Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Przepis na : obiad

Wyglądają jak kotlety mielone, ale to tylko pozory, ponieważ w ich składzie nie ma nawet odrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie. KOTLETY z JAJEK Składniki: (na 4-5 kotlecików) 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko nie ugotowane 100 g ser  żółtego 2 łyżki bułki tartej (plus do panierowania) odrobina świeżego kopru sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kostkę.Dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.