kilka porcji fasolki w woreczkach na zimę, by pielęgnować zimą nawyk jedzenia 3-4 porcji lub nawet więcej warzyw dziennie. Dzisiaj fasolka trochę inaczej niż klasyczna z bułką tartą - z sezamem i czarnuszką. Świetna propozycja na II śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Składniki na 4 porcje: 1 kg fasolki szparagowej 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka uprażonego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznymożna zwyczajnie odrywać kawałki ciasta, formując w dłoniach płaski placuszek. Następnie układać bułeczki sklejeniem do dołu na blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłoconym jajkiem, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180ºC przez około 25 minut
Walijskie Pichceniesezonie takie pierogi są u mnie obowiązkowym daniem. My lubimy je posypane cukrem, ale można je polać masełkiem z bułką tartą lub śmietaną, jak kto lubi :) Ciasto na pierogi: 2,5 szkl mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki oleju jajko (można pominąć) ok 1 szkl gorącej wody Nadzienie: ok 300g wiśni bez pestek cukier trzcinowy Ciasto: Mąkę przesiać
Smakołyki Asisuper propozycja zarówno na obiad, jak i na kolację czy dodatek do dań głównych na przyjęcia. Jeśli lubisz takie warzywne pyszności, to z pewnością spodoba Ci się też tarta ze szpinakiem i serem - fantastyczna
AniaGotuje.ploraz olejek cytrynowy. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzoną babką posypać cukrem pudrem. Rada: Ciasto można upiec w klasycznej keksówce
Ciastka - domowe słodkościoczyścić, opłukać, osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika, a następnie przełożyć do małej miseczki, wsypać łyżeczkę mąki pszennej i wymieszać. Formę do babki ( średnica 20 cm ) natłuścić i oprószyć tartą bułką lub mąką ( silikonowej formy nie trzeba natłuszczać ani oprószać mąką/tartą bułką ). Na dno przygotowanej formy wyłożyć około 1/4 ciasta ( tak aby ciasto zakryło dno ), na ciasto
WSZYSTKO SMACZNEpieprzu 4 liście laurowe 2 cebule 2 łyżki masła kilka plasterków wędzonego boczku 4 ziemniaki pół litra zakwasu na żur 200 ml kremówki sól pieprz suszony majeranek czosnek tarty chrzan 6 jajek świeży majeranek do dekoracji Przygotowanie Kiełbasę zalałem 2 l zimnej wody, dodałem grzyby, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Gotowałem pod przykryciem na małym ogniu
R'n'G Kitchenzimno. Składniki 4 kotlety schabowe około 1 cm grubości 500 g świeżych kurek kilka łyżek masła olej do smażenia 2-3 ząbki czosnku oregano,sólo,pieprz jajko bułka tarta Kotlety rozbić aby … Czytaj dalej Roladki schabowe z farszem z kurek
gotuj ze mnąFasolka szparagowa z orzechami i syropem klonowym to moje obowiązkowe danie na lato. Od dzieciństwa uwielbiam fasolkę szparagową. Babcia zawsze miała fasolkę w ogródku. Gotowana fasolka ze zrumienioną tartą bułką na maśle to był przysmak lata. Obrywałam fasolkę z babcią, pyszną i ekologiczną, która od razu wędrowała do garnka. Przyrządzenie fasolki jest proste. Wystarczy ją ugotować, a następnie
codojedzeniaskładniki 1 opakowanie mięsa mielonego 1 por 1 pęczek rzodkiewki 1 duże jajko przygotowanie mielone włożyć do miseczki dodać bułkę tartą i jajko – wymieszać. Dodać pokrojony por, startą rzodkiewkę oraz przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę formując kotleciki kładziemy na blaszkę i wkładamy do piekarnika aby się zapiekły ,podajemy z frytkami i surówką
Moje Wyrobyborówki. Sposób przygotowania 1. Jajko miksujemy z mlekiem. 2. Do masy dodajemy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. 4. Do ciasta dodajemy tarte jabłko i cynamon. 5. Placuszki smażymy na patelni teflonowej (patelnię możemy przesmarować olejem za pomocą pędzelka). 6. Placuszki podajemy z kleksem jogurtu i owocami
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwymieszać. Następnie dodać jogurt, wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z kisielem i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Do tortownicy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlać 3/4 ciasta, zaś do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać. Ciasto kakaowe wylać na środek jasnego ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni
Ciastka - domowe słodkościCiasto na herbatnikach z kaszą manną, znane pod nazwą Kaszak. U mnie w wersji fioletowej, bo przygotowane z jagodami. Warstwa bitej śmietany z tartą czekoladą i świeżymi jagodami, wnosi nieco lekkości i świeżości. ok 200 g herbatników maślanych 4 szklanki mleka 1 szklanka kaszy manny 200 g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka jagód leśnych
https:KKuchniaMniam