tarta - 42848 przepisów (strona:1489/2857)

Pizza gotowa w 10 minut 873

placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Przełóż placek na blaszkę do pieczenia lub foremki na tartę. Posmaruj delikatnie sosem pomidorowym, połóż na wierzchu pozostałe składniki pizzy, posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika. Czas pieczenia zależy od temperatury piekarnika. Jeśli nastawisz piekarnik na 260 stopni i będziesz nagrzewać przez minimum 30 minut

Niedzielny kucharz
Szybkie sezonowe ciasto na oranżadzie 127

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do ciasta i delikatnie miksować. 3. Na koniec wlać oranżadę i wymieszać delikatnie. 4. Blaszkę posmarować tłuszczem i oprószyć tartą bułką. Wyłożyć ciasto, a na wierzch owoce lub rabarbar. 5. Piec w 180 st.C przez45-50 minut - do suchego patyczka. Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Przyślij przepis

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z trzema serami 156

zapraszam na wiosenną sałatkę z dodatkiem 3 gatunków sera. Do przygotowania potrzebujemy: - mix sałat (ja użyłam mieszankę młodych liści) - pół opakowania sera z zieloną pleśnią - 1 kulkę mozzarelli - tarty parmezan - 250 g pomidorków koktajlowych - 1 puszkę ciecierzycy Do przygotowania sosu winegret potrzebujemy: - 1 łyżkę soku z cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - sól i sporo świeżo mielonego pieprzu

Bez Cebuli
Ciasto bananowiec 362

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto bananowiec to ciasto na kakaowym spodzie z kremem kawowym z dużą ilością bananów oraz bitą śmietaną posypaną tartą czekoladą. Z tego przepisu wychodzi duża blacha podzielnego i pysznego ciasta dla całej rodziny, idealna na wszelkiego rodzaju okazje. Ciasto bananowiec Drukuj przepis Składniki Spód kawowy

Marta Gotuje
Ucierana babka na śmietanie 112

drewnianą. Ciasto podzielić na dwie części 1/3 i 2/3 . Do porcji 1/3 dodać kakao i wymieszać łyżką drewnianą. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem i posypać grysikiem lub bułka tartą aby nam ciasto dobrze odstało po upieczeniu. Do tak przygotowanej formy wlewać ciasto na przemian białe i kakaowe (można też zrobić jednokolorową to zależy od naszego gustu). Ciasto pieczemy

Pomysłowa kuchnia
Kruche z rabarbarem i dżemem truskawkowym 154

mierzoną po dnie), wykładamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy większą kulą ciasta, równomiernie rozprowadzamy, ja robię to za pomocą wałka bez rączek. Tak przygotowane ciasto posypujemy bułką tartą. Dodatkowo: kilogram rabarbaru 300 g dżemu truskawkowego 100% Rabarbar myjemy i  obieramy ze skórki. Kroimy na wielkość 1 cm. Mieszamy z dżemem. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie

kulinarnyswiatdomi
NALEŚNIKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 180

sosem szpinakowym , ale dobrze smakują także z sosem pieczarkowym lub pomidorowym. Myślę, że świetnie pasowałaby tu pokrojona w kosteczkę i podsmażona z warzywami pierś kurczaka, a także tarty żółty ser lub rozdrobniona mozzarella.  SKŁADNIKI / 4-6 sztuk 4-6 naleśników np. z tego przepisu 3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej  1 łyżeczka masła 1 łyżka oleju

cool and minty
SZPARAGI W SOSIE HOLENDERSKIM Z JAJKIEM PO BENEDYKTYŃSKU + FILMIK 106

delikatnym jajkiem, z płynnym żółtkiem, podkreślone kremowym, orzeźwiającym sosem o cytrynowej nucie. Pełna harmonia na talerzu. Polecam.  SKŁADNIKI :  szparagi 1-2 pęczka  kilka jajek tarty parmezan

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka piaskowa – poznańska 190

cytryny i ucieramy mikserem na gładką masę. Następnie powoli wlewamy roztopione i ostudzone masło cały czas miksując na małych obrotach *** *** Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy *** *** Babkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C z termoobiegiem lub 200’C bez termoobiegu i pieczemy około 40 minut – do suchego

Blog z Apetytem
KLASYCZNE KOTLETY DROBIOWE Z ANANASEM I SEREM 132

klasyczne, szybkie i proste kotlety z indyka z ananasem i serem Składniki: 5 filetów z indyka 1 mała puszka ananasa sól pieprz 5 plastrów żółtego sera jajko bułka tarta Filety z indyka delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy filet obtaczamy w bułce, rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce.  Każdy kotlet smażymy z obu stron

Kuchnia w oparach
Moje ulubione dodatki do obiadu :) i przepis na kolejną surówkę 153

ogórki, grzyby, buraczki itd.). Czasami na stole pojawia się jakaś surówka. Latem natomiast często dodatkiem do obiadu są sezonowe warzywa: ogórki, fasolka szparagowa, kapusta lub kalafior z bułką tartą... i oczywiście surówki. Choć sezon ogórkowy dopiero przed nami, ja już nie potrafiłam oprzeć się pięknej pogodzie i kupiłam ogórki sałatkowe, z których powstała oczywiście mizeria. Czyli chyba mój

blog.moje-pasje.info
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 120

lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z budyniem wiśniowym i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta wlać ciasto.  Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie wiśniowe - 3 torebki herbaty wiśniowej i 1 torebkę herbaty earl grey zaparzyć w 200 ml wody

Ciastka - domowe słodkości
PYSZNA KRUCHA SZARLOTKA 135

pomocą robota kuchennego lub ręcznie. Z ciasta formujemy dwie kulę, jedną większą drugą mniejszą. Owijam folią spożywczą i pozostawiam w lodówce na ok 30 min. Międzyczasie obieram jabłka i trę na tarce o grubych oczkach. W garnku o grubym dnie rozstaliśmy masło dodaję jabłka,cynamon, cukier i cukier cynamonowy. Duszę ok 30 min aż sok wyparuje. Formę o wymiarach 24/24(...)wykładam papierem do pieczenia. Z lodówki wyciągam ciasto. Duża kulkę trę na tarce o grubych oczkach na dno. Jabłka przekładam na ciasto. Mniejszą kulkę ciasta trę na jabłka. Piekę w rozgrzanym piekarniku ok 50-60 minut w 180 stopniach. Na koniec po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania