tort z kremem - 4307 przepisów (strona:44/288)

Torcik śliwkowy z odrobiną cynamonu. 191

dodając przestudzony mus śliwkowy. Dodajcie cynamon. Krem powinien być gęsty i gładki. Przygotujcie poncz  1/2 szklanki wody z cytryną i cukrem. Ja użyłam mocny alkohol.  Krem maślany do posmarowania tortu 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła sok z cytryny Barwnik spożywcze w trzech kolorach czerwonym niebieskim i fioletowym Wsypać cukier puder(...)ponownie schłodzić. W tym czasie pozostałą część kremu podzielcie na trzy miseczki i do każdej dodajcie po kilka kropel barwnika, dokładnie wymieszajcie. Na schłodzony tort wyłóżcie - tuż przy samej górze- po odrobinie kremu w tej kolejności - czerwony, niebieski, fioletowy. Posmarujcie tak dookoła. Używając packi cukierniczej rozsmarujcie kolorowy krem kierując się ku dołowi. Następnie posmarujcie górę używając naprzemiennie kolorów. Ozdóbcie według

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Krem pomarańczowy 270

Delikatny, pomarańczowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Polecany nie tylko do przekładania tortów, czy zdobienia muffinek- ale również jako pyszny deser (przepis na 6 pucharków ). SKŁADNIKI NA KREM POMARAŃCZOWY: ( na 6 pucharków) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 duże pomarańcze Przygowowanie kremu : Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z dwóch pomarańczy(...)jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na koniec lekko posypujemy startą skórką z pomarańcza. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem pomarańczowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort czekoladowy prezent 201

Tort Czekoladowy Prezent Znajdziecie tu przepis (przepis krok po kroku + zdjęcia) na uroczo wyglądający i pysznie smakujący czekoladowy tort. Idealny na każdą okazję i bez okazji Czekoladowy prezent to czekoladowy biszkopt, przełożony pysznym kremem z białej czekolady.Do obłorzenia jego boków wykorzystano 45 batoników KitKat, a na wierzch wysypano mnóstwo kolorowych cukiereczków smarties (lentilków). Każdy z tych elementów sprawia, że tort(...)równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Kolejny, drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki tortu, smarujemy pozostałym krem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki tortu obkładamy batonikami KitKat. Batoniki układamy tak, aby były jak najbliżej jeden drugiego- lekko dociskając

Domowe Torty
Malinowo gryczany tort wegański 180

gryczaną (serio!) i maliny więc wykombinowałam takie oto cudo, które celowo ma klimat „swojski”, tj. nie oklejałam go całego kremem, zresztą to nie krem a bita śmietana. Ps. Najlepszą rekomendacją dla tego tortu jest fakt, że Miśka stwierdziła, że robię najlepsze tory na świecie #dumnamama Składniki na ciasto: 500 g suchej kaszy gryczanej (należy ją zmielić na mąkę(...)minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam do na warstwę kremu. Gotowy tort włożyć do lodówki na kilka godzin

greenscarf
Tort orzechowo-karmelowy 203

bardziej wykwintnego niż placek, do ciasta z niedzielnych posiedzeń po obiedzie. Do przygotowania tortu potrzeba nam: na ciasto: 7 jajek 8 łyżek mąki pszennej  1 łyżka maki ziemniaczanej 12 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich(...)zrobimy coś prostego, wszystkie składniki łączymy na ciepło (czyli w garnku, podgrzane). Pierwszy odparowujemy alkohol, zalewamy wodą, dodajemy miód i przyprawę korzenną. Studzimy i zimną mieszanką nasączamy ciasto. Tort przekładamy kremem orzechowym i pokrywamy kremem śmietanowym z cukrem, ozdabiamy orzechami i pozostałym karmelem z orzechami. Ja swój tort podzieliłem na trzy blaty biszkoptowe. Co dało dwie warstwy kremu orzechowo-karmelowego

Kuba Gotuje
Tort orzechowo-karmelowy 163

bardziej wykwintnego niż placek, do ciasta z niedzielnych posiedzeń po obiedzie. Do przygotowania tortu potrzeba nam: na ciasto: 7 jajek 8 łyżek mąki pszennej  1 łyżka maki ziemniaczanej 12 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich(...)zrobimy coś prostego, wszystkie składniki łączymy na ciepło (czyli w garnku, podgrzane). Pierwszy odparowujemy alkohol, zalewamy wodą, dodajemy miód i przyprawę korzenną. Studzimy i zimną mieszanką nasączamy ciasto. Tort przekładamy kremem orzechowym i pokrywamy kremem śmietanowym z cukrem, ozdabiamy orzechami i pozostałym karmelem z orzechami. Ja swój tort podzieliłem na trzy blaty biszkoptowe. Co dało dwie warstwy kremu orzechowo-karmelowego

Kuba Gotuje
Tort czekoladowy dla alergika 187

alergika bezglutenowy Tort jaki upiekłam dla mojego synka. Idealnie nada się dla osób nietolerujących białka mleka krowiego, jajek, orzechów czy glutenu. Tort jest prosty do wykonania, a ciasto można wykonać bezpośrednio w formie, w której będzie pieczone. Krem robi się w 5 min, nie wymaga chłodzenia i jest na bazie awokado i gorzkiej aromatycznej czekolady z dodatkiem skórki pomarańczowej(...)tylką (u mnie 1M Wiltona). Na posmarowane kremem ciasto położyć drugi blat, posmarować cienką warstwą kremu, następnie z reszty kremu wycisnąć rozetki na wierzchu tortu oraz przyozdobić boki tortu. Składniki na krem czekoladowy z awokado , ( klik, klik ). Smacznego! Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 288

Walentynki w tym roku uczciliśmy winem, gorącą kolacją i szybkim tortem. Szybkim i prostym, a jednocześnie dzięki dekoracji bardzo, bardzo efektownym. Krem z serka mascarpone sprawdza się zawsze, a jeśli połączymy ten smak ze świeżym biszkoptem, cappuccino i kapiącą czekoladą – dobre wrażenie zostanie na długo! BISZKOPT Szykujemy biszkopt dzień wcześniej. Ja zrobiłam mały tort na 8 porcji, w tortownicy(...)piętro ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy. Znowu – nasączamy lekko blat ciasta lub nie, znowu – równomiernie rozkładamy rękawem cukierniczym krem. Nakładamy szczyt ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy.   Cały tort równomiernie zabezpieczamy dookoła i z wierzchu kremem, używając do tego szerokiego noża lub szpachelki (mnie najwygodniej robić to na obrotowej paterze), wyrównujemy i schładzamy przynajmniej przez 3-4 godziny. Do dalszej pracy krem

Karo in the Kitchen
Tort komunijny – Księga 224

kremu waniliowego równomiernie rozprowadzając go po biszkopcie. Na krem wykładamy porcję frużeliny truskawkowej i przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy i tak jak wcześniej wykładamy krem i frużelinę. Na wierzchu zaznaczmy środek przez całą długość tortu. W odstępie około 5 - 6 cm od środka układamy wycięte wcześniej paski biszkoptu(...)lewej i prawej stronie tortu. Całość przykrywamy trzecim biszkoptem, formując kształt książki. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia zdejmujemy obręcz cukierniczą. Wierzch i boki tortu tynkujemy kremem maślanym i dobrze chłodzimy. Teraz pozostaje nam zabawa z masą cukrową. Powodzenia. * można użyć mrożonych truskawek Notes Waga tortu: 5,250g By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2547

fantastycznie, jak właśnie wtedy, kiedy za oknem prószy śnieg, a choinka pięknie błyszczy kolorowymi światełkami. Dziś mam dla Was przepis na najlepszy na świecie tort makowy! Intensywnie makowe ciasto, wilgotne a zarazem delikatne pokryte 2 kremami – jednym z dodatkiem irlandzkiego, śmietankowego alkoholu, a drugim kokosowym – również z kroplą likieru. Do tego chrupiąca prażynka, odrobina lekko kwaśnego dżemu(...)cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone – 250 g * prażynki do tortów – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana

Ostra na Słodko
Tort z polewą lustrzaną (mirror glaze) 238

Przepyszny tort urodzinowy , który sprawi, że ten dzień będzie naprawdę wyjątkowy:) Jest to typowo wilgotny tort, mocno naponczowany rozcieńczonym sokiem z cytryny. Warstwy przełożone są pysznym kremem waniliowym, przygotowanym na bazie kremówki i serka mascarpone oraz dżemem wiśniowym. Uwieńczeniem całości jest słodka zielona polewa lustrzana (mirror glaze) , która otula tort i robi jednocześnie za dekorację. Cudownie odbija światło i jest(...)Wyłożyć na niego dżem wiśniowy, następnie 1/3 kremu, przykryć drugim blatem, który również należy naponczować. Wyłożyć na niego 1/3 kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Boki i wierzch tortu obłożyć ostatnią porcją kremu. Bardzo dokładnie wyrównać. Gotowy tort przed wylaniem na niego polewy lustrzanej musimy mocno schłodzić. Najlepiej włożyć go na 1h do zamrażalki albo wstawić na całą noc do lodówki

Krokusowy Dom
Tort cappuccino 206

Tort cappuccino Tort cappuccino Tort cappuccino jest pyszny, wilgotny, kawowy. Jego wyjątkowy smak na pewno docenią nie tylko wielbiciele kawy cappuccino! Kawowy biszkopt, przełożony pysznym kremem cappuccino ( na bazie białej czekolady, śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby paseczki z białej i czarnej czekolady oraz bita śmietana. To jeden z tych tortów, które znikają w krótkim czasie(...)blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem i lekko go dociskamy. Podobnie kolejny-drugi blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Boki oraz górę naszego tortu smarujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Wyjmujemy z lodówki naszą szybkę z zastygniętą czekoladą i za pomocą noża, kroimy ją w poprzek

Domowe Torty
Francuski tort Malakoff 205

Świetnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest właśnie tort Malakoff. Jest to propozycja dla dorosłych, gdyż jest on z dodatkiem wina i rumu ;) Smak jest dośc ciekawy , dżem malinowy sprawia , że nie jest bardzo słodki i można zjeśc nawet dwa kawałki naraz ;) Tortownica : średnica 26 cm ( ja proponuję mniejszą , kremu nie wychodzi za dużo i trzeba sie troszkę pomęczyc z rozłożeniem(...)płatków migdałowych. W ten sam sposób układamy drugą warstwę ( pamiętamy o pozostawieniu kremu na dekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort w kształcie gitary 227

się nim z Wami podzielić. Mam nadzieję, że nie ominę żadnego składnika;)) Wiedziałam, że pasją solenizanta jest gra na gitarze, dlatego postanowiłam to jakoś wykorzystać i upiekłam takie właśnie tort. Mam nadzieję, że smakował:)) Biszkopt:  7 jajek, 1 i 1/3 szklanki cukru,  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia(...)mieszając, stopniowo dosypywać cukier puder. Masę przełożyć na stolnicę i stale dosypując cukier puder zagniatać, aż masa stanie się gładka i elastyczna jak plastelina. Masę zabarwić odpowiednimi kolorami. Tort posmarować kremem maślanym i nałożyć wyciętą masę plastyczną. Udekorować. Odstawić, by masa zastygła

Z miłości do słodkości
Tort biała czekolada z truskawką 350

robić w oryginalnej wersji tj. jasny biszkopt i biały krem lub zastosować barwniki spożywcze. Zarówno biszkopt jak i krem ślicznie się farbują, a dzięki słodyczy i truskawkom kochają go dzieci jak i dorośli. Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj . Tort biała czekolada z truskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania(...)biszkoptowym, nasączyć połową pozostałego ponczu. Posmarować na wierzchu 1/4 kremu z białej czekolady i wyłożyć pozostałą frużelinę. Przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym, nasączyć go resztą ponczu. Wierzch i boki tortu obłożyć pozostałym kremem. Można udekorować truskawkami. Nowy post Tort biała czekolada z truskawką pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce