tarta - 42848 przepisów (strona:1468/2857)

Wielkanocne wypieki (Dolci di Pasqua) 198

wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto

La grande e la piccola cuoca
Wielkanocne babeczki chałwowe 306

jajecznej dodać pokruszoną chałwę, olej oraz ekstrakt z wanilii, zmiksować - mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i ponownie krótko zmiksować - foremki wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą - masę przełożyć do foremek do 2/3 ich wysokości - foremki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, piec przez około 20-25 minut lub do tzw. suchego patyczka - jeśli

Smakołyki Bereniki
Wielkanocna Babka z advocatem 171

cukier puder, dalej ubijając dodać advocat i olej. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. 2. Formę na babkę wysmarować oliwą i posypać bułką tartą. 3. Masę wylać do formy i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 50 minut. 4. Po upieczeniu babkę pozostawić w zamkniętym piekarniku na około 10 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka szafranowa 167

koniec dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Jeszcze chwilę wyrabiać. Odstawić aby ciasto urosło. Następnie przełożyć ciasto do dużej formy na babkę (metalowej, wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, lub silikonowej). Gdy ciasto zacznie rosnąć, wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni na 50 – 60 minut. Babkę można polukrować lub posypac cukrem pudrem. * 2 żółtka jajek gęsich, ** 1 białko

królestwo garów
Babka cytrynowa 245

połączenia składników. Na koniec dodajemy przestudzone masło (bez skórki cytrynowej) i miksujemy do połączenia się składników również na niższych obrotach. Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blachy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez ok. 45 minut. (pod koniec sprawdzamy patyczkiem czy upieczone, ma być suchy). Upieczoną i wystudzoną babkę przekładamy

Gotuj z Mąką
DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE 429

oleju 1 łyżeczka sody łyżka kakao 2 szklanki mąki WYKONANIE: Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Mąkę z sodą przesiewamy, dodajemy porcjami do jajek. Miksujemy tylko

Pani na deser
Ptasie Gniazdka - wielkanocne tartaletki z musem pomarańczowy i mango 201

Mąkę,cukier,masło, kakao,sól i żółtka zagniatamy na ciasto. Ciasto odkładamy na pół godziny do lodówki a potem wałkujemy i wypełniamy nim foremki do tartaletek wysypane bułką tartą lub mąką. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, po tym czasie zdejmujemy papier z fasolą i podpiekamy

Bon appetit mon amie
BABKA PIASKOWA W POLEWIE 154

budyń cytrynowy szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny tłuszcz do wysmarowania formy tarta bułka do wysypania formy polewa: 1/2 kostki masła 4 łyżeczki cukru 4 łyżeczki wody 4 łyżeczki ciemnego kakao mały kieliszek ciemnego, aromatycznego rumu PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Masło i cukier

Moja Książka Kucharska
Paszteciki drobiowe na andrucie 145

być, wyszły paszteciki ;) Składniki 500 g żołądków drobiowych 500 g batatów 1 duża marchew 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego andruty estragon sól, pieprz 2 jajka bułka tarta olej do smażenia  Przygotowanie Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie

R'n'G Kitchen
Wytrawny mazurek z jajkami przepiórczymi i warzywami 205

Kto powiedział, że mazurek musi być na słodko? Może i musi, ale ja jak zwykle lubię kombinowac na opak ;) Kruche ciasto z ziołowym twarożkiem, bryndzą i

Mienta blog
Wielkanocna babka marmurkowa wg Aleex 246

kakao Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C w opcji dół + termoobieg. 2. Formę na babkę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. 3. Do misy włożyć składniki: masło, jajka, cukier waniliowy, 250 g cukru, sól, proszek do pieczenia, mąkę, 40 g mleka. Składniki dokładnie połączyć mikserem na jednolitą masę. 4. Połowę masy

W mojej kuchni
Czekoladowa babka z orzechami na święta 203

proszkiem do pieczenia, całość ucieramy, tylko do momentu połączenia się składników (możemy również wymieszać wszystkie składniki łyżką), przelewamy do natłuszczonej i obsypanej np. kaszą manną lub bułką tartą formy na babkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni przez około 38 minut. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, otwieramy drzwiczki, ciasto zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Przepis na Czekoladową

KulinarneImpresje.pl
Mazurek różany 173

Uformować z niego kulę, zawinąć w folię i wstawić do schłodzenia na około godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto na dowolny kształt lub wyłożyć nim formę do tarty lub tortownicy. Podziurkować je widelcem i wstawić do lodówki na kwadrans. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i wstawić do niego schłodzone ciasto. Piec  około 20-25 min., aż lekko

wyzwania kuchenne
Zupa chrzanowa z ziemniakami 159

Prosta i smaczna zupa na obiad. Składniki: Ziemniaki 5 szt. Boczek wędzony 30 dag Cebula biała 1 szt. Chrzan tarty 1 mały słoiczek Kostka rosołowa 2 szt. Majeranek 1 łyżeczka Śmietana 18 % ½ szklanki Sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować z dodatkiem kostek rosołowych w dwóch litrach wody. Boczek pokroić w grubszą kostkę, zrumienić

Tradycyjna Kuchnia