tarta - 42848 przepisów (strona:1477/2857)

PRZEKŁADANIEC JABŁKOWO - KREMOWY Z GALARETKĄ 130

folię spożywcza i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy. Przekładamy do tortownicy o średnicy 27 cm posmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta. Piec ok. 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Jabłka - jabłka obieramy i kroimy na ma le kawałki ok. 2 cm. Jabłka delikatnie podsmażamy z cukrem

Ciastka - domowe słodkości
Jabłka pod kruszonką 237

kilka minut. Tutaj nie czekasz na wyrastanie ciasta i nie dajesz wielu składników. One zawsze wychodzą! Oczywiście możesz upiec jeden większy deser w dowolnej niskiej foremce do tarty lub w tortownicy. Myślę jednak, że pieczenie jabłuszek z kruszonką w osobnych naczyniach jest świetnym rozwiązaniem. Każdy dostaje swoją porcję pachnących i pysznych słodkości

AniaGotuje.pl
Knedle ze śliwkami. Przepis krok po kroku. 129

osolonej wody. Knedle gotuj w 2-3 turach, około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnie. Wyjmij łyżką cedzakową.   Podawaj wedle uznania z bułką tartą, masłem, słodką śmietaną i cynamonem. Ja najbardziej lubię ze słodką śmietaną i cynamonem, ale to kwestia gustu.   Knedle ze śliwkami. Przepis krok

kuron.com.pl
Tartaletki z pieczarkami 110

ładnie ułożyć np. na świeżej rukoli i polać delikatnie sosem serowym lub dipem czosnkowym, pomidorowym. Pycha! Składniki na 12 tartaletek: opakowanie ciasta francuskiego farsz pieczarkowy z tego przepisu tarty parmezan lub żółty ser, dowolnie 12 silikonowych foremek na muffinki Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części

Zasmakuj Kuchni
Boterkoek, czyli przepyszne ciasto maślane rodem z Holandii 125

Boterkoek to cudownie maślane ciasto rodem z Holandii, które podaje się do kawy lub herbaty. Piecze się je w niskiej formie, takiej jak do tarty, aby posiadało delikatnie zarumieniony wierzch.  Jest ono banalnie proste i niezwykle pyszne. Już podczas przygotowywania kusi swoim maślanym aromatem! Prawdziwe masło to jego główny składnik, więc nie warto używać różnego typu miksów

Di gotuje
Chlebek z cukinii 116

miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – carpaccio z cukinii – makaron z cukinią w sosie śmietanowym – sałatka z grillowanych warzyw – zupa krem z cukinii – faszerowana okrągła cukinia – tarta z cukinią – mini cukinie pieczone – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie chlebek z cukinii PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 Składniki: – 3 jajka

nietylkopasta.pl
Kakaowo-serowe ciasto. 467

Ciasto pokroiłam na desce, którą otrzymałam w ramach współpracy, możecie przeczytać o tym  TUTAJ . Do tej pory kroiłam na niej tylko ciasta pieczone w okrągłej tortownicy lub tarty. Uważam, że na tej okrągłej desce spokojnie można pokroić kwadratowe ciasto. Deska ma bardzo dużą średnicę, co jest dużym plusem i ułatwieniem w kuchni. Ciasto kroiłam na ustawieniu CLASSIC

Izabelawkuchni
Ciasto Milky way 150

masy jajecznej powoli po brzegach miski wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Jeżeli ciasto wyda nam się za gęste można dodać odrobiny mleka. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub grysikiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 20 minut, lub do momentu, aż wbity patyczek będzie suchy. Po upieczeniu gdy już ciasto będzie przestudzone, przekroić

Pomysłowa kuchnia
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 92

przy pomocy rózgi. Do masy jajecznej dodać śmietanę i olej, połączyć. Wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Formę ( średnica 26 cm ) natłuścić i oprószyć tartą bułką lub mąką. Do tak przygotowanej formy przelać ciasto, wierzch wyrównać. Śliwki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na połowy. Usunąć pestki i położyć połówki śliwek na blacie skórką

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik bananowy. 257

najmniej 2 godziny. Można też włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką. Ciasto przełożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Można też odrywać po kawałku ciasta i wyklejać blaszkę. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodawać partiami ser, cały czas ucierając

Agusiowe smakołyki
Pulchna zebra z wiśniami 119

klasyczna zebra. Zobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, zostawić bez niczego, polać polewą, udekorować wiśniami lub tartą czekoladą. Ciasto puszyste, lekkie, wspaniałe. W sam raz na spotkanie z rodziną Składniki na blaszkę o wymiarach: 30 x 24 cm. 3 szklanki mąki pszennej tortowej 450 4 jajka

Zasmakuj Kuchni
Penne alla vodka 185

czosnku – 1 cebula – 50-80 ml wódki – 1 puszka pomidorów krojonych – 100 ml śmietanki kremówki – sól, pieprz, płatki chilli – listki bazylii i tarty parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, cebulę w niewielką kostkę, a następnie wrzuć je na patelnię dodając łyżkę oliwy

nietylkopasta.pl
FRANCUSKI MŁYNEK TUPPERWARE- PRODUKT, KTÓREGO NIE MOŻE ZABRAKNĄĆ W TWOJEJ KUCHNI 80

Produkt, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Zaprojektowany do tarcia sera, marchewki, orzechów i czekolady przy minimalnym wysiłku. Przeznaczony zwłaszcza do serów twardych, takich jak parmezan. Francuski Młynek jest bardzo ekonomiczny i nie naraża użytkownika na ryzyko otarcia skóry palców przy ścieraniu nawet niedużych kawałków sera. Dzięki stożkowemu kształtowi tarki, kawałki sera nie blokują młynka. Oprócz sera twardego(...)młynku można ścierać również sery miękkie, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, czekoladę oraz niektóre warzywa i owoce. Podstawa jest zaopatrzona w pięć krążków antypoślizgowych, co umożliwia stabilne i wygodne tarcie. Młynek jest wielofunkcyjny: można w nim zetrzeć ser wcześniej, zamknąć pojemnik przykrywką, włożyć do lodówki i bezpośrednio podać na stół. Młynek można całkowicie zdemontować i wyczyścić. W tym celu

Zrób to smacznie
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 198

proszku pełnego PONCZ -0,5 szkl wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej -2 łyżki wódki lub rumu DODATKOWO -opakowanie okrągłych biszkoptów około 400g Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek-ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, potem żółtka. na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ze śliwkami 191

pieczenia i rozpuszczone masło. Miksować na wolnych obrotach tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek (skórką do ciasta). Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania