prostu poezja smaku. Wypróbowałam i wszystkim polecam, a oto przepisy, wykonane właśnie ze śmietanką czekoladową. Tort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 - jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM 750 ml - śmietany czekoladowej 30% 1 - słoik dżemu wiśniowego 2- śmietan fix PONCZ 1/2 szkl przegotowanej(...)dodać śmietan fix, dalej ubijać. PRZEŁOŻENIE TORTU: Krążki ciasta nasączyć ponczem. Pierwszy i drugi krążek posmarować dżemem wiśniowym i kremem czekoladowym. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boku tortu, posmarować kremem śmietanowo czekoladowym. Boki tortu obsypać orzechami laskowymi. Tort udekorować kleksami kremu czekoladowego i wiśniami kandyzowanymi. Smacznego
Kuchnia Danusipojedyncza kostka ma u mnie wymiary mniej więcej 3x3x3 cm. Zdjęcia poniżej prezentują kolejność w jakiej składa się tort z gotowych elementów, warto zacząć od przygotowania wcześniej galaretki, bo będzie potrzebowała trochę czasu na stężenie i kremu budyniowego. Składniki na wafel ryżowy: 100 g ryżu dmuchanego (preparowanego) 80 g białych pianek 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki masła orzechowego Składniki(...)zrobiłam z kawałka miękkiego plastiku owiniętego sreberkiem) nakładamy trochę czekoladowego kremu i przyklejamy największy spód brownie. Dla wygody krem możemy przełożyć do małego woreczka strunowego. Przyklejamy kolejne warstwy tortu używając kremu jako kleju. Spód ryżowy dobrze jest przygotować sobie wcześniej, bo potrzebuje około pół godziny w lodówce, żeby stężeć. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pianki i mieszamy na małym ogniu
Ciastkozercyróg. Pierwszy blat umieścić w tortownicy, nasączyć go delikatnie wodą z cytryną i posmarować kremem dyniowo-orzechowym. Umieścić kolejny blat i powtórzyć czynności. Najlepiej krem podzielić sobie na 3 równe części aby warstwy były jednakowe. Tort wstawić(...)kilka godzin (lub najlepiej na noc) do lodówki. Po tym czasie nożem odciąć boki tortu od pierścienia tortownicy i go wyjąć. Kremem kokosowo-dyniowym pokryć boki i górę tortu. KREM JOGURTOWY Jogurty przelać na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawić na noc w lodówce by odsączyć je od serwatki. KARMEL KOKOSOWY Śmietankę kokosową zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może
Candy Pandasurodzinek, chciałam zrobić tort, który będzie chętnie zjedzony przez dzieci. Tort był lekko orzeźwiający dzięki malinowej galaretce. Poza tym zrobiłam krem z mascarpone i śmietanki, do obłożenia tortu użyłam rurek z kremem, a wierzch obsypałam kolorowymi cukierkami. Składniki(tortownica 27 cm): biszkopt (składniki na 1 biszkopt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier(...)galaretką i również nakładamy 1/3 części kremu. Wierzch przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wodę łączymy z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym i nasączamy biszkopt. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu obkładamy rurkami, a na wierzch wysypujemy kolorowe drażetki. Tort dodatkowo możemy obwiązać kokardą
kulinarne odsłony patikolejnym blatem- lekko dociskamy. Kolejny- środkowy blat: nasączamy- smarujemy masą krówkową, na masę krówkową nakładamy warstę kremu, przykrywamy ostatnim blatem, który lekko dociskamy i nasączamy. Górę oraz boki tortu smarujemy kremem- wyrównujemy. UWAGI: Jeżeli wasza masa krówkowa jest zbyt gesta i ciężko ją rozsmarować- podgrzejcie ją troszkę przed nakładaniem a znacznie ułatwi to Wam zadanie. Nie musicie zużyć całej puszki(...)górze tortu układamy ramkę z czekoladowych serduszek, zostawiając między nimi miejsce na śmietanowe zdobienia. Następnie za pomocą rękawa do zdobienia tortów, wypełniamy miejsca między czekoladkami zdobieniami z kremu… i tort jest gotowy Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki ( a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!! Artykuł Tort śmietanowy serduszko pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortywłaśnie inspiracją dla mnie do stworzenia tego tortu. Blaty maślanego ciasta, pachnącego wanilią, pokryte cienką warstwą słodkiej winogronowej konfitury. Do tego dekoracja z kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej i mrożone, orzeźwiające winogrona. To prawdziwie królewski tort! * SKŁADNIKI na formę 18-20 cm Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 2 żółtka 200 g masła(...)barwników, każdy kolor nałóż do foliowego woreczka. Natnij końcówkę i wyłóż każdy kolor do 1/3 wysokości tortu (na wierzch nałóż tylko biały krem). Kolejno za pomocą szpatułki wyrównaj krem. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem połóż na wierch kiść winogron zamrożonych przez noc (wcześniej należy je umyś i dokładnie osuszyć
Food Squareśmietanę delikatnie wymieszać z czekoladową masą tak, aby nie było białych smug. Gotowy krem wstawić do lodówki do lekkiego stężenia ( u mnie trwało to około 5 minut, krem szybko tężał ). Złożenie tortu: Dolny blat czekoladowego ciasta nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Następnie posmarować dżemem porzeczkowym ( bardzo sztywny dżem rozmieszać w miseczce do uzyskania bardziej smarownej konsystencji ). Wyłożyć około(...)przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i udekorować wierzch tortu. Boki tortu można dowolnie udekorować, np. posypać kakao ( u mnie cukrowa posypka w kształcie serduszek ), lub pozostawić tylko posmarowane kremem. Tort wstawić na kilka godzin do lodów ki . Smacznego
Opowieści z piekarnikakakaowe, i to co najlepsze w tym torcie to rewelacyjny rozpływający się w ustach krem na bazie mleka skondensowanego, które uwielbiam szczególnie z tubki, i właśnie takie użyłam do kremu. Tort jest rewelacyjny w smaku i na pewno przypadnie do gustu małym jaki dużym łasuchom. Ciasto: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej 2 łyżki kakao(...)zmiksować. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzony blat przekroić na 3 równe części. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, przykryć drugim blatem ciasta, posmarować resztą kremu, przykryć ostatnim blatem ciasta. Tort polać rozpuszczoną czekoladą rrarossa@gmail.com
RAROSSAWykładamy krem orzechowy, i dużym nożem równo rozsmarowujemy, nakładamy krem na boki, i nożem lub szpatułką ściągamy nadmiar kremu. Całość wygładzamy i możemy zająć się dekoracją tortu 9. Tort dekorujemy resztą kremu, za pomocą szprycy. Posypujemy boki i wierzch wiórkami kokosowymi i lekko kakao, robimy małe kropelki z sosu wiśniowego. Gotowy tort trzymamy w chłodnym miejscu. Smacznego Składniki(...)nasączamy i nakładamy krem oraz dżem malinowy, lub inny, wedle upodobania. Zakrywamy 3 plackiem, nasączamy i cienko rozsmarowujemy równo krem, smarując również boki i całość wygładzamy. Dekorujemy brzoskwiniami przekrojonymi na ćwiartki, boki i górę tortu posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Możemy również posypać kokosem lub czekoladą. Smacznego
Mój pomysł najest bardzo słodki, należy do wypieków w stylu 3bit. Jeden kawałek zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Tort kajmakowy Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone(...)ubić. Dodać kajmak i ucierać. Jeśli uważacie, że masa jest zbyt płynna, można dodać żelatyny rozrobionej w paru łyżkach wody, wg przepisu na opakowaniu. Ja nie dodawałam. Można przełożyć tort kremem. Po nałożeniu masy na płat, posypać krem orzechami. Postąpić podobnie z kolejną warstwą. Krok 4 Kiedy mamy przełożony tort, smarujemy go po bokach i z wierzchu resztą kremu
CoolinarniePLwysoki urośnie biszkopt. Na paterze wyłożyć dolny blat i posmarować grubo schłodzonym kremem truskawkowym. Przełożyć kolejnymi blatami i kremem truskawkowym tak by ostatnio blat nie był posmarowany kremem. Przełożony tort schłodzić w lodówce przez ok godzinę. Przygotować krem śmietankowy ze schłodzonych składników. Śmietanę ubić na gęstą i puszystą masę a następnie dodać serek nadal miksując. Opcjonalnie można dodać słodzik(...)postaci pudru. Wierzch i boki tortu posmarować grubą warstwą kremy śmietankowego a następnie wygładzić całość. Tort na 30 minut przed podaniem można udekorować truskawkami. U mnie wersja z owocami wyciętymi w kształcie serduszek ale można też układać je po bokach i np w rozetkę na wierzchu. Tutaj obowiązuje styl dowolny więc możecie popuścić wodze fantazji Smacznego! — BTW całości
Ola la LCHFDzisiaj obiecany tort z kremem jogurtowym i borówkami. Pyszny, nie za słodki, waniliowy. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Dosyć często go robię. Dodanie do kremu jogurtu sprawia, że jest bardziej lekki i wspaniale smakuje z borówkami. Biszkopt piekłam w dwóch tortownicach, aby otrzymać wysokie biszkopty. Lubię wysokie torty, bardziej mi się podobają. Do kremu dodałam borówek, ale możemy dodać(...)dowolne owoce jagodowe. Bardzo polecam… (przepis autorski). Złote podkładki pod tort znajdziecie w sklepie OpakowaniaCukiernicze.pl . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 210g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą
Mała CukierenkaWitam w Małej Cukierence i zapraszam na przepyszny tort gruszkowy z kremem waniliowym. Jest to trochę trudniejszy tort i przed jego przygotowaniem proszę dokładnie przeczytać przepis. Krem oparty jest na „crème anglaise”, czyli kremie angielskim. Składa się on z żółtek, cukru, gorącego mleka, plus dodatek smakowy wanilia. Trzeba uważać, żeby podczas podgrzewania nie zagotować mieszanki żółtek i mleka, ponieważ powstanie(...)jajecznica. Tort w smaku lekki, pyszny, waniliowy, wspaniały. Bardzo mi smakował, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort gruszkowy z kremem waniliowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce: 1kg gruszek (użyłam małych gruszek) 2 łyżki cukru
Mała Cukierenkafixy" do bitej śmietany cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie m&m's-ów dwa opakowania rurek z kremem wstążka Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli. Kiedy widziałam, że piana zaczyna robić się sztywna, dorzucałam po łyżce cukru, ciągle ubijając. Następnie dodałam żółtka (po jednym(...)tortu, zaś spód ciasta - jako wierzch tortu). Schłodzoną śmietankę ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Powstałym kremem przełożyłam blaty ciasta, każdy z nich nasączając herbatą. Wierzch i boki tortu również posmarowałam kremem. Boki obłożyłam rurkami, zaś na wierzch wysypałam m&m's-y. Tort obwiązałam tasiemką. Odstawiłam na całą noc do lodówki
Kulinarny Pamiętnikprzekroić na dwa blaty. Marzący o wysokim torcie mogą upiec go z podwójnej porcji. Jest bezglutenowe, bez dodatku cukru, a zawarty w nim tłuszcz pochodzi wyłącznie z orzechów, kakao oraz awokado. Smak orzechów laskowych łączy się tu z kakao, stanowiąc tak dobrany i lubiany przeze mnie duet. Awokado jest doskonałą bazą dla kremów, a jego smak jest jedynie nieznacznie wyczuwalny(...)ciasto i pozostawić w formie na kratce do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu delikatnie oddzielić ciasto od brzegów i uwolnić z formy. Przekroić na dwa blaty, posmarować kremem i złożyć tort. Krem: 3-4 średnie dojrzałe awokado 35g kakao około pół szklanki cukru kokosowego lub syrop klonowy do smaku 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół łyżeczki soku z cytryny duża szczypta
Even Better Food