Kotlety z grzybów.

Kotlety z grzybów.

Kotlety z grzybów.

Przepis na : obiad

Kotlety ze świeżych grzybów są czymś pośrednim między kotletami z mięsa, a kotletami warzywnymi.  W smaku są trochę mięsne, ponieważ grzyby mają mnóstwo smaku umami, czyli tzw. smaku mięsnego. Dlatego przypadną do gustu  zagorzałym mięsożercom, którzy nie tkną kotletów jarskich. Do przygotowania kotletów z grzybów można wykorzystać grzyby, które nie nadają się do suszenia czy marynowania. Ich uroda czy wielkość nie mają znaczenia, w końcu zostaną posiekane i usmażone. Te kotlety są świetną propozycją o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.