Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki
Słodka Stronajabyście mogli rysować czekoladą na papierze. Wstawiamy zdobienia do lodówki. Ozdabiamy wyjęte z lodówki i pokrojone ciasto! Ubitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu gwiazdka i wykonujemy na każdym kawałku śmietanowe zdobienie. W śmietanowe zdobienia wkładamy czekoladowe ozdoby… …i gotowe! Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Czekoladowy brzoskwiniowiec Czekoladowy Brzoskwiniowiec The post Czekoladowy brzoskwiniowiec appeared first
Domowe TortyPyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka
Domowe Tortydzielimy na trzy części. Masa Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy fix do śmietany, cukier puder i serki mascarpone-łączymy. Dekoracja tortu Na paterze układamy ciemny biszkopt, nasączamy, rozprowadzamy warstwę masy śmietanowej , na to układamy plastry brzoskwini z puszki. Ciasta układamy na przemian lub kolorem obok siebie , jak nam pasuje. Do każdej warstwy masy dodajemy owoce. Boki
W kuchennym oknie EwyCiasto Kopiec Kreta – Pyszne, kakaowe ciasto z kremem śmietanowym i bananami. Prosty w przygotowaniu i w miarę szybki tort, który cieszy się dużą popularnością. Gościom bardzo smakował i prosili o dokładkę. Moje ciasto kreta jest delikatnie śmietankowe i waniliowe. Biszkopt jest wilgotny, dlatego ciasta już nie nasączałam. Jeśli nie lubimy bananów możemy zastąpić je ulubionym dżemem lub innymi miękkimi owocami(...)aromatem. Następnie cały czas mieszając ręcznym mikserem, wlać w 2-3 partiach rozpuszczoną żelatynę. Dodać startą czekoladę, 2 łyżki soku z cytryny, wymieszać szpatułką. 9. Około 2/3 kremu śmietanowego wyłożyć na banany (troszkę dociskając go łyżką, aby wypełnić odstępy miedzy bananami), formując kopczyk. Wyłożyć pozostały krem i uformować kopiec. Wierzch obłożyć pokruszonym ciastem. Ciasto wstawić na około 3-4 godziny
Mała CukierenkaTort na lato. Lekki, z masą z gatunku delikatnych, śmietanowych, może troszkę kremówkowych, bo z dodatkiem żółtek ucieranych na parze. Idealnie pasują do masy brzoskwinie lub mandarynki z puszki. Nie wiem jak sprawdzą się truskawki, lub inne owoce sezonowe, ale w sumie czemu nie. Przyznaję, nie próbowałam jak dotąd. Tort elegancko się prezentuje, nie rozpada się przy
Kronika PiekarnikaTym razem dla Mamy. I specjalnie pod mamy gust, ponieważ jest entuzjastką maku. Mogłaby go dodawać zawsze i do wszystkiego. Długo myślałam nad tym jaki krem
Moje Pyszne Siódme NieboTort Szwarcwaldzki, jednak dla mnie jest doskonały! Tort ten, zwany Czarny Las wywodzi się z Niemiec. Składa się z czekoladowego ciasta, dużej ilości wiśni i masy śmietanowej. Główną dekorację stanowi czekolada. Tort jest obłędny, na pewno jeszcze nie raz go upiekę:) Jest bardzo elegancki, więc nadaje się na szczególne okazje i na pewno zauroczy Waszych gości... Inspiracja(...)Kompot i nalewkę wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną i nasionami wanilii. Mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Następnie dodać dobrze odsączone wiśnie. Dokładnie wymieszać i ostudzić. Masa śmietanowa: 750ml śmietanki 30%, 3 opak. śmietan-fix, 4 łyżki cukru pudru, 50ml kompotu z wiśni, 50ml nalewki z wiśni, 100g gorzkiej czekolady, wiśnie kandyzowane (użyłam GoldPack). Śmietankę ubić na sztywno
Z miłości do słodkościprostu jest to przepyszny tort, nie jest za słodki, więc chętnie się go je. Nie przedłużając już zapraszam poniżej na przepis :) Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 900ml śmietany 30% 3 łyżeczki(...)cieniutką warstwą dżemu, a następnie wykładamy ¼ masy śmietanowej , przykrywamy biszkoptem, najlepiej żeby na wierzchu był biszkopt z spodu. Wierzch i boki smarujemy cienką warstwą masy śmietanowej, czekoladę ścieramy na tarce, obsypujemy boki i środek tortu. Pozostałą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego, dekorujemy boki i środek, wyciskając niewielkie rozety. Na każdej rozecie układamy maliny. Tort wstawiamy do lodówki do całkowitego
Gotuj z MąkąNaturalny tort „Red Velvet”, czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj sok wyciśnięty z buraka i malin, który naprawdę dobrze sobie radzi. Wypróbujcie go koniecznie! Zapisz przepis The post Naturalny tort „Red Velvet
Pogotujmy.plróżni od wykańczania tradycyjnego tortu. Tort przełożyłam 2 masami, śmietankową z mascarpone oraz masą z soku marchewkowego. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia pokrojonego tortu, szybko został spałaszowany. Jedyną rzeczą, którą zmieniłabym następnym razem to masa śmietanowa tylko na kremówce lub z ubitą kremówką i niewielką ilością mascarpone. Serek mascarpone jest ciężki i po wykończeniu całego tortu masa znacznie obciążyła biszkopty
Smak mojej kuchniprzychodzę do Was z przepisem na pyszny, łatwy torcik na kakaowym biszkopcie, ze śmietankowym nadzieniem i truskawkowo-galaretkową wkładką w środku. Dodatkowo ozdobiony czekoladą, i śmietanowymi różyczkami z listkami. Pięknie wygląda, super smakuje. Ten tort przygotowałam z okazji Dnia Matki dla mojej mamy :) Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -1 łyżeczka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwarstwą bitej śmietany. Na niej ułożyć kolejny blat biszkoptowy i lekko go naponczować. Posmarować pozostałą częścią budyniu, na wierzch wyłożyć krem śmietanowy tworząc kopułę, pozostawiając około 1 cm wolnego miejsca od brzegów tortu. Na kopułę nałożyć środkową część biszkoptu i delikatnie przycisnąć, by biszkopt dobrze przylegał do bitej śmietany. Cały tort ze wszystkich stron posmarować cienką
kulinarnyswiatdomi"O czym marzysz?""Ja nie mam marzeń, mam plany do zrealizowania, cele do osiągnięcia, zadania do wykonania.""Marzenia są potrzebne.""Ale nie chcę całe życie myśleć
W kuchni Karmel-itki