tort z kremem - 4307 przepisów (strona:40/288)

Torcik orzechowo - czekoladowy 153

posmarowanym dżemem ułożyć pierwszy blat biszkoptu. Posmarować 1/3 kremu, ułożyć drugi blat i posmarować 1/3 kremu. Torcik przykryć trzecim blatem biszkoptu. Z pozostałego kremu odłożyć kilka łyżek na zrobienie rozetek, resztą posmarować górę i boki tortu(...)małym garnuszku zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Lekko przestudzoną czekoladę wylać na górę tortu. Odstawić do zastygnięcia. Z pozostawionego kremu wykonać na górze tortu rozetki. W każdej rozetce umieścić po orzechu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort cytrynowy 210

mąż stwierdził, że mógłby ten tort jeść i jeść i nie ma się go dość, jest lekki i orzeźwiający – tak stwierdził. Tort cytrynowy jest szybki w wykonaniu o ile wcześniej upieczemy biszkopt i ugotujemy budyń. Krem cytrynowy nie jest trudny do wykonania, aby się udał temperatura masła oraz budyniu musi być taka sama. Najlepiej budyń ugotować wieczór wcześniej(...)łyżka cukru pudru Wszystkie składniki wymieszać. Wykonanie: Pierwszy blat położyć na paterze, naponczować 1/3 mieszanki soku z wódką. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć kolejny blat, postąpić tak samo. Wierzch tortu posmarować kremem, następnie posmarować boki. U mnie dekoracja zrobiona jest z masy cukrowej, ale można krem posypać z zewnątrz pokruszonymi biszkoptami lub bezikami. W oryginalnym przepisie do masy dodatkowo dodane były

moj przepis na
Tort z owocami i kremem śmietanowym 250

biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części.  Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone.  Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować(...)pół, by starczyło ich na prawie cały blat ciasta ) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki tortu smarujemy kremem i dekorujemy według własnego uznania :) Gotowy tort należy włożyć do lodówki do schłodzenia.    Smacznego

W kuchni u Moniki
Tort, jakiego jeszcze nie widziałeś 184

się w oczy zdjęcie takiego tortu w internecie i nie mogłam się powstrzymać, żeby nie spróbować go odtworzyć na swój sposób. No więc co my tu mamy? Hm... Trzy rewelacyjne ciasta w jednym: brownie, chocolate chip cake (czyli waniliowe, ucierane ciasto z kawałkami mlecznej czekolady) i biszkoptowe ciasto oreo. Całość przełożyłam waniliowym kremem, oblałam gorzką czekoladą i udekorowałam różnymi dobrociami(...)oreo, również posmarować. Na wierzch ułożyć brownie. Posmarować tort z boków i na górze pozostałym kremem, polać brzegi czekoladą (można zrobić to tak, aby sprawiała wrażenie spływającej z tortu). Udekorować kremem z woreczka z tylką (jak na zdjęciach) oraz ciasteczkami. Przechowywać w lodówce

Słodkie inspiracje
KREM BUDYNIOWY 159

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń(...)mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu

Zrób to smacznie
Tęczowy Tort Urodzinowy 1131

tylko raz w życiu. Tort bardzo łatwy w przygotowaniu, bardzo kolorowy i słodki. Na widok tego tortu mój syn zrobił wielkie oczy, pojawił się uśmiech na twarzy i powiedział tylko: Wow. Taka reakcja - bezcenna. Biszkopty upiekłam z przepisu pochodzącego z notesu rodzinnego, krem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki, wygląd tak jak wcześniej wymienionego bloga widziałam w galerii internetowej. Ja jednak(...)się rozpuszczą. Wystudzić i wstawić na minimum 12 h do lodówki. Po tym czasie dodać serek mascarpone i ubić na sztywno. Upieczone biszkopty przełożyć kremem, boki i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obkładamy wafelkami, przewiązujemy wstążką, na wierzch wysypujemy M&M. Ja w jeden dzień upiekłam biszkopty i rozpuściłam batoniki w kremówce, a drugiego dnia ubiłam masę i poskładałam

Blondynka Gotuje
Tort z małych pączków z dziurką 156

pomocą którego zwiększymy wysokość tortownicy. Na dnie tortownicy ułożyć pierwszą warstwę pączków. Pączki powinny być bardzo ciasno ułożone. Na pączki nałożyć krem z bitej śmietany. Krem nałożyć przede wszystkim na środek tortu,natomiast na brzegach cieńszą warstwę. Jeśli będzie za dużo kremu na brzegach(...)tortownicy to tort nie będzie tak ładnie wyglądać. Układać kolejno warstwy z pączków i kremu tak by powstały w sumie 4 warstwy pączków a ostatnią warstwą był krem z bitej śmietany. Tort luźno nakryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki. Przygotować polewę: Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować z cukrem i kawą po czym dodać do niej posiekaną czekoladę

Mama Gotuje
Tort orzechowo kawowy 126

Tort orzechowo kawowy , z orzechów nerkowca, z kawą i kremem czekoladowym. Kolejny „wytrawny” tort. Bez modnej/popularnej masy cukrowej na wierzchu, bez posypek, ciasteczek (fenomenu oreo nie rozumiem), misternie ułożonej tony kremu na wierzchu. Lubię, aby tort bronił się smakiem, a nie niż upiększającymi dodatkami. Słodkość tortu możemy regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej. 250 cukru(...)ułożyć drugi blat, skropić brandy i posmarować drugą częścią kremu. Na wierzchu ułożyć trzeci blat. Również skropić go brandy, na wierzchu ułożyć trzecią część kremu. Ja posypałam z wierzchu pokruszonymi orzechami nerkowca. Tort odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.   zastawa

królestwo garów
Tort limonkowy 333

który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy cienką warstwę kremu. Powtarzamy nakładanie ponczu i kremu z resztą spodów. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu, nie musi być równo – ta warstwa ma za zadanie złapać wszystkie okruszki. Tort wstawiamy do schłodzenia do lodówki (koniecznie dobrze przykryty) na około 15 – 20 minut(...)Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Gotowy tort postanowiłam udekorować świeżymi kwiatami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort chałwowy 176

Tort chałwowy Tort chałwowy dzisiaj Wam przynoszę Puszysty biszkopt, pyszny krem budyniowy o smaku waniliowej chałwy... Całość słodka, ale nie mdła i nie przesłodzona Taki pyszny tort chałwowy będzie idealny na wyjątkowe okazje, ale i bez okazji sprawdzi się świetnie Ja częstuję, bo... dziś mam urodzinki to wielki dzień, raz na rok, tylko raz Oczywiście urodziny(...)nasączyć ( połową pozostałego ponczu ) i wyłożyć drugą część kremu. Nakryć trzecim blatem ciasta, który również należy nasączyć wodą z dodatkiem cytryny. Całość przesmarować pozostałą częścią kremu. Chałwę waniliowo-kakaową rozdrobnić i udekorować wierzch tortu. Tort chałwowy włożyć do lodówki na minimum kilka godzin - optymalnie na całą noc. Artykuł Tort chałwowy pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Tort z kremem kakaowym 203

Tort z dwukolorowym biszkoptem i kremem(...)maślanym Składniki biszkopt kawowo-orzechowy: jajka 5 szt mąka pszenna 125 g cukier kryształ 150 g proszek do pieczenia 2 łyżeczki orzechy włoskie 50 g … Czytaj dalej Tort z kremem kakaowym

czarrna od kuchni
Tort jak słońce... brzoskwiniowy z galaretkami 200

mąki ziemniaczanej 170 g drobnego cukru szczypta soli Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka maskarpone 2 łyżeczki cukru pudru 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej Do nasączenia: ¾ szklanki wody sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru Do przybrania tortu: 300 ml śmietanki kremówki (36%) 200 g serka maskarpone 1 łyżeczka cukru pudru odrobina(...)wierzchu położyłam ostatni biszkoptowy krążek. Nasączyłam go ponczem. Do dekoracji tortu ubiłam 300 ml kremówki z serkiem maskarpone i cukrem pudrem. Tym kremem posmarowałam wierzch i boki tortu.  2 łyżki kremu odłożyłam i  dodałam odrobinę żółtego barwnika (do dekoracji).  Boki "obsypałam" rozkruszonymi biszkoptami a wierzch udekorowałam rozetkami kremu śmietanowego wyciśniętego ze szprycy. Dookoła rozłożyłam brzoskwinie pokrojone

Kuchnia u Krysi
Tort węgierski 220

bardzo szczególne okazje. Tort węgierski był przeznaczony wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować(...)połowę kremu, tak żeby wiśnie zostały przykryte. Wstawić do lodówki na 1 lub 2 godziny. Wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz, delikatnie odkleić folię, przełożyć na paterę. Częścią pozostałego kremu posmarować boki tortu, bardzo cienko. Resztą kremu przełożyć do rękawa cukierniczego (u mnie tylka 1 M Wiltona), przyozdobić tort rozetkami, w każdą rozetkę wetknąć wiśnię z nalewki. Czekoladę zetrzeć na dużych

moj przepis na
RED VELVET CAKE 372

proszkiem i barwnik, wymieszaj na bardzo małych obrotach - piecz biszkopt w nagrzanym piekarniku 50 minut - biszkopt studzimy całkowicie, po tym czasie kroimy na 4 blaty SKŁADNIKI NA KREMY DO TORTU: - 2 małe słoiczku konfitury malinowej NA BITĄ ŚMIETANĘ: - 0,5 l śmietany 36% - 1 śmietan- fix - 2 łyżki cukru pudru WYKONANIE: - schłodź śmietanę w lodówce minimum przez 5 godzin (najlepiej(...)wyczerpania składników - dodajemy mleko, ucieramy jeszcze około 3 minuty - krem jest gotowy KOLEJNOŚĆ BLATÓW I KREMÓW OD GÓRY DO DOŁU 1. NA SAMĄ GÓRĘ I DOOKOŁA TORTU BITA ŚMIETANA 2. BLAT BISZKOPTU 3. KREM Z MLEKA W PROSZKU 4. WARSTWA KONFITURY MALINOWEJ 5. BLAT BISZKOPTU 6. KREM Z MLEKA W PROSZKU 7. BITA ŚMIETANA 8. KONFITURA MALINOWA 9. BLAT BISZKOPTU

SMYKWKUCHNI
Tort z kremami mascarpone i maślanym ozdobiony storczykami z plastycznej masy cukrowej 179

tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym . Tort zdobią storczyki z masy cukrowej , którą możemy przygotować domowym sposobem. Kwiaty zachowują nadany im kształt i jednocześnie są na tyle miękkie, że tort wygodnie się kroi - nie musimy do krojenia ściągać storczyków. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne