tort kawowy - 603 przepisów (strona:22/41)

TORT PRALINOWY 116

kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe, itd. Dla mnie najlepszą wersją jest masa orzechowa z użyciem pralin z nadzieniem z orzechów laskowych. Tort ten jest ekskluzywny, smakuje przepysznie, ale jest też pracochłonny, dlatego dedykowany jest na specjalne okazje: urodziny, imieniny, rocznice.... Dziękuję wszystkim

Kuchnia MagdaLeny
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 47

Dzisiaj mam dla Was HIT! Pieczony sernik kawowy z pianką ajerkoniakową . Połączenie kawy i ajerkoniaku to strzał w dziesiątkę. Sernik jest przepyszny, aksamitny, po prostu rewelacja! Idealny na wszelkie uroczystości, ale tylko dla dorosłych Jeśli jesteście fanami kawowych wypieków, musicie spróbować Składniki: Spód: 180 g ciastek kakaowych 70 g masła Masa serowa: 500 g mielonego twarogu 2 jajka(...)wstawić do lodówki, aż stężeje. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Tort czekoladowy z bananami i masłem orzechowym 74

umieścić naczyniu i zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki i wierzch tortu. Dodatkowo: 2/3 szklanki dżemu z czarnej porzeczki 2 banany orzeszki ziemne do dekoracji 1/2 szklanki ponczu - likier kawowy wymieszany z wodą pokruszone czekoladowe ciasto Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 kawowego ponczu. Posmarować dżemem porzeczkowym, później częścią kremu

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 77

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 82

Sernik i babka upieczone, schab jeszcze się marynuje, sprzątanie w toku. Usiadłam na chwilę, by pokazać Wam mazurek, który przygotowałam jeszcze w marcu. To propozycja dla

Czerwień i błękit
Bezy migdałowe 48

Bezy migdałowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych bez i tortu Pavlova. Proste w przygotowaniu, nie wymagają dużego nakładu pracy. Wystarczy jedynie dokładnie oddzielić żółtka i dobrze

Cztery Fajery
Orzechowo - kawowy tort Wielkanocny 19

Kolejna szybka i Świąteczna propozycja, tortu Wielkanocnego. Z dużą ilością orzechów i kawy, a mimo to bardzo wiosenny i kolorowy.  Tortownica 25 cm  Składniki:  ciasto  1 jajko 1 łyżka wody 50 g cukru 100 g masła 100 g orzechów mielonych laskowych 150 g mąki masa 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej  16 łyżeczek żelatyny(...)masę i dodajemy ochłodzoną kawę oraz koniak. Wszystko delikatnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno oraz białka, następnie całą masę kawową delikatnie mieszamy ze śmietaną oraz białkami. Zastygającą masą wypełniamy upieczony wcześniej spód. Gotowy tort odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia.  Tort dekorujemy bita śmietaną i czekoladowymi jajkami. Smacznego

Niezły Młynek
Orzechowo - kawowy tort Wielkanocny 79

Kolejna szybka i Świąteczna propozycja, tortu Wielkanocnego. Z dużą ilością orzechów i kawy, a mimo to bardzo wiosenny i kolorowy.  Tortownica 25 cm  Składniki:  ciasto  1 jajko 1 łyżka wody 50 g cukru 100 g masła 100 g orzechów mielonych laskowych 150 g mąki masa 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej  16 łyżeczek żelatyny(...)masę i dodajemy ochłodzoną kawę oraz koniak. Wszystko delikatnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno oraz białka, następnie całą masę kawową delikatnie mieszamy ze śmietaną oraz białkami. Zastygającą masą wypełniamy upieczony wcześniej spód. Gotowy tort odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia.  Tort dekorujemy bita śmietaną i czekoladowymi jajkami. Smacznego

Niezły Młynek
Idealna beza kawowa 35

Idealna beza ? Ta kawowa to zdecydowanie uczta dla zmysłów. Wyobraźcie sobie słodycz chrupiącej bezy w połączeniu z delikatnym, puszystym kremem o kawowym aromacie. Jej strukturę uzupełniają prażone orzechy laskowe, miękkie daktyle (jeśli za nimi nie przepadacie, świetnie sprawdzą się namoczone w rumie rodzynki) oraz zmielona kawa, która jest “wisienką” w kremie. Taki tort bezowy można podać na wyjątkowe(...)weekend – ze świeżo zaparzoną, gorzką kawą smakuje jeszcze lepiej. Może to będzie popisowy wypiek? Sekret tego tortu bezowego jest dość banalny. Jakość . Smak kremu determinuje kawa, jakiej użyjemy. Oczywiście beza wyjdzie na zaparzonej kawie rozpuszczalnej, ale pożądany, prawdziwie kawowy smak, uzyskamy tylko na dobrej jakości espresso . Możemy je zaparzyć w ekspresie do kawy (jeśli posiadamy), ale dobrym pomysłem jest

Poezja smaku
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 17

Wieczorem upiec bezę, uchylić drzwiczki piekarnia, żeby się wystudziła, a rano dokończyć deser. Torcik bezowy czekoladowo-kawowy Blaty bezowe: 4 białka 200g cukru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki kakao do pieczenia Masa kawowa: 200 g śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej, świeżo zaparzonej mocnej kawy 1 płaska łyżeczka żelatyny(...)Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć do lodówki na 5 minut. Następnie na warstwie czekoladowej rozłożyć masę kawową i przykryć jasnym blatem bezowym. Udekorować stopioną czekoladą i orzechami. Włożyć do lodówki na min. 1 godzinę

pokrojone doprawione
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 83

nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120°C . Piec 1,5 godziny. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i zostawić bezy w środku do całkowitego wystudzenia. Masa kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej kawie i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem aż będzie bardzo gęsta i zwiększy objętość. Wlać kawę z żelatyną, wsypać zmieloną kawę i krótko zmiksować aż składniki(...)Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć do lodówki na 5 minut. Następnie na warstwie czekoladowej rozłożyć masę kawową i przykryć jasnym blatem bezowym. Udekorować stopioną czekoladą i orzechami. Włożyć do lodówki na min. 1 godzinę

Posadzone i zjedzone
Tort filiżanka kawy 79

Tort który wbrew pozorom zrobimy szybko. Biszkopty dobrze jest upiec dzień wcześniej. Mocno kawowy jest bardzo dobry. Wszystko na nim jadalne. biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem kawowy: 500 g masła 1/2 szklanki cukru 4 jaja wielkość M 2 łyżki kawy rozpuszczalnej poncz: 1/2 szklanki naparu kawy mocnej

wesoła kuchnia
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 59

oraz miarki. 2  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Wróblewska i jej Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami .Nagroda to książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty i jej Tort śmietanowy z brzoskwiniami i borówkami . Nagroda  to książka  Najlepsze przepisy na ciasta i ciasteczka oraz

Sama słodycz i szczypta chili
Przepisy na Boże Narodzenie 446

czekoladzie Sernik z brzoskwiniami Sernik teściowej Sernik pomarańczowy Sernik orzechowo - kawowy Sernik czekośliwka, bez jajek Sernik gotowany z kokosem Sernik waniliowy z polewą Pierniki, pierniczki i ciasteczka: Piernik z powidłami Muffinki piernikowe Szybkie pierniczki Ule Orzeszki Orzechowe kuleczki Popękane ciasteczka piernikowe Popękane ciasteczka czekoladowe Ciasteczka pomarańczowe Torty: Miodownik(...)orzechami Tort orzechowy Tort keksowy Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Słonecznikowiec Ciasto z kremem chałwowym Łabędzi puch Ciasto z kiwi i galaretką Brzoskwiniowa kostka Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Wiśniowa chmurka Keks na białkach z bakaliami Orzechowe babeczki

Domowa cukiernia Ewy
Pomarańczowiec II 28

wilgotny przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na krem kawowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka ¾ szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego

Domowe ciasta