dokładnie tak samo postępujemy z małym tortem. Oba torty wstawić do lodówki do wystygnięcia - masa śmietanowa
Kulinarne Inspiracje