według mnie o niebo lepszy od tradycyjnego, bo nie jest taki suchy, a przynajmniej tak szybko nie wysycha. Krem do tortu również zrobiłam wcześniej, a dokładniej gdy piekł się biszkopt. Dzięki dodaniu nerkowców zamiast tradycyjnie jakiegoś tłuszczu krem ma śmietanowy posmak. Cała ta praca zamyka się w godzinkę razem ze sprzątaniem. Ale zabawa zaczyna się potem. Wymyśliłam sobie mini torciki
greenscarfwedług mnie o niebo lepszy od tradycyjnego, bo nie jest taki suchy, a przynajmniej tak szybko nie wysycha. Krem do tortu również zrobiłam wcześniej, a dokładniej gdy piekł się biszkopt. Dzięki dodaniu nerkowców zamiast tradycyjnie jakiegoś tłuszczu krem ma śmietanowy posmak. Cała ta praca zamyka się w godzinkę razem ze sprzątaniem. Ale zabawa zaczyna się potem. Wymyśliłam sobie mini torciki
greenscarfNastępnie ponownie wszystko miksujemu, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów…i babeczki są gotowe! Jeżeli babeczki nie znikną wszystkie od razu- przechowujcie je w lodówce ( ze względu na śmietanowy krem) i wyjmijcie ok. pół godziny przed planowanym spożyciem . Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki
Domowe TortyCiasto kakaowe typu murzynek, przełożone masą śmietanową z dodatkiem kolorowych galaretek. Na wierzchu z czekoladową polewą oraz kolorową posypką. Proste, pyszne i efektowne ciasto, które przyciąga
Kuchnia MagdaLenyTort oreo z borówkami to efekt połączenia tego, co lubimy. Piekłam go niedawno na imieniny taty i tak bardzo wszystkim smakował, że postanowiłam go zrobić także na dziś. Nie dziwiły mnie te pochlebne opinie o torcie, bo naprawdę byłam z niego dumna. Wyobraźcie sobie puszysty, mocno czekoladowy biszkopt nasączony ponczem z odrobiną rumu, delikatną masę śmietanową z mascarpone, w której(...)najlepiej ten z wierzchu) ułożyć na paterze, nasączyć ponczem. 19. Na ciasto wyłożyć masę śmietanową z oreo. Przykryć środkowym blatem biszkoptu, który także nasączyć ponczem. 20. Na drugi blat biszkoptowy wyłożyć masę z borówkami, wyrównać i przykryć trzecim blatem. Nasączyć. 21. Wierzch i boki tortu obłożyć trzecią częścią masy. Tort dowolnie ozdobić. Przechowywać w lodówce. Smacznego
W mojej kuchniRozpoczynamy maj,najpiękniejszy miesiąc w roku. Miesiąc pachnący bzem,konwaliami,jaśminem i akacją. Na majówkę przygotowałam torcik bez pieczenia,na bazie śmietany udekorowany świeżymi owocami. wkładka
Kolorowa kuchnia ElkiPyszny Tort Jogurtowy z Malinami i Morelami – Zapraszam na pyszny, lekki tort jogurtowy z owocami. Jest bardzo smaczny, na jednym kawałku nie można poprzestać. Jest wilgotny, waniliowy i delikatnie śmietanowy. Wygląda pięknie, wiosennie i apetycznie. W przygotowaniu nie jest trudny, biszkopt przekrajamy tylko raz, a dekoracja jest prosta i ładna. Przepis powstał przy współpracy z marką Basia, użyłam mąki Basia
Mała CukierenkaTorcik z puszystą masą śmietanową, orzeźwiającym mango, słodką konfiturą z moreli oraz chrupiącymi, przełamującymi słodkość pistacjami to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt
Szalona Kuchnia EwelinyPyszny czekoladowy biszkopt z kremem śmietanowym z mascarpone i obowiązkowo truskawki. Taki torcik na Walentynki sprawdzi się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki
Magiczne Życie MartyJako ,że zima nie odpuszcza i wciąż dostarcza nam nowe porcje śniegu -materiału budulcowego dla tego oto gościa ... dlatego tez dziś tort na podobiznę Bałwanka :) Dwie śniegowe - śmietanowe kule a do tego słodkie cukrowe dodatki :) Polecam
Malinowa KawiarenkaTort Mleczna kanapka powstał na bazie przepisu na ciasto wuzetkę. Niby ciasto i krem śmietanowy ten sam ale wykonanie w okrągłej formie i odpowiednie wykończenie daje zupełnie inny efekt. W mojej rodzinie jest to najbardziej popularne ciasto, szczególnie wśród młodzieży. Michał od razu bierze dwie porcje i jeszcze niejedną dokładkę(...)każdą wylać do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec każdy blat osobno w 170 st.C przez 15-20 minut. Krem śmietanowy • Żelatynę zalać zimną wodą w takiej ilości, aby przykryła proszek i wymieszać. • Zimną śmietanę ubić razem z cukrem pudrem na gęstą masę. • Do żelatyny wlać wrzącą
To co kochammasę cukrową z pianek do powlekania tortu. Byłam pełna obaw, ale jak na pierwszy raz wyszło nawet całkiem nieźle. Tort składał się z trzech warstw biszkopta orzechowego, czekoladowego kremu ganache i dla przełamania słodyczy warstwy lekkiego kremu śmietanowego z dodatkiem lemon curdu. Najtrudniejsze w tym wszystkim było stopienie pianek na masę cukrową, trwało to dość długo, ale wreszcie się
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadużego tortu szwarcwaldzkiego i małego przełożonego kremem kukułkowym. Duży biszkopt: Tortownica śr. 24 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g margaryny Mały biszkopt: Tortownica o śr. 18 cm 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru Krem śmietanowy: 1 l śmietany(...)umieszczamy jeden blat ciemnego ciasta, wykładamy połowę wiśni w żelu z likierem. Następnie delikatnie łyżką wykładamy połowę ubitej śmietanki (krem śmietanowy). Bardzo delikatnie rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim ciemnym blatem ciasta. Na wierzch wylewamy resztę wiśni. Na środku tortu układamy pierwszy blat jasnego biszkopta, smarujemy 2/3 kremu kukułkowego, przykrywamy drugim jasnym blatem. Wierzch małego torcika smarujemy resztą kremu kukułkowego. Wszystkie wykończenia (boki
VioletoweKucharzenieTorcik idealny np. na przyjęcie dla małej księżniczki. Delikatność masy śmietanowej i orzeźwiający smak malin sprawiają, że ciasto jest lekkie, nieprzesłodzone i każdy z chęcią sięgnie po następny kawałek. Różowy Tort Malinowy - Składniki:Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru
Słodka Strona