tort śmietanowy - 831 przepisów (strona:23/56)

Tort czekoladowy z bitą śmietaną, nutellą i truskawkami 128

szklanki mąki 4 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  150ml śmietany kwaśnej  Krem z nutellą: 150g nutelli 150g serka mascarpone Krem śmietanowy: 300 ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru  Pozostałe składniki: 500g truskawek 150g borówek  1. Miękkie masło miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania(...)dodajemy mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. 3. Większy blat ciasta układamy na talerzu. Smarujemy go 2/3 kremu z nutellą i 2/3 kremu śmietanowego. Na krem układamy pokrojone truskawki, przykrywamy mniejszym blatem, smarujemy pozostałym kremem. Wygładzamy boki tortu, dekorujemy owocami

Szefowa kuchni
Wiosenny torcik z kiwi 155

Mamy już kwiecień a to oznacza,że Wielkanoc tuż tuż. Czas już pomyśleć o świątecznych wypiekach. Co powiecie na taki wiosenny torcik? Myślę,że pięknie będzie

Kolorowa kuchnia Elki
Torcik czekoladowo-jeżynowy 203

Kwaskowatość jeżyn przełamana gorzką czekoladą. Jak dla mnie połączenie idealne.  biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka

Kolorowa kuchnia Elki
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 166

spożywczy (opcjonalnie) * masa truskawkowa: - 500ml śmietany kremówki (schłodzonej) - 2 galaretki truskawkowe - 400g mrożonych truskawek - 0,5l wody * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki (schłodzonej) - 4-5 łyżek cukru pudru wg smaku - barwnik - użyłam czerwonego barwnika od Dr.Oetker'a - żelatyna (opcjonalnie - jeśli np tort wymaga transportu - 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie ( 1/4 szklanki wody) i stopniowo dodawać do ubitej śmietany(...)galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i barwnik (i żelatynę - dodawać cienkim strumieniem). Zmiksować na sztywno. 3/4 Masy wyłożyć na masę truskawkową. i przykryć ostatnim blatem

CookYourself
Tort czekoladowy z masą toffi 108

Moja dzisiejsza propozycja to tort czekoladowy przełożony kremem na bazie masy krówkowej oraz biszkoptami. Wierzch natomiast zdobi pyszna masa śmietanowa :) Składniki: ciasto - 3/4 szklanki mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 4 jajka - 2 łyżki kakao - 3/4 szklanki cukru masa toffi - 1/2 l śmietany 36 % - 3 łyżki żelatyny - 1 puszka masy krówkowej - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - biszkopty masa śmietankowa

Zainspirowana w kuchni
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 659

Czarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki

Kuchnia MagdaLeny
Koronkowy tort z malinami w środku. 213

kolejną warstwa i tak kolejny raz aż posmarujemy wszystkie blaty biszkoptowe. Przełożony tort schłodziłam 30 minut w lodówce.  Po schłodzeniu posmarowałam tort na wierzchu masą maślaną. Delikatnie wyrównałam.( cukrowe koronki nie mogą być używane na masy śmietanowe bo rozpuszczą się)  Ozdobiłam dodatkowo różami cukrowymi i srebrnymi kuleczkami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort Księga Komunijna 142

się obawiałam czy podołam temu zadaniu, jednak okazało się, że nie jet to tak trudne, jak myślałam:) Co prawda do łatwych ten tort nie należy, jednak jak widać nie jest to niewykonalne. Do przełożenia warstw użyłam kremu śmietanowego z dodatkiem mascarpone i czekolady oraz kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki dla przełamania słodyczy. Gościom bardzo smakowało:) Biszkopt:  7 jajek

Z miłości do słodkości
Tort Bitcoin 76

miłośnika bitcoina, powstał tort bitcoin. Inwestycja nie była ryzykowna a satysfakcja gwarantowana:) Tort na ciemnym biszkopcie z kremem śmietanowo- krówkowym. Dekoracje wykonałam z brązowej masy cukrowej. Przekroju niestety nie pokażę, tort był prezentem, więc niestety nie mogłam go rozkroić. Ale proszę mi zaufać, tort można śmiało przygotować, tak jak wspomniałam, satysfakcja gwarantowana:)) Zapraszam do opisu. Składniki Biszkopt 7 jajek(...)lodówki. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy nasączyć wodą z cytryną. Pierwszy blat posmarować dżemem porzeczkowym. Wyłożyć część masy krówkowo- śmietanowej. Przykryć drugim blatem, docisnąć. Wyłożyć drugą część kremu, przykryć trzecim blatem, docisnąć. Nadmiar kremu z boków tortu zdjąć nożem. Wstawić do lodówki na min 1h. W tym czasie przygotować krem do tynkowania tortu oraz dekoracje z masy cukrowej. Najlepiej

gotuj ze mną
Tort z galaretkami dla babci 86

tort przygotowałam dla babci mojej koleżanki. Ale nadaje się na każdą okazję. Dżem wiśniowy plus galaretka i masa śmietanowa. A to wszystko z najlepszym biszkoptem. Zróbcie koniecznie dla swoich mam! Składniki : * biszkopt z tego przepisu * litr śmietany 36% * 4 łyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe  * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka(...)wodą pomarańczową. Jedną połowę posmarować dżemem i  połową białego kremu. Wyłożyć galaretkę i przykryć drugim nasączonym biszkoptem. Posmarować drugą połową białego kremu i odstawić na godzinę do lodówki.Tort posmarować różowym kremem. Ozdobić według uznania. Schłodzić

Magiczne Życie Marty
Krem budyniowy „Oreo” 97

wedle waszego uznania. Zmieniając smak budyniu, zmienicie smak masy. Dodatkowo budyń możecie przygotować samodzielnie, wedle przepisu podanego tutaj . Masa budyniowa jest jednym z łatwiejszych i najbardziej ekonomicznych kremów do tortów. Na zachodzie, głównie we Francji, jest znany jako „ Creme Patissiere „. Wypełnia się nim ptysie, eklerki i wiele innych kulinarnych znakomitości. Aby krem budyniowy wyszedł nam jak należy, musimy(...)połączenia składników. Krem maślano-budyniowy możecie wzbogacić swoimi ulubionymi dodatkami, np: ciasteczkami Oreo. Krem Oreo to bardzo smaczne i popularne wypełnienie tortów. Najczęściej podawane są przepisy na krem Oreo na bazie śmietanki. Jednak nie zawsze możemy użyć kremu śmietanowego, więc krem Oreo budyniowo-maślany to idealna alternatywa. Print Masa budyniowa Oreo (budyń w proszku) .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star

SmartBake.pl
Krem mandarynkowy. 137

przemyślenia z tym związane? Jeśli tak to proszę podzielcie się nimi w komentarzu. Krem możemy stosować również jako wypełnienie różnego rodzaju tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SmartBake.pl
Torcik śmietanowy z winogronami i galaretką 116

Jako deser poniedziałkowej kawy proponuję pyszny torcik z masą śmietanową, winogronami i galaretką. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort z jagodami i galaretką 195

galaretki do ubitej śmietanki i mieszamy. Przekrojony biszkopt przekładamy 1/2 masy śmietanowej i posypujemy jagodami. Cały torcik obkładamy pozostałą masą śmietanową. Na górę wylewamy połowę stężałej galaretki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.  Następnie posypujemy boki tortu posypką czekoladową. Górę tortu dekorujemy prymulkami z opłatka

Aga w kuchni
Jak udekorować tort i inne słodkie wypieki? Inspiracje + przepisy 105

Niezależnie od tego, jakim kremem zdecydujemy się udekorować tort, musimy pamiętać, że krem powinien być zarówno dość sztywny i stabilny, by utrzymać kształt dekoracji, ale też miękki i gładki, by można nim było bez problemu pokryć nasz tort. Warto wyposażyć się w odpowiednie artykuły ułatwiające nakładanie kremu na tort. Z kremu można też wykonać dekoracje. Wystarczy przełożyć go do rękawa(...)tortu Ozdoby na tort i inne słodkie wypieki można wykonać samodzielnie lub skorzystać z gotowych dekoracji. Nawet wybitni cukiernicy sięgają po takie rozwiązania. Ale żeby taka dekoracja faktycznie cieszyła oko i spełniała wymagania musi pochodzić z dobrego źródła. Na uwagę zasługuje rodzinna firma Barbara Luijckx , która działa na rynku już od 1991 roku. Wysokiej jakości ozdoby do tortów, ciast

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania