Dziś będą bułeczki bardziej maślane z ziarnami słonecznika. Pierwszy raz je robię i piekę razem z innymi , zobaczymy co z tego mi wyjdzie. "Wypiekanie na
Różowa kuchniaNie ma nic lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej
MarcinChefO istnieniu czarnych bułek wiem odkąd poznałam "azjatyckie burgery", a jak zobaczyłam je na blogu Blue Raven , to wiedziałam, że muszę je zrobić. W oryginale jest
Czerwony GupikSkładniki: szpinak "baby" winogrona bezpestkowe pomidor malinowy kiełbasa chorizo kolba kukurydzy ser feta brzoskwinia Przygotowanie: Owoce i warzywa dokładnie myjemy i suszymy. Ostrym nożem ścinamy ziarna
Karczma HonoriettyBardzo pyszną i chrupiącą sałatkę mam dziś do pokazania. Tortille podpieczone na patelni są chrupiące i aromatyczne a daktyle ze szpinakiem znakomity tworzą duet. Sałatkę podałam
Moje Małe CzarowanieUwielbiam karmelizować owoce – każde! A, że mamy sezon na śliwki, to właśnie one są dziś moimi bohaterkami. Połączone z delikatną ricottą i chrupiącymi grzankami tworzą
Ostra na SłodkoPostanowiłam za eksperymentować i zrobić buły na śniadanie z ziarnami słonecznika i czosnkiem granulowanym.Całkiem fajne wyszły w smaku, idealnie pasują do sałaty ogórka czy pomidora
Różowa kuchniaSkładniki: kiełbasa chorizo winogrona bezpestkowe ser feta szpinak "baby" pestki z dyni sałata lodowa pomidor malinowy Przygotowanie: Kiełbasę podsmażyć na suchej patelni. Warzywa i owoce dokładnie
Karczma HonoriettyKilka dobrych lat temu oglądałam angielską wersję "Perfekcyjnej Pani Domu". Mój syn był wtedy mały, a ja nie pracowałam zawodowo. Pamiętam, że bardzo lubiłam program Anthei
Posadzone i zjedzoneŚwietne w smaku bułeczki nadziane marmoladą różaną. Można je też nadziać dowolnym dżemem, twarogiem albo jagodami :) W każdym razie za każdym razem wyjdą równie smaczne, przekonajcie
Zrób to smacznieSchab - idealny kawałek mięsa do wszelakiego typu domowych wędlin. Ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi blisko dużego miasta. Nie ma tutaj problemu ze zdobyciem
Poezja Smaków - blog kulinarnyBrioszka z morelowym nadzieniem Od zawsze uwielbiam wszelkie wypieki drożdżowe, a zapach unoszący się w całym domu ciasta drożdżowego już zawsze będzie mi się
Aromatyczne PodróżeTa pasta rybna jest moją ulubioną. Połączenie wędzonych rybek i jajek ugotowanych na twardo po prostu uwielbiam. Pastę mieszam z majonezem, idealnie pasującym do jajek. Dodaję
Posadzone i zjedzoneSałatki śledziowe u nas w domu przygotowuję zwykle w czasie okołoświątecznym. Mamy na nie ochotę właśnie wtedy, gdy na dworze jest szaro, buro i zimno. Do
Posadzone i zjedzoneU nas w domu na każde święta obowiązkowo musi być pasztet. Czy to Boże Narodzenie, czy Wielkanoc. Taki tradycyjny mięsny pasztet robię tylko wtedy, bo lubię
Posadzone i zjedzone