zamówienie. Dwuletnia już jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się w ponadgodzinnej rozmowie. Koniec końców powstał klasyczny tort na białym biszkopcie z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz jagodami, które podczas krojenia miały uwalniać swój niezwykły kolor. Wierzch tortu ozdobiłem zaś kwiatami z borówek i wspomnianymi pszczołami. Zderzenie białego(...)następnie wyłożyć nań połowę jagód. Na jagody znów położyć trochę kremu i rozsmarować. Przykryć drugim blatem i postąpić analogicznie. Trzeci blat tylko nasączyć. Następnie boki i wierzch tortu posmarować kremem i wygładzić szpatułką. Udekorować borówkami, jagodami i migdałami. Wstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować pszczółki.Pszczółki z marcepanu (składniki na 20 sztuk):200 g masy marcepanowej
Food Squarepudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się. Krem dzielimy na 3 części. Krem pastelo do obłożenia tortu: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/3 powyższego kremu śmietankowego kropla różowego barwnika spożywczego Serek i śmietanę, cukier i kropelkę barwnika umieszczamy(...)grubszą warstwę, na dżem wykładamy pierwszą część kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy 1/3 ponczu, wykładamy drugą część kremu śmietankowego. Przykrywamy trzecim blatem, ponczujemy. Na wierzch i boki tortu wykładamy krem pastelowy. Możecie go wygładzić lub za pomocą nożyka dekoracyjnego, łyżeczki itd zrobić ‚esy floresy’. Przechowujemy w lodówce. The post Pastelowy Torcik Urodzinowy appeared first on Made
Made By Mom And SonKrem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ
Słodkie okruszkiTort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem
Przepisy KulinarneBezglutenowy tort z czereśniami mojego autorstwa z którego jestem niezwykle dumna, bo jest po prostu przepyszny! Delikatny, wilgotny biszkopt i śmietankowy krem zlewający się ze słodką masą czereśniową… Wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: Biszkopt z tego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi(...)masy czereśniowej i ok. 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj kolejnym blatem i nałóż resztę masy czereśniowej i połowę z pozostałego kremu. Przykryj ostatnim blatem ciasta, lekko przyciśnij. Posmaruj pozostałym kremem. Tort z wierzchu i po bokach udekoruj bitą śmietaną, płatkami migdałowymi, ozdób czereśniami oraz posiekaną czekoladą. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin. Tort przechowuj w lodówce. Smacznego
Kuchnia bezglutenowazamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę(...)część masy, a następnie układamy na niej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i następnie nakładamy krem i brzoskwinie itd. Brzegi oraz wierzch także smarujemy kremem. Górę tortu dekorujemy świeżymi owocami np. malinami, jagodami. Post Śmietanowy tort z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: Gotowe spody do tortów (można kupić praktycznie w każdym sklepie lub cukierni) krem do tortów błyskawiczny (Dr. Oetker, Gellwe, Delecta) owoce (ja wybrałam porzeczki, ale wybór należy do was) Do dekoracji użyłam rękawa z dużą końcówką w kształcie gwiazdki ;)Cały tort przełożyłam kremem waniliowym. Ozdobiłam na około gwiazdkami ;) posypałam porzeczkami i gotowe !Smacznego
cookplPyszny, wilgotny, pachnący tort piernikowy przełożony delikatnym kremem pomarańczowym oraz oblany słodkim kajmakiem.... To moja kolejna propozycja na tegoroczne Święta. Nuta piernika jest odpowiednio wyważona, zaś śmietankowy krem idealnie łączy się z otartą skórką z pomarańczy. Kajmak swą słodyczą dopełnia całości. Tort jest bardzo prosty w wykonaniu, należy połączyć najpierw suche, a następnie mokre składniki ze sobą(...)SKŁADANIE: Na paterze ułóż pierwszy placek, posmaruj go 1/3 kremu . Przykryj kolejnym plackiem i posmaruj kolejna 1/3 kremu . Na górę połóż trzeci placek i posmaruj wierzch oraz boki tortu pozostałym kremem. Na krem natomiast wylej kajmak, zaczynając od boków, tak aby utworzyć dekoracyjne stróżki, a następnie posmaruj górę tortu. Tort udekoruj według uznania. Schłodź go w lodówce przez kilka
Słodko-Słony Świat Ilonypieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą(...)dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć pod ręką resztę kremu przełożonego do szprycy – dzięki temu można podeprzeć niektóre elementy dekoracji. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Tort Kinder pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
Ciastkozercyktóre można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam się tak jakbym(...)cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy zrobić na nim wzorek za pomocą zwykłej łyżeczki. Na wierzch tortu układamy umyte borówki, boki dekorujemy suszoną lawendą. Smacznego! Po więcej
Ciastkozercyokoło 3/4 szklanki płynu (wpierw rozpuszczamy w wodzie cukier, kawę- według swojego smaku , a potem dodajemy spirytus) Przygotowanie tortu: Jeden krążek układamy na kloszu, nasączmy go w każdym miejscu, a potem smarujemy cienko dżemem Na dżem rozsmarowujemy część kremu(...)przykrywamy drugim krążkiem ciasta , dociskamy go ostrożnie i ponownie nasączamy wierzchni krążek Smarujemy krążek kremem i przykrywamy go ostatnim blatem ciasta Nasączmy go ponownie i teraz pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu Pozostawiamy część na dekorację i upiększamy według uznania :) Mój tort ma boki obsypane migdałami w płatkach Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć po przekrojeniu tortu, ponieważ nie było
Proste PotrawyMasa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem, czynności powtórzyć. Ostatni blat nasączyć ponczem(...)kremu wyrównac brzegi. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu. Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło i wymieszać do uzyskania jednoitej masy
Malinowo w kuchniMasa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem, czynności powtórzyć. Ostatni blat nasączyć ponczem(...)kremu wyrównac brzegi. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu. Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło i wymieszać do uzyskania jednoitej masy
Malinowo w kuchniKultowa torebka która marzy się nie jednej kobiecie ( och.. mi również ^^). Postanowiłam zrobić dla bratowej tort właśnie w kształcie tego małego cuda ;) . Torcik składa się z biszkoptu ( przepis ) w kwadratowej formie 18x18 nasączonego ponczem z mocnego espresso i likieru kawowego, z kremu kawowo- śmietankowego ( przepis z mojewypieki.com ), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba(...)misy miksera i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. W razie potrzeby można krem dosłodzić. Dla mnie smak kawy był zbyt delikatny, dlatego dodałam łyżeczkę cappuccino orzechowego. Do momentu przekładania tortu kremem przechowujemy w lodówce. Składniki na podstawowy krem maślany: 200g masła niesolonego, 2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki mleka, ekstrakt waniliowy. Masło ucieramy do puszystości dodajemy cukier puder. Na koniec
Pudełko rozmaitościpieczenia sok i skórka starta z jednej cytryny SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT CYTRYNOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka(...)który układamy pokrojone truskawki- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, truskawki- przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem, wygłądzamy i… DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy truskawki, a z kremu- za pomocą rękawa do zdobienia tortów robimy ramkę. Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka
Domowe Torty