tort z kremem - 4307 przepisów (strona:44/288)

Tort 143

Mój pomysł na tort z trzema różnymi kremami. Smaki kremów idealnie się uzupełniają. Tort jest lekko słodki. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej masa 1: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 1 szkl śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 op. bitej śmietany w proszku masa czekoladowa(...)ponownie ciasto do lodówki. Masa czekoladowa: Obie czekolady razem ze śmietanką i olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy cały czas mieszając i polewamy ciasto. Rozprowadzamy krem na całej górze tortu i dekorujemy kuleczkami cukrowymi. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest na 2 dzień. Kąpiel wodna: Na gaz stawiamy garnek z małą ilością wody.Przykrywamy miseczką

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Torcik Lucy 137

opracowany do perfekcji  i zdecydowanie inny niż wszystkie tego typu torty. Nigdy wcześniej nie mogłam wyprosić przepisu, ale tym razem się udało, tort upiekłam pod pieczą babci i wszystko doszczętnie spisałam. Mimo, że krem maślany - to nie jest taki ciężki,  dlatego z przyjemnością się go pałaszuje,  co zresztą widać na zdjęciach, jeszcze chwila  i nie byłoby(...)drugim plackiem. Drugą część ciasta również nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć większą część jasnego kremu (pozostała część - do ozdabiania toru), przykryć 3 plackiem. Nasączyć pozostałym ponczem. Górę i boki tortu wysmarować pozostałym kremem kakaowym, ozdobić białym kremem i orzechami wedle uznania. Tort najlepiej odstawić na całą noc do lodówki. Smacznego

My sweet a life
Tort „hardkorowa wiewiórka”, orzechowo-dyniowo-piernikowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 125

bardzo się wysmaży i zrobi się gęsta. Przełożyć pastę do płaskiego pojemnika i wystudzić.  Podzielić ją na 1kg (do kolejnego kremu) i 1 szklankę (do posmarowania wierzchu tortu). 2) KREM DYNIOWO-ORZECHOWY 1 kg powyższej pasty zblendować na gładko z masłem orzechowym. Orzechy podprażyć na patelni, posiekać i wrzucić do kremu, całość wymieszać.  1 szklankę kremu odłożyć(...)umieścić na górze. Całość lekko docisnąć i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia nożem oddzielić boki od obręczy tortownicy i ją zdjąć. Boki wyrównać. Kremem dyniowo-orzechowo-kokosowym (3) posmarować pół pyszczka tortu i boki. Odłożoną pastą dyniową (1) wykonać drugą część pyszczka i posmarować boki. Śmietanką kokosową wykonać oczy i ząbki a rozpuszczoną czekoladę wlaną do małego woreczka

Candy Pandas
Tort migdałowy z konfiturą wiśniową i nutellą na 2 urodziny bloga. 233

był lekko wilgotny i nie było potrzeby go nasączać. Przepis na biszkopt jeszcze nie raz wykorzystam, bo jest genialny. Ciasto rośnie równomiernie i praktycznie nie opada. Słodkość kremu przełamała konfitura wiśniowa. Tort smakował wyśmienicie. Tak naprawdę to znikł w jeden dzień. Co prawda już po urodzinach bloga, ale taki przepis na tort może Wam się przydać :). Długo się zastanawiałam(...)konfiturą wiśniową (1 słoik) i 1/3 kremu. Przykryć drugim blatem i posmarować go konfiturą wiśniową (2 słoik) i 1/3 kremu. Na wierzch położyć ostatni blat. Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu. Udekorować posiekaną czekoladą gorzką lub według uznania. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tort komunijny 151

prawda wiele rzeczy mi nie wyszło tak jak bym chciała, ale nie mam żadnych zastrzeżeń co do smaku tortu, jedynie do moich zdolności plastycznych, a raczej ich braku:)) Tort był wystarczająco słodki, odpowiednio wilgotny, wszystkim bardzo smakował. Oczywiście polecam go na wiele różnych okazji... Biszkopt: 6 jajek,  szklanka cukru,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  1/3 szklanki(...)czekoladę. Pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, posmarować cienką warstwą dżemu oraz kremu, przykryć drugim blatem. postąpić tak samo. Przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem. Udekorować według uznania

Z miłości do słodkości
Zielona zupa cukiniowa 184

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa chrzanowa 189

Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
kruche babeczki z kremem patissiere 146

składniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone warzywa z sosem curry 229

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort kawowy z bananami… 340

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Tort kawowy z bananami… 494

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Krem gruszkowy 355

tortów, lub jako dodatek do ciast. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, o czym możecie się przekonać zerkając na poniższy przepis. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM GRUSZKOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 300 g. miękkich, dojrzałych gruszek 1 opakowanie śmietan-fix (Dr.Oetker(...)zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort urodzinowy malinowo-jagodowy 171

Pyszny tort na wyjątkowe okazje.  Biszkopt i delikatny, śmietankowy krem z jagodami i malinami, uwieńczony orzeźwiająca galaretką. Gdy przewiążemy go wstążką, będzie zarazem pięknym prezentem. Ja upiekłam go na 60 urodziny taty. Było zaskoczenie, zachwyt a później delektowanie(...)się jego delikatnym smakiem. Tort wbrew pozorom jest bardzo łatwy do zrobienia. Należy pamiętać aby biszkopt upiec 2 dni przed imprezą- będzie łatwiej się kroił. Na drugi dzień tort przełożyć kremem i galaretką aby miał czas stężeć w lodówce przez noc. W dniu imprezy zostaje nam tylko dekoracja, która zajmie już tylko 10 minut :) Biszkopt: 5 jajek szczypta soli szkl

Smakołyki Asi
Tort z owocami 166

dłuższej przerwie zapraszam  na tort z owocami: truskawkami, malinami, borówkami. Właśnie taki tort przygotowałam na urodziny swojej córki. Składniki : Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany tortowej 200 ml serka waniliowego Danio 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka malinowa owoce: brzoskwinie, maliny, truskawki(...)malinową według przepisu na opakowaniu oraz owoce. Biszkopt kroimy na 3 blaty. Każdy ponczujemy. Do pierwszej warstwy dodajemy pokrojone truskawki, a do drugiej pokrojone brzoskwinie. Boki i wierzch tortu delikatnie smarujemy kremem. Boki obsypujemy startą skórką z biszkoptu. Na wierzchu tortu tworzymy wianuszek z kremu, na środku wykładamy owoce i zalewamy galaretką. Smacznego

Pyszności Słodkości
Tort orzechowy 630

było to zamówienie, nie posiadam zdjęcia środka tortu, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że był naprawdę pyszny! Goście oraz solenizant byli bardzo zadowoleni. Tort składa się z dwóch kakaowo-orzechowych biszkoptów przełożonych wkładką kokosową, kremem, dżemem oraz mnóstwem posiekanych orzechów włoskich. Troszkę pracochłonny, ale efekt końcowy na pewno nam to wynagrodzi ;) Serdecznie polecam! Składniki: Biszkopt kakaowo- orzechowy: 4 jajka(...)następnie kremem orzechowym. Krem posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Przykryć II blatem biszkoptu i ponownie nasączyć, wysmarować dżemem, kremem oraz posypać orzechami. Przykryć wkładką kokosową. Wierzch i boki tortu wysmarować kremem orzechowym. Boki obsypać posiekanymi orzechami włoskimi. Schłodzić. 5. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki rozpuścić w garnuszku na małym ogniu do powstania jednolitej polewy. Gdy zgęstnieje wylać ją na górę tortu

Nastoletnie Wypiekanie