tarta - 42848 przepisów (strona:1461/2857)

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonych śliwek 119

Przepis na taką surówkę wypatrzyłam kiedyś na jednej z kartek z kalendarza. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem tartego jabłka oraz suszonych śliwek to doskonała propozycja na obiadową surówkę. Ten dodatek do obiadu z pewnością Wam zasmakuje. Jeśli zrobicie ją tuż przed podaniem sałatka będzie bardzo chrupiąca; jeśli zaś przygotujecie ją z kilkugodzinnym wyprzedzeniem przyjemnie zmięknie. Oba warianty bardzo(...)czerwonej cebuli 1 jabłko kilka suszonych śliwek 2 łyżeczki miodu 3 łyżki majonezu 1 łyżka białego octu winnego sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Obrane jabłko trzemy na tarce jarzynowej. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Majonez łączymy z miodem oraz octem winnym. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, mieszamy z sosem majonezowym

Smaki Na Talerzu
Gwiazda makowa z marcepanem 117

dodatkiem marcepanu i migdałów. Przepis jest prosty, jednak trzeba poświęcić odrobinę czasu, żeby samemu przygotować mak. Nie jestem fanka tych gotowych, bo zawierają zamiast maku często bułkę tartą. Czego potrzebujemy? Ciasto: 550 g mąki pszennej tortowej 150 ml mleka 150 ml oleju 120 g masła 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku dopieczenia 25 g suchych drożdży

Cookery.pl
Latwe,tanie ciasto z dzemem 100

miseczki. Ciągle miksując dodać mąkę ,cukier waniliowy i olej. Miksować jeszcze chwile 2-3 minuty do połączenia składników. Blaszkę u mnie 30x30 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą ,wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez ok. 45 min tj. do suchego patyczka.:)) ps. proporcje można zmniejszyć o połowę

mojej kuchni
Placek z cukinią ,wegański 113

drobno i przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać posiekany czosnek i startą cukinię. Całość podsmażyć chwilę . Zdjąć z ognia. Dodać sól i pieprz,ulubione zioła,ewentualnie jajko i tarty ser. Pozostawić do ostygnięcia. .W tym czasie przygotować ciasto. Wymieszać wszystkie składniki suche i dodawać składniki płynne – wodę dodawać stopniowo, prawdopodobnie nie będzie potrzeby całość lub odwrotnie. Uformować

mojej kuchni
SERNIK SMERF | rita creative 129

bitej śmietany i dalej jeszcze chwilę mieszamy dodając 4 łyżki cukru pudru. foremkę wyciągamy z zamrażalki i na górę wykładamy bitą śmietanę, lekko wyrównujemy, dekorujemy borówkami i posypujemy tartą gorzką czekoladą. sernik wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 h a najlepiej zostawić na całą noc. Gdy sernik jest już gotowy, wyciągamy go ostrożnie z foremki i teraz

Rita creative
Ciasto Metrowiec 134

białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Dzielimy je na 2 równe części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Przygotowujemy 2 formy keksowe, natłuszczone i obsypane bułką tartą i wykładamy do nich ciasta. Pieczemy po 40 minut w temp. 175 stopni ( do suchego patyczka). Studzimy. Każde kroimy w kromki( jak chleb). Składniki na masę: 4 szklanki mleka

Domowe ciasta
Brzoskwiniowy tort ze śmietaną 18 % 187

śmietanowej* jeśli za bardzo stężeje- należy rozmiksować*  blat biszkoptowy+ nasączenie  1/3 masy śmietanowej  blat biszkoptowy+nasączenie+ 1/3 masy śmietanowej  wierzch dowolnie dekorujemy ( u mnie tarta czekolada i pokruszony biszkopt)  Smacznego

Domowe ciasta
Tort Miętowy Szmaragdowe Oczko 129

gorącej wody – po stężeniu wykrawamy szmaragdowe kryształki WYKONANIE: blat czekoladowy +nasączenie krem czekoladowy blat czekoladowy+ nasączenie  ½ kremu miętowego blat czekoladowy+ nasączenie ½ kremu miętowego wierzch posypujemy czekoladą tartą(bądź okruszkami) i dekorujemy kryształkami galaretki Smacznego

Domowe ciasta
Tort m&m's 242

żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 50-55 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy

Domowe ciasta
Schab po Warszawsku 191

potem na 2-3 godziny do lodówki. W tym czasie przygotowujemy farsz i wywar na galaretę.   Farsz: 10 ugotowanych na twardo jaj * będą potrzebne tylko żółtka chrzan tarty ze słoika majonez sól, pieprz do smaku Z ugotowanych na twardo jaj wybieramy żółtka i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.  Dodajemy stopniowo chrzan, majonez, tak aby powstała

Domowe ciasta
Tort Owocowa Wyspa 141

żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 45 minut w temp. 175-180 stopni . Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy

Domowe ciasta
Tort orzechowo- czekoladowy 119

żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 45 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy

Domowe ciasta
Wigilijna ryba po grecku 152

mintaja ( u mnie mrożone- aby szybciej rozmrozić należy namoczyć w mleku) 2-3 jaja 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku ewentualnie przyprawa typu kucharek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rybę porcjujemy. Przygotowujemy panierkę, jaj i przypraw i panierujemy: najpierw w samej mące, potem panierka jajeczna. Następnie obtaczamy w bułce. Smażymy po ok. 9 minut

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania