tłuszcz - 4436 przepisów (strona:109/296)

Prosta Babka Drożdżowa w Polewie Czekoladowej 235

wykładam na blat, ponieważ ciasto jest zbyt luźne. Na koniec do wyrobionego ciasta dodaję rodzynki i całość jeszcze raz dokładnie mieszam . Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem, górę ciasta wyrównuję (dłonią lub łyżką) . Foremkę z ciastem nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 60 minut do wyrośnięcia . Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę z ciastem

Uwaga Babcia Gotuje
Placki z Cukinii – Proste i Smaczne 192

rozgrzany olej nakładam po łyżce stołowej masy delikatnie ugniatam i smażę na złoty kolor z obydwu stron. Po usmażeniu placki układam na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki z cukinii są gotowe można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Proste Ciasto Kruche ze Śliwkami 222

minut. W tym czasie wydryluję umyte śliwki. Po około 30 minutach, końcowe przygotowanie ciasta kruchego ze śliwkami: Blaszkę w której będziemy piec ciasto możemy wyłożyć papierem, wysmarować tłuszczem lub olejem. Większy kawałek ciasta wykładam na blat lekko podsypany mąką i rozwałkowuję na wielkość dna foremki. Następnie nawijam na wałek i przenoszę do foremki, poprawiam i wyklejam dokładnie dno. Po wyklejeniu

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka ze smażonego jarmużu, cieciorki i fasolki szparagowej 148

naszym organizmie metabolizowany jest do szczawianów - nierozpuszczalnych soli, które odkładają się w nerkach i moczowodach. Jedna porcja sałatki dostarcza około 247 kcal, 11,3 g białka, 9 g tłuszczu, 30 g węglowodanów oraz 5,2 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 200 g liści jarmużu 500 g cieciorki konserwowej 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 łyżki

W kuchni Katie
pieczone małe dorsze z przyprawą chimicurri:Airfryer hd9240/30 169

kosza, dorsze włożyć do kosza na folię i ustawić 12 minut, następnie ustawić 160 C i piec 10 minut dorsze są w środku upieczone, soczyste, delikatne i prawie bez tłuszczu............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KARP PANIEROWANY 198

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dzwonka karpia oprószyć solą i skropić cytryną. Każde dzwonko obtoczyć mąką, następnie zanurzyć w roztrzepanych jajkach i ponownie obtoczy ale teraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. Smacznego. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie 158

świąteczny stół. Spróbujcie.  Składniki: Na spód: około 90 -100 g herbatników 3/4 łyżki ciemnego kakao 100 g masła Na sernik: 1 kg twarogu sernikowego 18% tłuszczu 4 jajka klasy M 2-3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 150 g cukru 3/4 szklanki śmietanki uht 12% 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3/4 szklanki niebieskiego maku 1 duży budyń śmietankowy Delecta Wykończenie

Słodkie okruszki
Korzenne pierniczki wg. przepisu pani Haliny 158

miód aż do zagotowania.Przesiewamy makę, dodajemy nieco ostudzony miód i masło. Wsypujemy cukier, przyprawę korzenną, pioszek do pieczeni. Zagniatamy ciasto. Rozwałkujemy je, wycinamy pierniczki. Układamy delikatnie na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłozonej pergaminem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut. Gdy pierniczki wystygną dekorujemy je lukrem białym lub brazowym

Anioły w kuchni
Piernik przekładany 158

kakao. Partiami wsypywać do masy i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Powoli dodać do ciasta i za pomocą łopatki delikatnie i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec około 70 minut (aż do suchego patyczka). Gdy ciasto wystygnie wyjąć je z formy

My simple kitchen
BITKI W WARZYWACH 87

słodka Mięso umyć,pokroić w plastry,lekko zbić(chodź ja tego nie robię),posolić,posypać pieprzem i papryką.Każdy kawałek przyprawionego mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym tłuszczu.Warzywa oczyścić,opłukać.Cebulę pokroić w krążki,resztę warzyw zetrzeć na grubej tarce.Mięso i warzywa przełożyć do  dużego rondla,zalać przegotowaną wodą,dodać ziele angielskie,liść laurowy,dusić

Niespełnione zdolności kulinarne
RYBA PO GRECKU 10703

sól,cukier do smaku 3/4 szkl wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Filet z morszczuka oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, smażymu na rumiano na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach. Do garnuszka wlewamy wodę i olej. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz marchew. Dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw. Oprószamy

Z Majeczką w kuchni
Lebkuchen czyli niemieckie pierniczki 165

gram masła 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej i z cytryny lukier (1 szklanka cukru pudru+ 3 łyżki soku z cytryny) Masło podgrzewam z miodem i syropem do momentu rozpuszczenia tłuszczu. Studzę. Do miski przesiewam mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę korzenną. Dodaję miód i masło oraz kandyzowane skórki. Całość dokładnie mieszam (ciasto będzie lejące), przykrywam ściereczką

Mango Papaja
Makowiec bez mąki i tłuszczu (bezglutenowy) 1704

Bardzo smaczny, puszysty makowiec bez grama mąki i tłuszczu. Można powiedzieć, że prawie dietetyczny :) Ciasto nie jest suche, czego się obawiałam, każdemu powinno przypaść do gustu. I jest niezwykle łatwe w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzi się jako ciacho 'last minute' na nadchodzące święta. Polecam! Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 8 dużych jajek 1 szklanka cukru 250 g mielonego

Domowa Cookierenka Agi
Co kupić na święta kulinarnemu freakowi – czyli 12 pomysłów na prezent świąteczny dla pasjonata (zdrowego) jedzenia! 180

bardzo praktyczny – naturalne mydło od Herbs and Hydro . Ja dostałam wersję z oliwy z oliwek i jestem w nim zakochana! Mydełko nie zawiera konserwantów, chemicznych wypełniaczy, tłuszczy zwierzęcych – to mydło nie tylko dla alergika, ale także dla każdego kto chce żyć w zgodzie z naturą. Na uwagę zasługuje też kawa zielona od Rigello . Przyznam, że gdyby nie Slow Paczka

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania