tarta - 42848 przepisów (strona:1470/2857)

Zupa pomidorowa z białą fasolką 180

ziemniaki 500 g passaty pomidorowej JAMAR 1 puszka białej fasolki JAMAR sól, pieprz biały słodka i ostra mielona papryka suszony tymianek przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim tarty parmezan (ilość wg uznania) jajka ugotowane na miękko (ilość wg potrzeby) Cebule kroimy w piórka. Obrane marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej

Smaki Na Talerzu
Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 177

Kolejny mój eksperyment w kuchni. Takie placki robiłam pierwszy raz, są smaczne i sycące. Składniki na placki: Ziemniaki 1 kg Jajko 2 szt. Mąka pszenna 1 łyżka Bułka tarta 1 łyżka Sól i pierz do smaku Szynka konserwowa kilka plastrów Olej do smażenia Składniki na sos pieczarkowy: Pieczarki świeże 20 dag Masło 2 łyżki Mąka pszenna 1 łyżka

Tradycyjna Kuchnia
Kiełbasa biała pieczona w boczku 170

Smaczna kiełbasa na śniadanie Wielkanocne. Składniki: Kiełbasa biała 1 kg Cebula biała 2 szt. Boczek wędzony ½ kg Chrzan tarty 1 słoiczek Tłuszcz do formy Wykonanie: Każdy kawałek kiełbasy naciąć nożem, włożyć do każdego nacięcia po łyżeczce chrzanu i zawinąć w boczek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, przekładając talarkami cebuli. Piec w temperaturze 170 stopni około pół godziny

Tradycyjna Kuchnia
Wielkanocne pyszności 2018 737

Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis

karmelowy
BISZKOPTOWE BABECZKI WIELKANOCNE 211

Ascanio Lauretta kolorowa posypka do ciasta  18 szt. form do tarteletek o średnicy 9 cm. Przygotowanie: Formy do tarteletek o średnicy 9 cm wysmarować masłem obsypać bułką tartą. Biszkopciki - Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
SPRAWDZONE PRZEPISY NA CIASTA WIELKANOCNE 177

PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO -CYTRYNOWĄ IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! TARTA Z JABŁKAMI, KROK PO KROKU

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 165

łyżkę mąki. wmieszać dodane składniki i pokruszyć ciasto jak kruszonkę. Odstawić na bok. Większą część ciasta rozłożyć na spodzie blaszki, wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Przykryć ciasto papierem do pieczenia, obciążyć fasolką. piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, przez 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, zdjąć fasolkę i papier. Przestudzić. Brzoskwinie odcedzić i rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Wielkanocna babka jogurtowa 176

przesianą mąkę. Całość mieszamy ręcznie przy pomocy szpatułki. Pod sam koniec dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na 15 minut. Po kwadransie zwiększamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze 35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy

Kolizje Smaków
Latwe,tanie ciasto z dzemem 178

miseczki. Ciągle miksując dodać mąkę ,cukier waniliowy i olej. Miksować jeszcze chwile 2-3 minuty do połączenia składników. Blaszkę u mnie 30x30 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą ,wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez ok. 45 min tj. do suchego patyczka.:)) ps. proporcje można zmniejszyć o połowę

w mojej kuchni
Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym 193

Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej. Są smaczne i aromatyczne, warto je przygotować. Składniki: Majonez 3 łyżki Chrzan tarty Jajka 6 szt. Musztarda 2 łyżki Boczek 15 dag Orzechy włoskie 5 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną

Tradycyjna Kuchnia
Babka piaskowa cytrynowa 192

mąki i startą skórkę z cytryn. Białka ubić i dodać pod koniec, ale nie miksując mikserem, ale łyżką. Całość przełożyć do wysmarowanej formy wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok. 50-55 minut w 170 st. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i poczekać, aż ostygnie. Później wyjąć z formy. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Po sytym

Gotuję Testuję
Babka kefirowa 471

oczyszczonej LUKIER 150g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka wrzątku Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - formę na babkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą - białka oddzielić od żółtek - białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania rozpocząć stopniowe dodawanie cukru (po 1 łyżce), ubijać do uzyskania gęstej konsystencji - do gęstej masy dodać pojedynczo

Smakołyki Bereniki
Czekoladowa babka na czerwonym winie 375

winem. Czekoladę posiekać, dodać do ciasta. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub do formy silikonowej, której nie trzeba natłuszczać. Piec około godziny w temp. 180st., do tzw. "suchego patyczka". Ostudzić. 50g czekolady stopić na parze wraz ze śmietanką, lekko przestudzić

Z miłości do słodkości
Babka cytrynowa 193

oczkach. Z cytryny wyciskamy sok. Skórkę i sok dodajemy do masy. Na końcu wlewamy rozpuszczone, jeszcze ciepłe masło lub margarynę. Gotową masę przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki. Pieczemy w 180*C przez 40 minut. Ja piekłam do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy. Gdy jest jeszcze ciepła możemy ją skropić sokiem

VioletoweKucharzenie