jaki do tej pory robiłam. Jest idealnym rozwiązaniem dla osób zabieganych i zapracowanych. Jest lekki, puszysty, wilgotny a co ważne nie dodaje się do niego ani mąki ani tłuszczu. I mimo, iż przygotowany z półproduktu jest pyszny. Składniki: 8 jajek 1 puszka masy makowej z bakaliami Helio 2/3 szkl cukru 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki zmielonych migdałów
Ala piecze i gotujemożna słodycze zastąpić czymś zdrowym i smacznym, a no można. Dziś chcę wam zaproponować fit kuleczki bez dodatku tłuszczu, jajek i cukru. Kuleczki te dostarczą wam sporo minerałów i witamin dzięki użytym składnikom. Jeśli tylko macie ochotę na coś słodkiego to proponuję je zrobić. Z pewnością mogą zastąpić świąteczną porcję ciasteczek. Składniki: 100 g daktyli bez pestek
Ala piecze i gotujeZdrowe bułeczki z mieszanych mąk z dodatkiem maślanki i bez tłuszczu . Rewelacyjnie smakują na ciepło jak i na drugi dzień :) Z podanej porcji wychodzi 12 sztuk Składniki : - 250 g mąki pszennej typ 550 - 250 g maki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 - 160 g maślanki temperatura pokojowa - 200 ml letniego mleka
Wypieki ReneWyjątkowo lekkie bułeczki z mąki pszennej z dodatkiem jogurtu .Są delikatne w smaku ,nie ma w nich jajek ani za dużo tłuszczu więc można je potraktować jak dietetyczne :) Z podanej porcji mi wyszło 13 sztuk małych bułeczek. Składniki : - 450 g maki pszennej u mnie typ 550 - 200 ml letniej wody - 8 g soli - 15 g miodu - 15 g drożdży
Wypieki Renemasy mięsnej ,dodać majeranek ,tymianek , rozdrobniony czosnek ,żółtka i masło ,wymieszać . Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą mięsną , Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, masę włożyć do blaszki ,kilka razy "uderzyć" blaszką o blat żeby w pasztecie nie było "dziur" ,Jeśli mięso jest za mało słone lub ostre dodać sól
Wypieki Renemąkę. W dużej misce, przy pomocy malaksera/blendera mieszamy ze sobą wszystkie składniki do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Smażymy na patelni na średnim ogniu, w miarę możliwości bez użycia tłuszczu. Smacznego
Be Fit Be Strongoksydacyjnym; Wspiera układ pokarmowy. Chroni błony śluzowe żołądka oraz reguluje pracę jelit; Dzięki zawartości flawonoidów i chromu działa redukuje poziom glukozy we krwi; Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu węglowodanów, tłuszczów oraz białek. Jest przyswajalna przez organizm w 100% (jagody w około 40%). W celach zdrowotnych producent zaleca spożywanie 1 łyżki 30 minut przed posiłkiem, 2-3 razy dziennie. Oczywiście pasta
Słodkie okruszkimarchew już zmięknie dodajemy cebulę i cukier, następnie dodajemy przecier pomidorowy i wszystko doprawiamy do smaku. Naczynie do zapiekania moje ok 30 cm x 20 cm smarujemy tłuszczem i przekładamy warstwą farszu, układamy warstwę ryby, przekładamy farszem, układamy rybę i wszystko przykrywamy farszem. Rybę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 35-40 minut. Świetnie smakuje
Niezły Młynekperełki Nasączenie: sok z brzoskwiń Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą, przelewamy masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50-60 minut. Ostudzony biszkopt kroimy na trzy części. Z mleka odlewamy 2 szklanki, miksujemy
Bajeczna KuchniaUkrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do naszego ciasta ptysiowego , nadziewane obficie mięsem mielonym i smażone w głębokim tłuszczu. Danie kaloryczne, ale niesamowicie smaczne! Idealne zarówno na obiad, kolację na ciepło, jak i imprezę! Tradycyjnie podaje się je z kefirem – Wy śmiało możecie popić np. czerwonym barszczem. Nadzienie mięsne
Ostra na Słodkomorska czarny mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej papryki 1/2 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonego chili olej do smażenia 1 szklanka suchego ryżu Wykonanie: Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy, aż cebula się zeszkli. Pieczarki kroimy na pół lub na ćwiartki i wraz z fasolą
Kulinarne przygody Gatityjajko, sól, przyprawę kebab-gyros, olej i mąkę. Wszystkie składniki mieszamy, aż do powstania elastycznego ciasta. Zostawiamy na 20 minut, by ciasto wyrosło. Przygotowujemy 4 bulionetki (miseczki), smarujemy je tłuszczem. Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich lekko rozwałkujemy. Oklejamy nim miseczki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Można je upiec dzień wcześniej, są świeże
Lawendowe Niebotartą i podsmażoną cebulką. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy nacięcia w mięsie, delikatnie obwiązujemy sznurkiem kuchennym i zawijamy w rękaw do pieczenia. Mięso wkładamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie tłuszczem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 70 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię z wierzchu, aby mięso się zarumieniło. Upieczone mięso kroimy w plastry
Podróż w kulinariaostrą ( łyżeczka słodkiej na udo ) , a następnie nacieramy obficie i grubo majonezem ( łyżka , czubata-konkretna na jeden kawałek mięsa ) . Układamy na blaszce do pieczenia ( nie trzeba smarować żadnym tłuszczem , majonez się wytopi i to wystarczy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) i pieczemy w temperaturze 160 C , około 40 -50 minut , w zależności od wielkości
Ogrodnik w podróżyprzez 8 minut, następnie z drugiej strony przez kolejne 5 minut. Usmażoną pierś kaczki przekładamy do naczynia, które szczelnie owijamy folią aluminiową na kilkanaście minut. Z patelni wylewamy większość tłuszczu, pozostawiamy jedynie 1-2 łyżki. Smażymy na nim posiekaną drobno szalotkę oraz pokrojoną suszoną śliwkę. Po kilku minutach dodajemy bulion oraz czerwone wino i gotujemy całość na średnim ogniu
Mango Papaja