tort śmietanowy - 831 przepisów (strona:28/56)

ŚWINKI W BŁOTKU 193

również odkładamy do lodówki. Na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy nakładamy warstwę kremu śmietanowego i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Na drugi blat nakładamy warstwę dżemu malinowego i przykrywamy warstwą kremu czekoladowego. Całość przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym na który nakładamy "błotko" czyli krem "Kremuś". Do zewnętrznych ścian tortu doklejamy przystawione rurki waflowe - wiążemy od zewnątrz wstążką, aby się dobrze przykleiły. Rozpoczynamy dekorację

Mentor Smaku
Zakręcona wuzetka 109

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków.

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zakręcona wuzetka 145

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by krem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto kokosowo - śmietankowe 419

Cześć , Wczoraj wpadli do mnie goście , więc trzeba było coś upichić:))  Przedstawiam Wam dziś ciasto  kokosowo - śmietanowe:))))))) składniki ciasto kruche: mąka pszenna 3 szklanki

Cukier&Puder
Tort gryczany 141

Składniki: ciasto 250 g kaszy gryczanej 4 jajka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody masa śmietanowa 400 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukier pudru 1 opakowanie śmietan fix dodatkowo 250 ml dżemu wiśniowego 1 wiśniowa galaretka do ozdoby 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru Wykonanie: Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie(...)wierzch wykładamy galaretkę z dżemem, schładzamy. 200 ml śmietany ubić na sztywno pod koniec dodać cukier puder. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy górę robiąc małe rozetki. Nasz tort wkładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tort czekoladowy z cytrusami 138

cudny świąteczny deser - gwiazda z musu czekoladowego ( KLIK ). Nasz tort piekliśmy z podwójnej porcji ciasta, aczkolwiek robiliśmy je na dwa razy. Z jednej porcji ciasta uzyskaliśmy dwa blaty tortu.  Składniki: 5 jajek, 150 g cukru, 120 g mąki, 60 g kakao, 60 g roztopionego masło, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, skórka(...)paterę, skropić syropem pozostałym z odsączenia klementynek oraz rozłożyć część z kremu śmietanowego z mascarpone i białą czekoladą. Na rozsmarowany krem wyłożyć następny blat ciasta, ponownie skropić syropem i wyłożyć kremem, tak samo postąpić z kolejną warstwą, kończąc na ułożeniu ostatniego blatu ciasta. Kiedy tort jest już złożony należy rozsmarować na nim krem czekoladowy. Najlepiej zrobić to przy pomocy szpatuły

Plate of Joy
Tort miodowo - orzechowy 220

miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia składników. Do masy maślanej dodajemy porcjami masę śmietanową i miksujemy po każdym dodaniu, tylko do połączenia składników. Pierwszy placek kładziemy na dnie i wykładamy troszkę kremu (Nie przekładamy całym kremem, musi zostać na wierzch i boki tortu!), przykrywamy drugim plackiem na niego kładziemy troszkę dżemu rozsmarowujemy i znowu krem. Tak postępujemy do końca

Piekę, bo lubię
Tort truskawkowo-migdałowy 124

który uwielbia truskawki (więc za każdym razem urodzinowy wypiek musi zawierać te owoce) :) Tort jest przepyszny, wyjątkowy, boski… Wprost nie mogę się go nachwalić i nie znajduję odpowiednich słów, aby opisać jego smak. Migdałowy, „gąbczasty” biszkopt, nasączony likierem Amaretto (który nadaje mu charakteru), przełożony kremem śmietanowym i sporą ilością truskawek tworzy niezapomniane doznania smakowe. Koniecznie musicie go spróbować! Ze względu(...)krem (oprócz likieru) umieszczamy w dużej misce i dokładnie miksujemy. Ubijamy do momentu otrzymania gęstego, ścisłego kremu. Pod sam koniec dodajemy likier i ponownie chwilkę ubijamy. Pierwszy blat tortu układamy na paterze. Nasączamy go 1/3 likieru Amaretto i wykładamy 1/3 kremu śmietankowego. Wyrównujemy. Na kremie układamy pokrojone w plasterki truskawki. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, nasączamy połową pozostałego likieru. Wykładamy połowę

MyCookBook.pl
Tort z likierem Baileys 211

się zastanawiam, czy ten fakt rzeczywiscie powinnam zaliczyc do wad )… a reszta to już same zalety ! Praktyczne wskazówki: Pamietajcie o tym, że nie musicie wszystkich czynności związanych z tortem wykonywać w ciągu jednego dnia. Możecie np. wieczorem upiec biszkopt, a jego dekorowanie odłożyć sobie na następny dzień. Biszkopcik spokojnie sobie przez całą noc wystygnie- a Wy rozłożycie trochę swoje(...)ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół tabliczki czekolady białej DO NASĄCZANIA: Przestudzona, zapażona kawa z jednej łyżeczki kawy sypanej z odrobiną cynamonu. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT

Domowe Torty
Tort kokosowy na konfiturze z ananasa 63

równe blaty. Masa kokosowa: 1 1/2 szklanki mleka 1 budyń kokosowy - ewentualnie śmietankowy 1/2 tabliczki białej czekolady 3 łyżeczki cukru 100 gram wiórków kokosowych 1/2 kostki miękkiego masła Masa śmietanowa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru  1 śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego  1 opakowanie galaretki ananasowej kilka(...)minut - uzyskuje w tym czasie idealną konsystencję do wyłożenia na biszkopt. Na masę śmietanową - śmietankę kremówkę ubijamy mikserem,  gdy zacznie gęstnieć wsypujemy cukier puder i śmietan fix.  Kolejno dodajemy cały serek mascarpone, łyżeczkę ekstraktu z wanilii i miksujemy, do uzyskania gęstego kremu. Składamy tort: Biszkopt przecinamy na dwa blaty  ( wierzch można ściąć, by powierzchnia była równiutka ). Dolny

Kronika Piekarnika
Tort mascaropne z kajmakiem i biszkoptami w kawie 56

sprawić problemów, nawet tym, którzy pewnie czują się tylko w miksowaniu babkowych gotowców. To kolejny z tortów, upieczonych przeze mnie w minionych tygodniach. Wspominałam w ostatnio zamieszczanych przepisach, o moim maratonie pożegnalnym. Ten tort maraton mój, emocjonalnie niełatwy zakańczał. Unikałam dotąd pieczenia tortów dla osób, którym chciałam udowodnić, że o pieczeniu mam jako takie pojęcie. Asekurantka ze mnie. Jest wiele(...)dające poczucie bezpieczeństwa. Rezygnując ze zdroworozsądkowego zagwarantowania pewności wypieku jakości , znów upiekłam tort. Dla osób bardzo wyjątkowych. I wyszedł wyjątkowy. Tak go oceniono. Dziękuję Wam Dodatkowicze za to. Dziękuje Wam nie tylko za to. Dla Was warto ryzykować, więc to na pewno nie ostatni wspólnie testowany tort. Składniki: Tortownica 24 cm średnicy: Czekoladowy biszkopt : 3 jajka 4 łyżki cukru

Kronika Piekarnika
Tort na zimno 203

Przepis na bardzo szybki tort na zimno.Dobry szczególnie teraz kiedy za oknem żar się leje. Składniki na biszkopt genueński patrz przepis  TUTAJ BISZKOPT KLIK! Jeśli nie chcecie i nie mace czasu bawić się w biszkopt to wystarczą biszkopty do tiramisu. Składniki na piankę- -1 galaretka truskawkowa -litr śmietanki 36% Dodatkowo -truskawki na wierzch lub inne owoce -1 galaretka(...)śmietany, miksuj do połączenia skladników. Połowę masy śmietanowej wlej na biszkopt i wyrównaj, nastęnie połóż drugi krążek i lekko dociśnij.Wylej masę i ułóż na wierzchu truskawki lub inne owoce.Wstaw do lodówki do stężenia. Rozpuść następną galaretkę wg.przepisu na opakowaniu i odstaw do wychłodzenia, aż zacznie lekko tężeć. Wyłóż na truskawki. Tort do lodówki. Przed podaniem udekoruj jak uważasz

Z Kuchni Do Kuchni
Tort jogurtowy z morelami i malinami 135

długiej nieobecności musiałam wybrać przepis na coś spektakularnego. Tort jogurtowy z morelami i malinami to propozycja, po zobaczeniu której, człowiek chce zjeść wszystko oczami :) Jest to idealny przepis na lato. Ciasto jest wilgotne, lekkie i delikatne. Przełożone jest masą jogurtowo-śmietanową z nutą wanilii, z dodatkiem dużej ilości kolorowych owoców. Składniki na biszkopt: 3 duże jajka (osobno żółtka i białka(...)malinową i końcówką łyżki lub nożem przemieszać warstwy (tylko nie sięgać głęboko, żeby nie naruszyć owoców pod spodem)  (fot.8) . Ciasto nakryć drugim krążkiem biszkoptu, który nasączyć pozostałym ponczem. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixem. Do ubitej śmietanki dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać. Dobrze schłodzony tort ostrożnie wyjąć

Świat Ciasta
Ekspresowy dżem śliwkowy 54

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania