tarta - 42848 przepisów (strona:1474/2857)

Łódeczki 7 zbóż z łososiem 177

jajka ugotowane 4 pomidorki koktajlowe 6 oliwek czarnych 1 papryczka chili 150 g ziaren 7 zbóż gotowanych na parze natka pietruszki, koper sos vinaigrette sól, pieprz parmezan tarty Sałatę myje , osuszam. Pomidorki koktajlowe kroję na ćwiartki, papryczkę chili drobno, przekładam do miski. Dodaję jedno pokrojone jajko, ziarna 7 zbóż mieszanka ryżu, pokrojone oliwki czarne, pokrojona natkę. Doprawiam sola

wesoła kuchnia
Greckie kofty z sosem tzatziki 212

rozmarynu sól szczypta mielonej kolendry odrobina chili Na sos tzatziki: duży grecki jogurt kumin 2 ząbki czosnku ogórek zielony sól i pieprz łyżka majonezu(można pominąć) koperek  odrobina tartej skórki z cytryny Przygotowanie: Cebulkę ,czosnek,natkę pietruszki drobniutko posiekać,dodać do mięsa,dodać również przyprawy,wymieszać dokładnie i nabijać na patyczki do szaszłyków.Grillować na rozgrzanej patelni(...)strony,jeśli pieczecie w piekarniku to w 180 stopniach rzez ok 10-15 min-uważajcie żeby nie wysuszyć za bardzo mięsa. Przygotowujemy sos-ogórka myjemy dokładnie i ze skórką trzemy  na tarce o drobnych oczkach,następnie odciskamy z nadmiaru wody ,następnie dodajemy jogurt,majonez,i wyciśnięty przez praskę czosnek,posiekany koperek,skórkę z cytryny i doprawiamy do smaku kuminem

Swojskie jedzonko
Akcja-dekoracja, czyli biżuteryjne babeczki 173

ponownie dokładnie mieszamy widelcem, aż uzyskamy jednolite, lśniące ciasto. Wsypujemy marchewkę i orzechy, mieszamy. Ciasto rozdzielamy łyżką do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych olejem i posypanych tartą bułką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Serek mascarpone mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Wierzch każdej wystudzonej muffinki smarujemy serkiem (serek wykładamy przy użyciu łyżeczki

KulinarneImpresje.pl
Babka piaskowa 151

waniliowy i skórkę. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczeni. Dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając. Prostokątną formę do pieczenia posmarować masłem i obsypać tartą bułką lub grysikiem, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec przez 30-40 minut. Babka piaskowa jest smaczniejsza jeśli przed podaniem

Pomysłowa kuchnia
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 254

plastry [30g] 0,90 zł bułka grahamka, duża – 1 szt. 0,80 zł sól, pieprz //SOS// majonez – 2 łyżeczki [10g] 0,20 zł chrzan tarty – 0,5 łyżeczki 0,10 zł Razem 7 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. FORMOWANIE KOTLETÓW (4 min) Świeżą, chudą wołowinę wyciągamy z lodówki na ok. 30 min przed smażeniem. Mięso siekamy

Nerds Kitchen
TWISTERKI CZYLI PIZZA TWIST :) 220

oregano Sos: słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki keczupu(można pominąć) ząbek czosnku 3 łyżki oliwy sól,pieprz,oregano,bazylia lub zioła prowansalskie Dodatki: kiełbasa lub szynka ser żółty tarty WYKONANIE Do miski wkruszamy drożdże,dodajemy mąkę ok.6 łyżek,cukier i ciepłą wodę.Dokładnie mieszamy i zostawiamy na ok.10 minut. Po tym czasie dodajemy do zaczynu mąkę, oliwę,sól

Mała w garnku miesza
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 160

tartaletki wyjmujemy z foremek i dokładnie studzimy. Foremek niczym nie smarowałam ani nie posypywałam, bardzo ładnie mi się upiekły, ale można je posmarować cieniutko masłem i posypać bułką tartą. 2. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Następnie kremem od razu napełniamy kruche tartaletki i odstawiamy

Izabelawkuchni
Babeczki z kremem malinowym 303

lodówki, a następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i wycinamy kółka o średnicy nieco większej niż średnica foremek na babeczki. Foremki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Układamy w nich krążki ciasta i dociskamy do dna. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
Zapach wiosny w powietrzu i jej smak na talerzu 182

składniki ładnie się połączą. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 stopni. Formę na babkę (musi być ona dosyć duża, gdyż ciasta jest sporo), natłuszczamy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dnie formy rozprowadzamy 2 łyżki masy jasnej, na jasnej masie umieszczamy 2 łyżki masy ciemnej, powtarzamy czynności do momentu, aż obie masy nam się skończą. Babkę pieczemy 1 godzinę

KulinarneImpresje.pl
babka kokosowa 224

minut, stopniowo dodając całe jajka. Do masy wsypuję mąkę z wiórkami i proszkiem i wlewam mleko. Miksuję do połączenia składników. Ciasto przelewam do formy wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około godziny (do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Gotową babkę posypuję cukrem pudrem lub, tak jak dziś, dekoruję lukrem i posypuję

babka w formie
SERNIK CHAŁWOWY W GLAZURZE 177

skórkę otartą z mandarynek, wymieszać. Na koniec dodać kaszkę manną, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na tortownicę o średnicy 28 cm, którą wcześniej wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na ciasto masę serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60  minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta

Ciastka - domowe słodkości
Tort kokosowy z kremem budyniowo maślanym 140

Białka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy, odstawić do ostygnięcia, a najlepiej do następnego dnia. Krem : budyń przygotować według przepisu na opakowaniu

królestwo garów
Pieczeń drobiowa z kapustą... 444

indyka z kapustą i ziemniakami. -- Skład: mięso 1 kg, kapusta 0,8-1,0 kg, ziemniaki gotowane 3 duże,  jajka 2 szt.,  czosnek 5 ząbków,bułka tarta 1 szklanka,przyprawy: papryka, pieprz, sól. Do mięsa dorzucamy jajka, bułkę, utarte ziemniaki i kapustę, wyciśnięty lub posiekany czosnek. Potem dodajemy  przyprawy: 1 łyżkę papryki, płaską łyżeczkę pieprzu

chleba naszego
Makaron z sosem pomidorowym i kiełkami 215

ząbki czosnku – pół dużej cebuli – 300 ml passaty pomidorowej – 1 papryczka chilli – pół szklanki orzechów nerkowca – oliwa do smażenia – sól, pieprz – tarty parmezan – kiełki do podania: różne rodzaje Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż cebulę z czosnkiem

nietylkopasta.pl
Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej 450

trakcie mieszania dolewamy olej i sok z 1/2 cytryny oraz skórkę z całej cytryny, mieszamy do połączenia się składników. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop. przez około 45-50 minut do tak zwanego suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! 4. Polewę szykujemy rozpuszczając masło razem

Gotowanie...to proste !