tarta - 42848 przepisów (strona:1481/2857)

Fasolka szparagowa z pomidorową salsą 187

Sezon na fasolkę szparagową ciągle trwa i oby jak nadłużej. Uwielbiam każdą, tą z masełkiem i bułką tartą również, wyjadaną prosto z garnka bez omasty, ale nieustannie poszukuję nowych pomysłów. Dziś zapraszam na fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka z czerwoną porzeczką 97

oczyścić, opłukać, osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika, a następnie przełożyć do małej miseczki, wsypać łyżeczkę mąki pszennej i wymieszać. Formę do babki ( średnica 20 cm ) natłuścić i oprószyć tartą bułką lub mąką ( silikonowej formy nie trzeba natłuszczać ani oprószać mąką/tartą bułką ). Na dno przygotowanej formy wyłożyć około 1/4 ciasta ( tak aby ciasto zakryło dno ), na ciasto

WSZYSTKO SMACZNE
Sałatka z buraków 120

smak tradycji. Uniwersalna, pyszna i super zdrowa. Przepis godny zapisania i zapamiętania. Zapraszam! Do sałatki możesz też dodać na końcu:  - sok z cytryny lub ocet jabłkowy - majonez - tarty chrzan - więcej oleju oraz soli Polecam podzielić sałatkę na kilka porcji i każdą z porcji wzbogacić smakowo o inny dodatek. Możesz w ten sposób sprawdzić, która wersja sałatki będzie

AniaGotuje.pl
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? 179

minut. Czas zależy od fasolki - im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z masełkiem i bułką tartą. Smacznego

CookYourself
Ucierane ciasto z porzeczkami i makiem 199

miksera ). Porzeczki oprószyć mąką, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 175°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić w formie przez około 10 minut, następnie wyjąć z formy

Opowieści z piekarnika
Pasta z pieczonych warzyw – ZERO WASTE 213

papryki leżały też inne warzywa . Wyrzucać nie lubię, lubię za to wszystko wykorzystać do końca. Lekko „zdechłe” warzywa czy suchy chleb. Suchy chleb możesz przerobić na tartą bułkę, użyć w kawałkach do sałatki, a z warzyw zrobić sos albo właśnie pyszną pastę. Pastę , którą potem możesz wykorzystać do smarowania chleba czy do makaronu, czemu więc

Kuchnia na wzgórzu
Babka serowa 127

jajku cały czas miksując. Dodaje przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz aromat śmietankowy. Całość miksuję do połączenia się składników. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 170 stopniach . Studzę. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam. Polewam wystudzone ciasto. Smacznego! Źródło: https://przepisyjoli.com/2017/03/babka-serowa/

Ciasta z tradycjami
Puszysty jabłecznik z kruszonką 269

stanie się puszyste. Dodawać po jednym jajku i śmietanę. Na końcu wsypać suche składniki i zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Formę do pieczenia wysmarować masłem obsypać bułką tartą i wylać ciasto. Wyrównać i wcisnąć gęsto cząstki jabłek. Na wierzchu rozsypać kruszonkę i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 40 min. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Zupa krem z pieczonego kalafiora 107

Ostatnio pieczony kalafior wyparł prawie całkiem z naszego domu tego z wody, podawanego z bułką tartą. Kwestią czasu było więc tylko, kiedy na naszym stole pojawi się zupa z pieczonego kalafiora. Okazało się, że wystarczy dodać trochę przypraw i wychodzi pyszne, sycące i niedrogie danie. Spróbujcie i dajcie znać jak wam smakowało. kalafior 1 duża

Polska Zupa
Pieczony kalafior 94

Jeżeli komuś znudził się kalafior z bułka tartą, można go upiec. Dobór przypraw jest właściwie dowolny, ja będę na pewno kombinowała na różne sposoby. Tym razem dodałam do niego kumin, kolendrę i słodką paprykę. Poezja, mówię Wam. Składniki: 1 mały kalafior 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 2 gałązki natki

Kardamonovy
Pszenny chleb powszedni 129

minut. 2. Do zaczynu wsypać 1 kg mąki. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. 3. Ciasto przełożyć do dwóch jednakowych keksówek posmarowanych olejem i oprószonych bułką tartą. Wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć piekarnik na 200 st.C góra-dół i piec 1 godzinę. Bochenki ostudzić na kratce. Prawda, że proste? Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szybkie ciasto z jabłkami 139

czas 30 sekund reszta jak przy normalnym wyrabianiu ciasta Pieczenie – blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do blaszki. Obłożyć ciasto plasterkami jabłek i obsypać cynamonem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Sprawdzić stan upieczenia patyczkiem drewnianym. Po wyjęciu

Kuchnia Pokoleń
Ciasto drożdżowe z serem, jagodami i kruszonką 123

mieszam i zagniatam gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywam i odstawiam na ok 45-60 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Tortownicę (śr. 24cm) smaruję tłuszczem i posypuję bułką tartą. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagniatam i wykładam do formy. Przykrywam i odstawiam na ok 30 minut. Masa serowa: Ser, śmietanę, jajko, ekstrakt i cukier dokładnie rozdrabniam widelcem

Smakołyki Asi
Kotlety z cukinią i żółtym serem 151

cukinią i żółtym serem. Proste do wykonania, z ziołowym aromatem i… bez mąki! Bo mąka „zabija” smak cukinii, a do kotletów zdecydowanie bardziej pasuje bułka tarta, ewentualnie możecie spróbować przygotować je z kaszą manną. Do tego jogurt ze świeżymi ziołami i pyszny, letni obiad gotowy!     Składniki /12 sztuk/: 2 cukinie 2 jajka Czytaj

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania