Witam Was :) Smak Dzieciństwa oczywiście Racuchy :) Dziś racuchy na mleku z tartymi, kwaśnymi jabłkami:) Lubicie? Ja uwielbiam :) Zapraszam rónież do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ BĘDZIE MI BARDZO MIŁO :) SKŁADNIKI NA 12 Sztuk : 🥞 250 ml ciepłego mleka 🥞 2 jajka 🥞 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 🥞 2 łyżki cukru pudru 🥞1 łyżka proszku do pieczenia(...)dałam kwaśne) 🥞 dodatkowo olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1. Do miski wbijam jajka, ciepłe mleko , cukier, sól,proszek oraz mąkę. Łączę za pomocą miksera . 2. Jabłka obieram i trę na tarce o grubych oczkach , dodaję do ciasta. Łączę łyżką. 3. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy . 4. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta. Smażę na rumiano
Gotowanie Patkikrewetki i przesmażyć krótko (2-3 minuty) na dużym ogniu. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelnie dodać odcedzony makaron i przemieszać. Serwować z tartą skórką cytrynową oraz suszonymi pomidorami. Czas przygotowania: 20' Trudność: łatwe Kaloryczność: 49 0 kcal / porcja
Pyry na Gazjajka 1 szklanka wody 1 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli Farsz; ~~~~~~~~~~~` młoda kapusta nieduża ok40 dag.pieczarek ok.20 dag.sera żóltego gouda 1 cebula sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dodatkowo: ~~~~~~~~ jajko bułka tarta olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko miksujemy z jajkami i wodą,dodajemy porcjami przesianą mąkę i sól,miksujemy aby w cieście nie było grudek.Odstawiamy na 30 minut.znów wymieszać,ja dolewam jeszcze odrobinę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicukinii. Wyłóż na nią warstwę sera ricotta, a następnie sos pomidorowy z kurczakiem. Przykryj plastrami cukinii. Ułóż następną warstwę według tej samej kolejności: ser, sos, cukinia. Posyp wierzch tartą mozarellą. Przykryj naczynie – słoiki owiń folią aluminiową. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. Na 5 minut przed końcem ściągnij przykrycie i podpiekaj wierzch pod samym grillem, aż ładnie
Niedzielny kucharzgrzybów to można dodać pieczarki. Pieczarki muszą jednak być obsmażone lekko na patelni. Woda z grzybów musi wyparować, następnie dodać je do mięsa i zmielić razem. dodać bułkę tartą i posiekany koperek, wymieszać obroty wsteczne 4, czas 3 sekundy wyjąć masę z naczynia miksującego, wymieszać w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. uformować klopsy naczynia nie myć, wlać
Kuchnia Pokoleńbrązowym i wiórkami kokosa. Całość pieczemy przez 35 minut (-/+ 5 minut w zależności od piekarnika) w temp. 165 -175 stopni, aż kokos się ładnie zrumieni. Przepyszne! Spróbuj też tarty z rabarbarem lub bułeczek drożdżowych z rabarbarem
SMYKWKUCHNIziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Zmiksować. Cały czas miksując powoli wlewać roztopioną margarynę. Kiedy składniki się połączą, wylać większą część ciasta na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao i dżem. Zmiksować i wykładać łyżką na jasne ciasto, tak żeby powstały łatki. Na wierzch ciasta poukładać w odstępach umyte truskawki. Piec w piekarniku
Agusiowe smakołykiwolniejsze. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce produkty sypie i mieszać już bardzo delikatnie. Dno okrągłej formy wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Boki zostawić bez smarowania. Nagrzać piekarnik do 180 C, włożyć ciasto i piec 30-35 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Odstawić aż ostygnie. Przygotowanie ciasta biszkoptowego
Kuchnia Pokoleńwierzch zapiekanki) 2 szklanki mąki z ciecierzycy 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki płatków drożdżowych nieaktywnych (nadają serowy posmak, można zamienić na tarty parmezan) pół łyżeczki soli pół szklanki jogurtu sojowego lub śmietanki sojowej pół szklanki wody 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki czarnuszki Przygotowanie: Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik
Domowa Cookierenka Agidosyć drobno. Kaszę wymieszać podsmażonymi pieczarkami i dymką, suszonymi pomidorami oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukiniowe krążki wypełnić przygotowanym farszem. Na wierzchu posypać tartą mozzarellą. Faszerowane cukienie zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (grzanie góra – dół). Wyjąć z piekarnika i od razu podawać. 1 porcja (3 krążki
DietologUgotowana na pikantnej kiełbasce chorizo, młodych buraczkach i sporej ilości listków i łodyżek botwinki. Z tartą, młodą marchewką, pietruszką i selerem. Po ugotowaniu zabielana kwaśną śmietaną, posypana solidną dawką koperku i podana z jajkiem ugotowanym na twardo. Pamiętajcie, że im większe buraczki przy botwince, tym intensywniejszy kolor i smak zupy. Można podawać jako chłodnik. SKŁADNIKI
cool and mintyzapraszam na sałatkę z gruszką i serem gorgonzola Zapraszam Ciebie także do zajrzenia do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść sałat typu rukola, musztardowiec, roszponka lub inne podobne
nietylkopasta.ploczach rosną :D W przerwie między burzami pobiegłyśmy z córką na ogród i zerwałyśmy trochę fasoli, cebuli. Obiad jak się patrzy. Fasolka w innym wydaniu jak z bułką tartą. Cięższy kaliber ciut mogę rzec :D Można się najeść z prawdziwym smakiem. Przyrządziłam ją w pomidorach i z kiełbasą. Czasami robię bez kiełbasy w samym sosie, ale dziś odmieniłam
Pieprzyć z Fantazjąująć od siebie ? Pasztet piekłam w 180 stopniach przez 1 godzinkę. Formę do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do wypieków. Ja użyłam folii aluminiowej, nawilżonej olejem i posypanej bułką tartą. Mimo tego, że zabezpieczyłam przed przywieraniem nie udało się. Dlatego też polecam papier do pieczenia. Miłośnikom takich przetworów wspomnę, że palce lizać! Jest to przepyszna przekąska. Kończąc ten wpis
Pieprzyć z Fantazją