tort z kremem - 4307 przepisów (strona:46/288)

Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 198

śmietanowymi różyczkami z listkami. Pięknie wygląda, super smakuje. Ten tort przygotowałam z okazji Dnia Matki dla mojej mamy :) Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao (kopiasta) KREM -600ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru -opcjonalnie 1 śmietan(...)czasie możemy ściągnąć obręcz tortownicy. Do śmietany, która pozostała, dodałam trochę czerwonego barwnika uprzednio odkładając łyżkę śmietany do zrobienia listków. Powstał mi ładny, różowy kolor. Takim kremem obtoczyłam boki tortu. Potem rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem, ostudziłam ją i polałam blat tortu. Gdy czekolada zastygła zrobiłam kremem rozetki imitujące różyczki, i listki (do kremu dodałam zielony barwnik) ozdobiłam dodatkowo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kula śnieżna z biszkoptu z kremem chantilly, czerwoną porzeczką i granatem (Cupola di pan di spagna con crema chantilly, ribes r 291

kuli. I tu czeka na nas niespodzianka, kula wypełniona jest przepyszn ą  niespodziank ą  - delikatnym kremem chantilly z bitej śmietany, cukru pudru i wanilii, którego smak wzbogacony został dodatkiem czerwonej porzeczki i ziaren granatu.  Tort nie tylko ładnie zdobi nasz świąteczny stół, cieszy oko, ale co najważniejsze wybornie smakuje i jest(...)superficie. Chiudete la cupola con il disco di pan di spagna. Coprite la torta con la pellicola e lasciate a raffreddare per circa 3-4 ore. Schłodzony tort dekorujemy kremem chantilly lub bit ą  śmietaną . **** Decorate la torta con la panna montata o la crema chantilly. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Kawowo-czekoladowy tort śmietanowy 184

osób i staram się wstrzelić w ich gusta.... Teraz też tak było. Czy udało mi się? Myślę że tak, choć smaki kremów budziły skrajne emocje.  To wszytko zależy od osobistych upodobań.  Alicjo przygotować tort specjalnie dla Ciebie było moim od dawna już życzeniem. Niby mieszkasz tak niedaleko, ale życie tak pędzi, że zawsze za daleko jest(...)kawowym.  Przykryjcie blatem czekoladowym, nasączcie  i posmarujcie kremem kawowym. Ostatnim blatem przykryjcie nasz tort nasączcie i schłodźcie w lodówce około 2  godzin.  Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem kawowym i włóżcie do zamrażalnika na 10 minut. Schłodzony tort polejcie sosem czekoladowym i ozdóbcie owocami. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort waniliowy z czekoladą… 213

Ponieważ właściwie już weekend, a weekendy rządzą się swoimi prawami i nawet noworoczne diety im nie straszne, mam dla Was przepis na tort. W zasadzie taki

brunetkawkuchni
Tort czekoladowo-bananowy 306

tort jest pełen aromatu i wielu smaków – rozpoczynając od smaku bananów, po czekoladę, aż po kokos i wanilię. Ciasto jest wilgotne, mało słodkie, jednak krem, którym przełożone zostały porcje ciasta jest słodki i posiada lekko orzechowy smak. Sekretnym składnikiem, jest… awokado! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy(...)zdjąć odciętą górną warstwę i odłożyć na bok. Na dolnej warstwie wyłożyć wcześniej przygotowany krem i dokładnie rozsmarować. Położyć odcięty płat ciasta ‚dnem do góry’ i posmarować cały tort drugim kremem, tym razem ten z mlekiem kokosowym. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i ułożyć kawałki gorzkiej czekolady. Przed podaniem należy tort schłodzić przynajmniej 2h w lodówce. Smacznego

Jaglusia
Różowo-czekoladowy torcik 182

bardziej słodki mus) Do ubitej śmietany -cały czas miksując- wlewać cieniutką stróżką galaretkę. Miksować aż zgęstnieje. Przełożyć blaty ciasta musem wiśniowym.  Musu zostanie troszkę więc możecie posmarować tort z wierzchu. Krem na bazie bezy szwajcarskiej ( Nie potrzebowałam kremu aż tak dużo, więc zrobiłam z połowy składników- przepis jest na ilość wystarczającą do udekorowania całego tortu) 460 g masła miękkiego(...)gotowy jak mieszając wydaje takie klaskanie, obijając sie o miskę.  Dodać barwnik i zamieszać ( najlepszy będzie barwnik w proszku lub w żelu - nie zawierają wody)  Krem jest gotowy do ozdabiania. Tort ozdobiłam tylką w kształcie łezki. Polecam  film instruktażowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TORT BOŻO NARODZENIOWY 132

spód ciasta nasączyć według uznania esencją kawową i rozsmarować 1/2 masy waniliowej. Następnie położyć drugi blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym krem wierzch ciasta i boki tortu cienką warstwą kremu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort według uznania.  Przykładowa dekoracja: Na bokach tortu za pomocą startej gorzkiej czekolady zrobić falę. Następnie również za pomocą startej czekolady

Ciastka - domowe słodkości
Masa cukrowa 169

nawinięty na wałek lub wsuwając całe ręce (nie tylko dłonie) 6. Można dodać do lukru odrobinę masła lub margaryny, wtedy jest bardziej plastyczny. 7. Masę najlepiej nakładać na tort posmarowany kremem maślanym. 8. Ja schłodziłam tort w lodówce przed nałożeniem masy i był bardziej stabilny. Polecam, fajna zabawa function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Tłusty czwartek... zbliża się ! 223

Tarta Rafaello   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem                                                                         Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Tort Marcinek wielowarstwowy z kremem śmietanowym 356

przepis od pół roku czekał na to, aż go opublikuję:) W końcu nadszedł jego czas :) Pracochłonny, ale niesamowicie pyszny tort przełożony kremem śmietanowym. Idealnie sprawdzi się także podczas Świąt Bożego Narodzenia czy w Sylwestra. Naprawdę jest wart poświęconego czasu :) Ciasto:  6 jajek,  300g masła,  15 czubatych łyżek mąki tortowej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  1 szklanka

Z miłości do słodkości
SERCOWY RARYTAS 215

masy wsypujemy pokruszone ciasteczka i mieszamy łyżką. Wlewamy połowę masy, wyrównujemy oraz układamy pokrojoną galaretkę. Zalewamy ją pozostałą masą. Biszkopty dobrze nasączamy w kawie i układamy na torcie wypukłą stroną w krem, jeśli trzeba docinamy. Tort nakrywamy folią i chowamy do lodówki na całą noc.  Następnego dnia delikatnie obkrawamy boki tortu, odpinamy tortownicę i odwracając przekładamy na patere

Pani na deser
Tort brzoskwiniowy 204

tort brzoskwiniowy powinien się pojawić kilka miesięcy temu, ponieważ piekłam go na 30-ste urodziny męża. Ale już jest, w końcu wklepałam recepturę na ten pyszny tort :)Składniki:Biszkopt (na tortownicę 22-24cm):6 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanejszczypta soli2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki octuKrem:1 puszka brzoskwiń (odłożyć kilka połówek do dekoracji(...)brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemOdłożoną częścią kremu smarujemy tort. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Dodatkowo posmarowałam ułożone już owoce na torcie dżemem morelowym z odrobiną wody (za pomocą pędzelka). Dzięki temu owoce nie wyschną. Dookoła ułożyłam

Kuchnia domowa Ani
Tort dla małego mężczyzny. 204

zależności jak lubicie) 300 gram borówek amerykańskich 300 gram truskawek pokrojonych jeśli są duże. Śmietanę z mascarpone ubić, dolewając słodkiego skondensowanego mleka na stabilny kremKrem maślano-waniliowy do posmarowania tortu z wierzchu. 1 i 1/2  szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła 50 ml alkoholu (użyłam ekstraktu waniliowego- laski wanilii kilka dni wcześniej(...)położyć krem z mascarpone i śmietany, na wierzch poukładać owoce i przykryć ostatnią częścią ciasta biszkoptowego. Całość odstawić do lodówki, aby stężało i schłodziło się.  Schłodzony tort posmarować z wierzchu kremem maślanym.  Z czarnej masy cukrowej wyciąć ulicę.  Używając wyciskarki do czosnku,  wycisnąć z zielonej masy cukrowej kępki trawy. Ozdobić tort.  Krokantem orzechowym obsypcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 304

pieczony w domu był nieco mniej kaloryczny i zdrowszy. Cukier zastąpiłam ksylitolem i muszę stwierdzić, że biszkopt pomimo dodatku mąki orkiszowej jest po prostu rewelacyjny. Krem maślany jest oryginalny, bardzo smaczny, ale i kaloryczny. Tort idealny dla tych wszystkich, którzy wykluczyli ze swojej diety cukier ze względów zdrowotnych lub chcą po prosto zdrowiej żyć i nie odmawiać sobie słodkiego(...)alkohol wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć 1/4 kremu. Przykryć drugim blatem i powtórzyć operację. Cały wieniec posmarować kremem pozostawiając kilka łyżek kremu na rozetki. Posmarowany tort obsypać krokantem orzechowym. Na torcie wycisnąć rozetki z reszty kremu, udekorowac kandyzowanymi wiśniami. Pozostawić, by smaki się przegryzły. Najsmaczniejszy po 2 dniach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 323

Nasączcie likierem i posmarujcie kremem kawowym- zostawcie kilka łyżek kremu na posmarowanie boków.  Na to kolejny krążek biszkoptowy. Ponownie nasączcie i posmarujcie kremem waniliowym, pozostawiając trochę kremu na posmarowanie boków. Schłodźcie tort w lodówce co najmniej 30 minut.  Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu.  Zaczynając od najniższej partii -czekoladowy, następnie wyżej nad kremem czekoladowym -krem kawowy(...)końcu krem waniliowy.  Wyrównajcie, a górę posmarujcie wybranym kremem.  Można ozdobić górę tortu używając rękawa cukierniczego i tylki ozdobnej, lub kawałkami ulubionej czekolady

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk