tort śmietanowy - 831 przepisów (strona:29/56)

Ekspresowy dżem śliwkowy 57

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać

moj przepis na
Ekspresowy dżem śliwkowy 72

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać

moj przepis na
Ekspresowy dżem śliwkowy 117

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać

moj przepis na
Ekspresowy dżem śliwkowy 137

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać

moj przepis na
Krem kokosowo-śmietanowy 74

Często pytacie mnie o dobry krem kokosowo-śmietanowy. Wiem, że często są z nim problemy, ponieważ naturalny aromat kokosu nie jest wystarczająco (zadowalająco) wyczuwalny w kremie. Na szczęście jest kilka trików dzięki, którym możemy podkręcić jego smak. Przede wszystkim naturalny aromat kokosu możemy wzbogacić dzięki zalaniu go mlekiem kokosowym i odparowaniu wody z mleka. Powstanie papka/ pasta, którą należy zmielić(...)masy. Taka ilość powinna starczyć na przełożenie 3x tortu o średnicy 20cm. Nie za bardzo wiem jakie przeliczanie porcji najbardziej będzie wam pasowało. Dla porządku przyjęłam, że są to składniki na 10 porcji. Jeśli potrzebujecie mniej lub więcej kremu po prostu zmieńcie ilość porcji. Artykuł Krem kokosowo-śmietanowy pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Ombre tort jagodowo- malinowy! 159

portalu, tym co zawsze ;-)- durszlak.pl z marką Apetina, z fantastycznymi nagrodami- o których nie będę pisać, sprawdźcie sami, jeśli Was to ciekawi ;-) A teraz sprawdźcie listę składników i upieczmy tort ombre, jagodowo-malinowy! A co! SKŁADNIKI: 1. BISZKOPT (mała tortownica) -  3 białka - nie pełna 1/3 szklanki cukru - 3/4 szklanki maki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu(...)dwie godziny. 4. KREM ŚMIETANOWY: Śmietanę ubij na sztywno (żeby Ci się dobrze ubiłam powinna być w lodówce co najmniej 12 godzin), dodaj cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Do kubeczka odłóż dwie łyżki bitej śmietany i połącz z zmiksowanymi jagodami -około 1 łyżki- będzie to nasza ciemna masa do zdobienia tortu.  Wyjmujemy tort z lodówki i dookoła

SMYKWKUCHNI
Tort śmietankowy z opłatkiem. 144

śmietana i mascarpone, bo taki lubimy.  Jedną warstwę tortu, posmarowałam pod krem, dżemem truskawkowym.  Wojtek bardzo lubi. Niestety nie mam zdjęcia w przekroju, bo nie chciałam  robić zdjęć przy gościach :) W sumie to nawet wtedy o tym nie pomyślałam.  Te zdjęcia które mam, zrobiłam przed włożeniem tortu do lodówki.  Składniki: Biszkopt: 7 jajek szczypta soli(...)połowę masy śmietanowej.  Wyrównać i przykryć drugim blatem. Ponownie nasączyć i wyłożyć resztę masy śmietankowej. Przykryć trzecim blatem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Ja chodziłam całą noc. Kilka godzin przed podaniem toru, przygotować krem maślany.  Masło utrzeć, następnie dodać mleczko skondensowane i miksować  do połączenia składników.  Masą otynkować wierzch i boki tortu. Następnie ozdobić boki

Agusiowe smakołyki
Tort czekoladowo - chałwowy 231

mieszamy do połączenia.  Tą masą dekorujemy górę i boki tortu.  (jeżeli chcemy uzyskać bardziej chałwowy smak, możemy dodać do niej jeszcze 100 g chałwy).   Ja do dekoracji zostawiłam sobie odrobinę masy czekoladowej, z której zrobiłam różyczki i napis.  Do 2 łyżeczek masy śmietanowej dodałam odrobinę zielonego barwnika i zrobiłam gałązki

Sto kolorów kuchni
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 250

smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem? Biszkopt: -150 gram gorzkiej czekolady 60% kakao -6 jajek -łyżeczka proszku do pieczenia -100 gram mąki TYP450 -łyżka masła -skórka(...)obrotach. Stopniowo dodajemy budyń. Odstawiamy do lodówki. Masa śmietanowa. -440g śmietany 36% -3 łyżki cukru pudru -50g czekolady gorzkiej 60% Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy minutę. Dorzucamy startą czekoladę. Mieszamy delikatnie. Po ubiczu można dodać żelatyny około łyżeczki rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody.   Komponujemy tort: Biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, kajmak. Całość pokrywamy śmietaną. Wkładamy

BaRepas
Tort czekoladowy z porzeczkową nutą dla dzieci 120

nasączamy ponczem, smarujemy dżemem oraz kremem kakaowym. na wierzchu wykładamy masę śmietanową i wygładzamy za pomocą noża moczonego w wodzie. Ponieważ chciałam zrobić napis, a brązowy kolor napisu nie pasował mi do okazji postanowiłam odłożyć trochę jasnej masy i dołożyć do niego dżemu, który wcześniej wykorzystałam do przełożenia tortu. Tort jasny na wierzchu skrywa w środku czekoladową niespodziankę, a które

Państwo Wojtczuk gotują
Czekoladowy tort dla dzieci 459

mąki 1 łyżka proszku do pieczenia aromat waniliowy szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADOWY: 500ml.śmietany kremówki 36% 160g. białej czekolady DO OZDOBY: 250 g. żelków Wykonanie Tortu: MURZYNEK : W garnuszku podgrzewamy, do całkowitego rozpuszczenia – mleko, cukier oraz kakao. Z otrzymanej masy odlewamy 3/4 szklanki. Oddzielamy żółtka od białek. Białka, z dodatkiem soli-ubijamy na gęsta pianę(...)lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… i gotowe ! PRZEKŁADANIE: Ciasto przekrajamy na dwa równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy na niego warstwę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Krem nakładamy również na górę i boki tortu. Rozprowadzamy krem równomiernie – wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy

Domowe Torty
Tort śmietanowo czeloladowy 201

cukier waniliowy 64 g Celiko  ( 2 paczuszki) mąką pszenna 10 łyżek   Składniki na obłożenie tortu: Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt mleko 750 ml Dekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja o  temp pokojowej wbijam do miski i wsypuje cukier waniliowy.Miksuje(...)Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty. Krem śmietanowy i czekoladowy : Ubijam 500  ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na  sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam krem czekoladowy z 250 ml mleka na sztywno

Różowa kuchnia
Tort czekoladowy z kremem kawowym i granatem 185

mojego kochanego Brata!   A jest on połączeniem dwóch ciast: tortu z kremem kawowym i leśnego mchu. Bardzo, bardzo deserowo czekoladowy- miłośnicy gorzkiej będą wniebowzięci 😊 A i kawosze znajda coś dla siebie- mocno alkoholowe nasączenie o bazowej, kawowej nucie … Do tego delikatna warstwa kremu śmietanowego i soczystych owoców pestek granatu doskonale nadały wypiekowi bardziej wyrafinowanego deseru 😊 Składniki na biszkopt

Domowe ciasta
TORT SNICKERS 253

batonikami Snickers. Słodycz tortu przełamuje gorzka kawa. Dekoracja szybka, bo tort robiony spontanicznie kawy.    Składniki na biszkopt czekoladowy: 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 masło 2 łyżki kako ¼ szklaki wody 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Składniki na krem śmietanowy: 1 litr śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru

Słodki Zakątek
Tort z wiśniami 151

bitej śmietany. Tort nie jest słodki, wspaniale wilgotny. Sprawę ułatwiła mi gotowa frużelina wiśniowa. Składniki: 105 g gorzkiej czekolady 105 g miękkiego masła 100 g drobnego cukru 4 jajka 105 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia blatów: 2 łyżki żelu wiśniowego z frużeliny wiśniowej + 105 ml wody Masa śmietanowa: 550 ml śmietany kremówki(...)pieczenia. Wlewamy połowę ciasta. Pieczemy 10-15 minut.  6. Wyciągamy i studzimy, pieczemy drugi blat, który też studzimy. 7. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. 8. Składamy tort:  Pierwszy blat nasączamy połową soku z wiśni. Nakładamy grubszą warstwę frużeliny wiśniowej. Na wiśnie kładziemy większą połowę bitej śmietany. Przykrywamy drugim blatem, który również z góry delikatnie nasączamy sokiem

Na moim talerzu
Tort z wiśniami 185

bitej śmietany. Tort nie jest słodki, wspaniale wilgotny. Sprawę ułatwiła mi gotowa frużelina wiśniowa. Składniki: 105 g gorzkiej czekolady 105 g miękkiego masła 100 g drobnego cukru 4 jajka 105 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia blatów: 2 łyżki żelu wiśniowego z frużeliny wiśniowej + 105 ml wody Masa śmietanowa: 550 ml śmietany kremówki(...)pieczenia. Wlewamy połowę ciasta. Pieczemy 10-15 minut.  6. Wyciągamy i studzimy, pieczemy drugi blat, który też studzimy. 7. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. 8. Składamy tort:  Pierwszy blat nasączamy połową soku z wiśni. Nakładamy grubszą warstwę frużeliny wiśniowej. Na wiśnie kładziemy większą połowę bitej śmietany. Przykrywamy drugim blatem, który również z góry delikatnie nasączamy sokiem

NA MOIM TALERZU
Świąteczne babeczki 43

pokrojone na małe kawałeczki żelki i draże – ponownie wymieszać. Foremki napełnić masą do 2/3 ich wysokości i piec 25 minut w 180 stopniach. Przed udekorowaniem babeczki należy wystudzić. Masa śmietanowa: Śmietanę lekko ubić i dodać wymieszany cukier puder ze śmietan-fixem. Ubić na sztywno i dodać serek mascarpone. Wszystko zmiksować. Jedną wysmarować masą babeczkę, do której będą przyczepione nogi(...)wykałaczkach i wbić je do babeczek. Uwaga: Masa cukrowa odbarwia masę śmietanową, więc babeczki najlepiej przygotować w dzień podania. Do reszty masy dodać barwnik. Ja użyłam barwnika w proszku, aby nie rozwodnić masy. Odstawić do lodówki, ale masa stężała. Pozostałe babeczki udekorować za pomocą szprycy do tortów, tworząc małe choineczki. Choinki posypać koralikami dekoracyjnymi, które posłużą jako bombki. Gotowe babeczki

KuchniaWeDwoje.pl
Świąteczne babeczki 203

babeczek. Uwaga: Masa cukrowa odbarwia masę śmietanową, więc babeczki najlepiej przygotować w dzień podania. Do reszty masy dodać barwnik. Ja użyłam barwnika w proszku, aby nie rozwodnić masy. Odstawić do lodówki, ale masa stężała. Pozostałe babeczki udekorować za pomocą szprycy do tortów, tworząc małe choineczki. Choinki posypać koralikami dekoracyjnymi, które posłużą jako bombki. Gotowe

KuchniaWeDwoje.pl