tarta - 42848 przepisów (strona:433/2857)

KROKIETY PIECZARKOWE Z WAFLI 116

barszczu... Składniki: 1 kg pieczarek 2-3 cebule 1-2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 3-4 wafle kwadratowe (tortowe) 2 jajka 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i również kroimy w kostkę. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia(...)waflach. Czekamy, aż wafle zmiękną i zwijamy w roladę, a następnie kroimy na 3 lub 4 mniejsze kawałki/krokiety. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugim wysypujemy bułkę tartą. Każdy krokiet obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z porem i boczkiem 149

pyszna tarta z nadzieniem z pora i boczku. Połączenie jak dla mnie idealne, stosowałem to kiedyś w przepisie na zapiekankę ziemniaczaną i tym razem zastosowałem w przypadku tarty. Nie jest(...)danie fit bardziej z tych murderfit, ale kto by tam patrzył na kalorie gdy na talerzu takie pyszności. Jako spód użyłem ciasta francuskiego bo idealnie nadaje się do tart, przesmażone składniki, zalewa jajeczno-śmietanowo-mleczna, odrobina sera  na górę, chwila w piekarniku i mamy pyszne danie. Zachęcam do przetestowania bo warto. Idealnie nada się na obiad dla całej rodziny

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Tradycyjny schabowy 116

przygotowania schabowych. 6 schabów wieprzowych o grubości dwóch centymetrów każdy mleko 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 2 jajka 7 łyżek mąki pszennej 3/4 kubka bułki tartej smalec lub olej słonecznikowy do smażenia Jak przygotować tradycyjne schabowe wieprzowe . Schaby naciąć nacinakiem, włożyć do miski i zalać mlekiem. Mleko powinno dokładnie pokryć wszystkie schaby. Gotowe włożyć(...)tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć pieprzem oraz natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do większej miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Na jeden talerz wsypać mąkę na drugi bułkę tartą. Każdego schabowego panierować najpierw w mące, nastepnie w jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać go i kiedy gorący zmniejszyć temperaturę

mecooks
Katsu Curry 168

tapioki, następnie w rozbełtanym jajku, a potem w mące z manioku gari. Jeżeli nie jesteśmy paleo możemy zrobić zwykłą panierkę z mąki pszennej i bułki tartej lub panko (japońska bułka tarta, trochę grubsza niż zwykła). Pieczemy przez ok. 20-25 minut, na ostatnie kilka włączamy termoobieg by były chrupiące. Ja dodatkowo dodałem warzywa posypane przyprawą curry. Jeżeli

Oslov.
ZUPA Z GRUSZKI I PIETRUSZKI 143

masła 1 duża, dojrzała gruszka 1,25 l bulionu 1 szklanka mleka sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny DO PODANIA : oliwa, płatki chili, tarty parmezan, uprażone na suchej patelni płatki migdałów WYKONANIE Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry. Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę .  W garnku(...)pieprzem do smaku. Zdejmujemy z ognia, studzimy, a następnie blendujemy na gładki krem.   Gęstość zupy regulujemy bulionem lub mlekiem. Podajemy z płatkami migdałów, szczyptą chili i tartym parmezanem. Skrapiamy oliwą

cool and minty
BURGERY BURACZKOWE Z MOZZARELLĄ 110

szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie 1 op. mini mozzarelli 1/2 szklanki bułki tartej 3-4 łyżki sezamu Wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy kilkakrotnie na sitku pod bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu(...)malakserze. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Na talerz wysypujemy bułkę tartą i mieszamy z sezamem. W misce mieszamy: starce buraki, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekaną cebulkę, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety po chłopsku 143

pieczarek oraz podane z domowym sosem czosnkowym, z pewnością zadowolą nie jedno podniebienie. Polecam!     Składniki: ok 10 naleśników PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej 500g kapusty kiszonej z marchewką 250g pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka (może być mięso z rosołu) 200g pieczarek 1 cebula 1 łyżka musztardy 1 łyżka masła przyprawy: sól(...)naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe przelewamy do miseczki ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe), do drugiej miski lub na talerz wysypujemy bułkę tartą *** *** Krokiety obtaczamy najpierw w cieście a następnie panierujemy w bułce tartej *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Podajemy na ciepło z sosem

Blog z Apetytem
Faszerowane udka BBQ 118

łyżki sosu BBQ sól do smaku chilli w proszku farsz: 2 czerwone , duże papryki grubościenne 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka tartego parmezanu 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól , ostra papryka do smaku Ćwiartki z kurczaka pozbawiamy kości i nadmiaru tłuszczu . Luzowanie jest dość kłopotliwe ale tylko za pierwszym razem , później idzie jak z płatka Paprykę(...)piekarniku do momentu aż papryka zacznie mieć brązową skórkę . Temperatura około 170 C . Studzimy , blendujemy na masę . Do powstałego , wystudzonego farszu dodajemy chilli , sól ,roztrzepane jajko , parmezan i bułkę tartą . Mieszamy do połączenia składników . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety z udek rozkładamy skórą do dołu i do środka każdego kawałka wkładamy łyżkę farszu . Całość spinamy wykałaczkami żeby się

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone jak u mamy. Sprawdzony domowy przepis 229

dodatek sprawia, że mielone nabierają odpowiedniej konsystencji. Są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. A zatem, do dzieła! Składniki: kilogram zmielonej łopatki wieprzowej, szklanka bułki tartej, dwa jajka, duża cebula, bułka tarta do panierowania, sól, pieprz, olej. Zrób tak : mięso dopraw solą i pieprzem, dorzuć drobno posiekaną cebulę, wbij jajka wsyp bułkę, dokładnie wyrób i odstaw(...)następnie ponownie wyrób, uformuj płaskie kotleciki, każdy panieruj w bułce i smaż z obu stron na ciemnozłoty kolor. Najlepsze są oczywiście w zestawie z gotowanymi ziemniakami i sałatką z tartych buraczków. Artykuł Kotlety mielone jak u mamy. Sprawdzony domowy przepis pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Warzywne klopsiki 95

spróbować bo są pyszne!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warzywne klopsiki składniki 2 duże ziemniaki 1 cukinia 1 marchewka 1 mały por 1 mały bakłażan 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku. Warzywne klopsiki wykonanie: Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w grubszą kostkę. Białą część pora, bakłażana, cukinię kroimy w kostkę. Czosnek i chili drobno(...)curry, słodką i ostrą papryką, pieprzem i solą. Dusimy przez około 20 minut pod przykryciem do miękkości. Następnie warzywa studzimy i mielimy w robocie kuchennym. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Wkładamy na 30 minut do zamrażarki, aby masa była gęściejsza. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Można również nieusmażone zamrozić

Delusional Trine
Kotleciki z czerwonej soczewicy 107

łyżeczki kurkumy 0,5 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala 0,5 łyżeczki mielonej kolendry* sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta Przygotowanie:  Soczewicę ugotować w 1,5 szklanki wody. Odcedzić.  Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek wyciśnięty przez praskę.  Dodać obraną(...)potrzeby doprawić do smaku przyprawami oraz solą i pieprzem. Odstawić, aby masa nieco ostygła. Masa powinna być dość gęsta, jeżeli jest zbyt rzadka dodać niewielką ilość mąki lub bułki tartej. Formować kotleciki wielkości dłoni (opcjonalnie można obtoczyć je w bułce tartej, dzięki czemu będą bardziej chrupiące), smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu do czasu aż będą rumiane.  Podawać

Codzienne Gotowanie
Delikatne knedle twarogowe ze śliwkami 116

u0107 placuszek i uformowa\u0107\u00a0w kulk\u0119.\r","Wrzuca\u0107 na wrz\u0105c\u0105 wod\u0119 i gotowa\u0107 ok. 5 min.\r","Podajemy z bu\u0142k\u0105 tart\u0105."]} Drukuj Delikatne knedle twarogowe ze śliwkami Składniki 250 g sera białego 250 g ziemniaków 1-1,5 szkl. mąki 1 jajko szczypta soli 2 łyżki masła 2 łyżki cukru(...)ciasta kuleczki, które dłonią należy rozpłaszczyć. Na każdy placuszek położyć śliwkę. Zawinąć placuszek i uformować w kulkę. Wrzucać na wrzącą wodę i gotować ok. 5 min. Podajemy z bułką tartą. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/delikatne-knedle-twarogowe-ze-sliwkami/ MieszamWGarnku Artykuł Delikatne knedle twarogowe ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Środa: Pulpety Jessicy Alby dla dzieci 155

szklanki startej cukini 1/2 szklanki startej marchewki 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka przyprawy włoskiej (według tego przepisu) 1/2 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczkę soli Mały pęczek pietruszki Przygotowanie: Krok 1 Przełóż mięso do misy, wbij do niego jajko, wsyp bułkę tartą, cukinię, wcześniej dobrze odciśniętą z wody, marchew, włoską przyprawę

Niedzielny kucharz
Orkiszowa szarlotka (fit) 165

łyżeczka cynamonu lub więcej Opcjonalnie słodzidło 1 łyżka bułki tartej do posypania ciasta (wchłania sok z owoców, trik by uniknąć zakalca, w smaku niewyczuwalna) Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na 1h do lodówki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. 2/3 ciasta wyłożyć na spodzie blaszki. Ciasto posypać 1 łyżką(...)bułki tartej (chłonie sok z jabłek, by uniknąć zakalca) Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać cynamon i opcjonalnie słodzidło. Wymieszać. Jabłka wyłożyć na spód ciasta. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posypać na warstwę jabłkową. Piec w 180 stopniach około 50 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Burgery ziemniaczano – marchewkowe 184

tartej sól, pieprz oliwa Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj, pokrój w duża kostkę i gotuj w lekko osolonej wodzie ok. 15 minut (do czasu aż warzywa będą miękkie). Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy i podsmażaj na niej cebulę do czasu aż się zezłoci. Do misy malaksera przełóż ugotowane warzywa, cebulkę, bułkę tartą(...)sól i pieprz do smaku, curry oraz szczyptę kurkumy. Całość dokładnie zmiksuj. Z masy formuj niewielkie kotleciki, gdy będą bardzo kleić się do rąk, możesz obtoczyć je w bułce tartej. Burgery smaż ok. 3 minut z każdej strony (jeśli chcesz możesz użyć patelni teflonowej lub też smażyć burgery na niewielkiej ilości oliwy lub oleju rzepakowego). Burgery podawaj od razu

365 dni dookoła kuchni