Składniki: 6 plastrów schabu 2 kabanosy 6 plasterków sera kawałek papryki konserwowej ajwar ostry Podravka do panierowania: jajko sól, słodka papryka, zioła prowansalskie bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu rozbić i … Czytaj dalej Roladki z kabanosem
czarrna od kuchniczęść makaronu, na to rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolitemperatury 170 stopni z termo obiegiem na 15-18 minut. Ja ciasto upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Silikonowej formy nie trzeba smarować tłuszczem, ani wysypywać bułką tartą. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą ustawić
królestwo garówpszenna 40 dag Cukier puder 15 dag Drożdże 5 dag Masło 10 dag Żółtko jaja 5 szt. Mleko ¾ szklanki Szczypta soli Konfitura 1 słoiczek Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Wykonanie: Drożdże, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru wraz ze szczyptą soli wymieszać w ¼ szklance ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce. W między czasie roztopić
Tradycyjna KuchniaBłyskawiczne i smaczne danie na Wielkanoc. Składniki: Woda 6 szklanek Chrzan tarty 4 łyżki Kiełbasa własnego wyrobu ½ kg Kwaśna śmietana 1 szklanka Mąka pszenna 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku Jajka 5 szt. Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Wodę zagotować z pokrojoną kiełbasą, zalać śmietaną rozmąconą
Tradycyjna Kuchniamakaronu spaghetti (około pół opakowania) 2-3 surowe białe kiełbaski 250 ml śmietany 30% 2 ząbki czosnku 3 żółtka 2 łyżki oleju garść posiekanej natki pietruszki pieprz sól tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Na gorącą patelnię z odrobiną tłuszczu wyciskamy z osłonki małe kawałki kiełbasek. Smażymy kilka minut
PatiGotujekoniec olejek, oraz roztopioną i wystudzoną margarynę. Zmiksować mikserem na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40-45 minut. Wystudzone ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem
Agusiowe smakołykiwodzie. Mieszać do czasu połączenia składników, można zrobić to łyżką. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przemieszać łyżką i rozłożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą keksówek. Ugnieść mokrą ręką lub łyżką i wygładzić powierzchnię. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia, spryskać wodą i posypać np. słonecznikiem lub otrębami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
talerz przyjemnościmleczku kokosowym z żółtą pastą curry i przyprawą orientalną curry. W kuchni unosi się zapach cynamonu, kminu rzymskiego, goździków, imbiru, kardamonu, oregano. Podobne curry, lecz z pomidorami i tartym imbirem lub papryką i fasolką zieloną podaję często. Każda wersja i danie palce lizać! Mówcie co chcecie, ja bym to curry jadła codziennie! z mięsem lub bez Składniki: 1 podwójna(...)kostkę. Marynuję je w kilku łyżkach oliwy i przyprawach. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Warzywa obieram, cebulę i czosnek siekam w drobną kostkę, marchew, pietruszkę i selera trę na tarce o dużych oczkach. Na oliwie podsmażam kurczaka, gdy lekko zmieni kolor dodaję cebulę i czosnek. Chwilę podsmażam, następnie dodaję pozostałe warzywa. Duszę kilkanaście minut do gotowości mięsa
Zasmakuj Kuchnibardzo zdrowo. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z czerwonymi pomarańczami: sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy sałatka z czerwonymi pomarańczami i fetą szybkie tarty z czerwona pomarańczą pomarańczowy koktajl oczyszczający czerwony koktajl owocowy koktajl: jogurt naturalny kukurydza i czerwone pomarańcze szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Sałatka z fenkułu, czerwonych pomarańczy i granatem Czas
Kulinarne przygody GatityMargarynę z cukrem i mlekiem podgrzać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajkami i przestudzoną masą. 3/4 ciasta wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę. Piec ok 3 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Masę jabłkową wyłożyć na zrumienioną część ciasta, a na nią wylać pozostałą część ciasta. Piec kolejne 20 minut
Pani domowadesery, słynne duńskie kransekage, ciasta ucierane i klasyki (według duńskich standardów jest ich osiemnaście, na egzamin końcowy losuje się jeden z nich, a są to - między innymi - francuska tarta cytrynowa, creme brulee, panna cotta, tort szwardzwaldzki, Othello, Georgina i parę innych niezłych kwiatków ). Objadłam się za wszystkie czasy, ale naprawdę niemożliwością jest oprzeć się takim wspaniałościom. Tymczasem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczęści i wałkujemy na podsypanej niewielką ilością mąki stolnicy. Formujemy okrągłe pizze i przenosimy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pizze smarujemy cienką warstwą sosu pomidorowego. Rozkładamy tarty parmezan, ementaler oraz plastry mozzarelli. Za pomocą 2 łyżeczek wykładamy porcje koziego serka. Na koniec posypujemy plasterkami oliwek. Pizzę pieczemy jedną po drugiej w piekarniku nagrzanym do 220 stopni
Smaki Na Talerzucukru trzcinowego 2 jaja 2 czubate łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju rzepakowego do dekoracji: płatki migdałowe, posiekane orzechy, inne bakalie, tarta czekolada, wiórki kokosowe Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej ok. 5 łyżek słodkiej śmietanki 18% – ewentualnie 30% kilka kropel syropu z agawy lub cukru pudru
Zasmakuj Kuchninadzienia, które mnie zaskoczyło. Krem jest tak pyszny, że co druga łyżeczka trafiała do pączków, a reszta do buzi Krem będzie idealny również do innych wypieków jak np. tarta. Pączki, w przeciwieństwie do tych drożdżowych, smażymy na oleju. Co ciekawe, pączki hiszpańskie i włoskie, zamiast lukru czy cukru pudru, zwykle obtaczane są w zwykłym cukrze, co przyznam się
Mieszam w Garnku