tort kawowy - 603 przepisów (strona:26/41)

CIASTO KREMOWE- CZEKOLADOWO- KAWOWE 74

bardzo wszystkim smakowało. Dziś w wersji z jasnym biszkoptem, budyniem czekoladowym oraz  kawową pianką. Kawa i czekolada to moje ulubione połączenia. Czy Wasze musicie ocenić już sami. Zapraszam bo ciacho jest naprawdę pyszne, a także bardzo eleganckie, więc śmiało może pełnić funkcję tortu :) BISZKOPT : 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia i octu BUDYŃ(...)następnie przelewamy z powrotem do garnka i chwilę gotujemy. Cały czas mieszamy, żeby się nie przypalił. Budyń wylewamy na biszkopt i wyrównujemy. Odstawiamy w chłodne miejsce.  PIANKA KAWOWA : Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody, odstawiamy do przestudzenia. Mleko z lodówki ubijamy razem ze śnieżkami na sztywno, dodajemy zimną ale jeszcze płynna galaretkę. Wylewamy na zimny

Pani na deser
Tort kawowo-bezowy 28

Klasyczny, bardzo kremowy i słodki tort na bazie ciasta z dodatkiem maku świetnie sprawdzi się na Święta ale nie tylko. Z pewnością zasmakuje miłośnikom konkretów w dziedzinie słodkości dzięki dużej ilości gęstego, kawowego kremu na bazie masła. Taki wypiek raczej nie pozwoli nam zaoszczędzić pochłoniętych kalorii ale czasu - już tak, gdyż wbrew pozorom jest prosty do przygotowania, nawet dla mało

Milion Smaków
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 267

niewielkiej ilości wody. Dobrze jest zostawić sobie kilka łyżek masy do posmarowania wierzchu i boków tortu. Zimny spód makowy rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych

Cynamonowe szczęście
Tort serowo - agrestowy w czekoladowej polewie 15

kawałki ładniej prezentują się na talerzykach, a są tak lekkie, że zostaną skonsumowane niezależnie od możliwości częstowanych. Ponownie musiałam znaleźć sposób zagospodarowania agrestu działkowego, uparcie rodzącego nowe owoce. A tort był strzałem w dziesiątkę, umilił wieczór po tygodniu porażek i sukcesów. Osłodził wiadomości bardzo złe. I kilka całkiem pozytywnych. Wywołał uśmiech na twarzach, które nie uśmiechają się zbyt często :) Dlatego(...)miksujemy krótko, do uzyskania gładkiego, delikatnie różowego kremu. Polewa czekoladowo - kawowa: Czekolady łamiemy na kostki i wkładamy do miseczki. Śmietankę podgrzewamy w rondelku, prawie do zagotowania. Zalewamy czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia kosteczek. Dosypujemy dwie łyżeczki kawy, wlewamy pozostawioną z masy serowej żelatynę i mieszamy. Składanie tortu: Z wystudzonego biszkopta ścinamy równo wierzch i ścieramy go do miseczki

Kronika Piekarnika
bardzo smaczny torcik kawowo truskawkowy... 10

Składniki: biszkopt: 5 jajek "L", cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki krem budyniowo-kawowy: mleko 400 ml, cukier 2 łyżki, kawa instant 4 łyżki, truskawki 70 dag w tym 1 szklanka do kremu krem: mascarpone 500 ml, puder cukier 2 łyżki, śmietana zimna 30% 250 ml, aromat pomarańczowy 4 krople woda 200 ml, mąka ziemniaczana(...)wrzątku, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia, gdy przestygnie wlać do reszty truskawek w misce i delikatnie wymieszać ( truskawki nie puszczą soku, dłużej ładnie wyglądają na ciastach, tortach ), schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo lekki, delikatny, orzeźwiający, nie za słodki torcik z kremem kawowo-truskawkowym i z mascarpone........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tort tiramisu 251

Pyszny tort, idealny na każdą okazję! Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 100 g mąki pszennej 33 g skrobi ziemniaczanej 130 g cukru Do nasączenia biszkoptów: Wymieszać ze sobą mocną wystudzoną kawę (160 ml) oraz likier kawowy (80 ml) Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier ciągle(...)Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania  smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania Wykonanie tortu: Jeden blat ułożyć na paterze, nasączyć 1/3 mieszanki kawy i likieru, posmarować 1/3 kremu,  posypujemy częścią wiórków z czekolady, następnie kładziemy kolejny blat, nasączamy, kładziemy krem, wiórki czekoladowe, blat

The Sweet Damsel
62. Ciasto latte macchiato 55

O ciasto w takim stylu prosiła mnie moja mama. Nie pozostało mi więc nic innego, jak spełnić jej życzenie. Lekkie, z delikatnym aromatem kawy i likieru

Bita śmietanka
Tort -Bayern Mynchen 68

Dziś tort dla Kibica niemieckiej drużyny - tegorocznych zwycięzców Ligi Mistrzów. Wnętrze skrywa czekoladowe , orzechowe i kawowe aromaty. Bogactwo smaków uzupełnione wafelkową posypką . Polecam

Malinowa Kawiarenka
Pavlova z kremem kawowym i truskawkami 88

wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, dodajemy cukier. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy schłodzoną kawę. Masę wykładamy na bezę i układamy na niej owoce w dowolny sposób. Artykuł Pavlova z kremem kawowym i truskawkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Przed-poślubnie. I tort kawowo-malinowy z różaną nutą 105

malinowy na żółtkach i kawowy, również z dodatkiem jajek. Dzięki temu mają głębszy smak i nieco cięższą konsystencję niż te przygotowane tylko na śmietanie. Polewa lustrzana wywołała uwielbienie u kilku kolegów - podobno smakuje jak trufla. Jest mocno czekoladowa i pyszna, jej słodycz idealnie komponuje się z wyrazistym wnętrzem. Spróbujcie koniecznie, jestem pewna, że Wam posmakuje. Tort kawowo-malinowy z różaną(...)wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka  przecieru z płatków róży 3 listki żelatyny 225 ml śmietany kremówki (38%) (na tortownicę o średnicy 20 cm) mus kawowy: 95 ml mocnej kawy 120 g cukru 3 żółtka 2 listki żelatyny 90 g miękkiego masła 180 ml śmietany kremówki (38%) polewa lustrzana: 110 g cukru 75 g glukozy w płynie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sezon Tortów Imieninowych uważam za otwarty!!! 81

będą dwa. I tak dziś przedstawiam Wam pierwszy - TORT CHAŁWOWY. Tort chałwowy podkład : 240 g czekolady 120g masła  140g cukru 4 jajka 2 łyżeczki mleka 6 czubatych łyżek mąki krem: 500 g masła 4 jajka (białka + żółtka) 1 szkl. cukru pudru 4 łyżki mocnej kawy lub likieru kawowego 550 g chałwy (+ 100-150 g do ozdoby) dżem porzeczkowy(...)oraz pokruszoną chałwę. Biszkopt dzielimy na 3 blaty i pierwszy smarujemy dżemem i kremem. Następnie układamy drugi i również smarujemy kremem. Układamy trzeci blat i smarujemy wierzch oraz boki tortu. Dekorujemy chałwą według uznania. Wkrótce zapraszam na drugi torcik

Moje Pyszne Siódme Niebo
Krem z białej czekolady. 45

Krem z białej czekolady to świetny dodatek do tortów i deserów. Aksamitna konsystencja i słodki smak sprawiają, że stanowi idealne przełamanie dla kwaśnych owoców, dżemów lub galaretek. Krem po ubiciu i ochłodzeniu jest stabilny, nadaje się do tworzenia słodkich dekoracji . A w rzeczy samej krem z białą czekoladą jest słodki. Dlatego ja rzadko stosuję ten krem samodzielnie. Najczęściej występuje(...)Przepyszne jest również połączenie kremu z białej czekolady z tradycyjnymi smakami jak: krem kawowy , krem słony karmel . Print Krem z białej czekolady .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword klem do tortu, krem czekoladowy, krem z białej czekolady Prep Time 15 minutes Czas studzenia

SmartBake.pl
Tort delicja pomarańczowa 89

To ciacho jest pyszne! Gwarantuję, że sprawdzi się na niejednym stole w upalne dni. Smak kawowego mascarpone, odświeżająca galaretka pomarańczowa z kawałkami pomarańczy pobudzi do działania

Z Kuchni Do Kuchni
Mini torcik kawowy 65

urodziny zamiast ciasta chciałam upiec tort. Szło mi tak pod górkę, zwłaszcza z kremem, który był ciągle za rzadki, że już miałam ochotę wszystko wyrzucić! Ale szkoda by było składników... Dodałam galaretkę - coś tam wyszło... Efektowny ten wypiek nie był :) bo koniec końców odpuściłam sobie dekorowanie - to nie był mój dzień :) ale smakował doskonale. Nieplanowany dodatek galaretki sprawił, że wydawało(...)blat przekładamy masą kawową (na spód dajemy górny blat odwracając go "do góry nogami", na wierzch dajemy blat spodni, spodem do góry), wierzch również smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy. Ja tylko posypałam cukrowymi perełkami. Przed podaniem chłodzimy w lodówce, aby masa dobrze stężała. Przepis dołączam do akcji Imieniny u cioci , bo z powodzeniem może być imieninowym tortem lub po prostu

Kolorowy Przepisownik
Tort wiśniowo - czekoladowy z nutką kawy 243

deser Wiśniowy Sad . Postanowiłam wykorzystać krem z tego przepisu i połączyć go z wiśniami tak jak w oryginale ale nadając deserowi formę tortu.        Tort wyszedł pyszny! Krem jest wyśmienity - coś dla wielbicieli czekolady z nutką kawy! Mniam! Przepis: Biszkopt 5 jaj 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl kakao Krem 80g żółtek(...)przestudzoną masę czekoladowo - kawową.  Całość wkładamy do lodówki aby masa stężała.        Upieczony przestudzony biszkopt kroimy na 3 placki. Każdy nasączamy herbatą. Wykładamy kisiel wiśniowy na spodnią część. Następnie wykładamy tężejącą masę czekoladową, przykrywamy kolejnym plackiem i powtarzamy układanie warstw.          Do dekoracji tortu użyłam rozpuszczoną czekoladę

happycreatiff.blogspot.com