Czym różni się wiosenna radosna tarta od tej zimowej sycącej, albo letniej - lekkiej i aromatycznej? Porą przyrządzenia? Na pewno. Składnikami? Trochę. Zielonością? Może się zdarzyć. Entuzjazmem kucharza, który ją przygotował? O, to jest chyba ten kierunek. Zdecydowanie. Wiosenny kucharz wszystko robi wiosennie! Coś tam niby wie o gotowaniu, ale wciąż (znowu) trochę zielono mu w głowie. ;) Składniki: ciasto kruche (np. z tego przepisu lub gotowe) 1 por 1 szklanka zielonego groszku (świeży lub mrożony) 1 łyżeczka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...