tarta - 42848 przepisów (strona:1466/2857)

Keks makowy 125

termoobiegu) grzanie góra plus dół. Keksówkę smaruję lekko olejem i przyklejam papier do pieczenia gładząc boki, wlewam ciasto. Można zamiast papieru wysmarować formę tłuszczem i posypać bułką tartą. Piekę ciasto ok. 50 minut do suchego patyczka. Piekę na środkowej półce piekarnika. Gotowe studzę i dekoruję. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami 270

mięsny: 0,5kg filetów z kurczaka przyprawa do kurczaka olej do posmarowania papieru do pieczenia i do smażenia Farsz pieczarkowy: 350g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 słoiczek suszonych pomidorów       *** Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy(...)starte pieczarki i smażymy ciągle mieszając, aż cała woda odparuje. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i odkładamy do wystudzenia. Gdy pieczarki przestygną dodajemy do nich jajko oraz bułkę tartę, mieszamy i odstawiamy *** *** Filety z kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki i rozbijamy. Przyprawiamy z każdej strony przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki *** *** Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach

Blog z Apetytem
Zupa pomidorowa a la spaghetti 127

kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 5 minut. Przygotowanie klopsików – mięso mielone wrzucić do miski. Dodać posiekaną drobno cebulkę, jajko, majeranek i bułkę tartą. Wymieszać i uformować małe klopsiki ( wielkości orzecha włoskiego) Do wywaru wlać pomidory z puszki, dodać klopsiki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Ponownie doprawić solą. Dodać makaron

Kuchnia Pokoleń
Muffiny z kawałkami czekolady z chili 72

foremkami. Piekę muffinki ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe muffinki można oprószyć cukrem pudrem, oblać lukrem czy polewą z ciemnej lub białej czekolady, udekorować bakaliami, tartą czekoladą czy wszelakimi kolorowymi posypkami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 108

sparzone rodzynki. Delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 25x40 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa waniliowa - 2 opakowania budyniu waniliowych ugotować w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z mandarynek. Ciasto mandarynkowe 108

jeśli są, a następnie przekładamy do malaksera i miksujemy, studzimy. Rozgrzewamy piekarnik do 180ºC. Przygotowujemy formę o średnicy ok. 24cm, smarujemy ją tłuszczem i oprószamy mąką lub bułką tartą. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zmiksowanych mandarynek dodajemy jajka i oba cukry, miksujemy na gładko, dokładamy pozostałe składniki do malaksera i dokładnie mieszamy. Przekładamy (najlepiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z białą czekoladą na białkach. 519

uformować kulę. Zawinąć w folię aluminiowa i schłodzić w zamrażalniku minimum 30 minut. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypana bułką tartą. Delikatnie ugnieść ręką. Masło i czekoladę umieścić w miseczce.  Roztopić w kąpieli wodnej często mieszając. Odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem. Ubijając dodawać partiami ser. Następnie wsypać

Agusiowe smakołyki
BABKA Z MAKIEM (NAJLEPSZA, ŚWIĄTECZNA BABKA, IDEALNA) 164

pudru 2 łyżeczki soku z cytryny DODATKOWO DO DEKORACJI: kandyzowane wiśnie WYKONANIE: BABKA: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Formę na babkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Żółtka ubij z cukrem na gładką i puszystą masę. Wlej ostudzone masło i esencję albo aromat i zmiksuj ponownie.  Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksuj

Słodko-Słony Świat Ilony
Pasztet z dziczyzny 131

zemleć. Dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku solą i gałką muszkatołową. Dodać jajka i wymieszać. Przełożyć masę do form wyłożonych papierem do pieczenia, lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.  Podałam ze śliwkami wędzonymi w occie . *podgardle gotowane z warzywami, cebulą, przyprawami (listek laurowy, pieprz czarny, ziele

królestwo garów
Proste ciasto piernikowe 179

soli na sztywną pianę, stopniowo nadal miksując dodawać żółtka. Tak przygotowaną masę jajeczną dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Formy do pieczenia wysmarować masłem, obsypać mąką lub bułką tartą i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni (grzałka góra - dół, bez termoobiegu) przez 35-40 minut albo do suchego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Środa: Krem ze smażonych brokułów 119

łyżki masła 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny Garść nasion słonecznika 0,5 litra bulionu lub wody Sól, pieprz i sok z cytryny do smaku Tarty parmezan do podania Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Brokuła umyj i podziel na różyczki. Głąb posiekaj w plastry. Rozgrzej w głębokim

Niedzielny kucharz
WARSZTATY CZEKOLADOWE W PRACOWNI CZEKOLADY E.WEDEL I PRZEPIS NA IDEALNY SUFLET 124

SKŁADNIKI: * 200 g czekolady gorzkiej E.Wedel * 80 g cukru kryształu I * 80 g żółtek * 100 g cukru kryształu II * 240 g białek DODATKOWO: * masło do wysmarowania foremek * drobno tarta czekolada JAK ROBIMY? Żaroodporne foremki smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy czekoladą. Odstawiamy, by zastygło. Żółtka ucieramy z cukrem na parze, aż cukier się rozpuści, czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej

Ostra na Słodko
Rajska Fantazja 410

biszkopt wyłożyć ciepłą Nutellę z płatkami, schłodzić. Na Nutellę położyć masę budyniową. Na masie ułożyć jeden obok drugiego podłużne biszkopty, na które następnie położyć bitą śmietanę. Całość posypać tartą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce. Rajska Fantazja Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto biszkoptowe z Nutellą. Rajska Fantazja Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna

mecooks
TORT BOŻO NARODZENIOWY 110

sodą i przyprawą do piernika - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.  Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Esencja kawowa - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania