Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej
Codziennik KuchennyCzęsto robię kiszone warzywa, bo to zdrowe i smaczne przetwory i sporo z tym zabawy. Warzywa w marynacie to produkt gotowy do jedzenia zaraz po zamknięciu
Codziennik KuchennyDziś jagodzianki ktoś powie tylko jagodzianki, zaprzeczę z całą stanowczością. Niezwykłe jagodzianki o tak z tym się zgadzam polewa kawowo czekoladowa na jagodziankach daje nam przyjemne
Różowa kuchniaMarzy mi się sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Taka prawdziwa, zrobiona przez niemiecką gospodynię gdzieś w Bawarii. W kuchni z widokiem na góry i zielone polany
Posadzone i zjedzoneDziś mam dla Was przepis na pyszną, taką typowo jesienną kolację. W menu chrupiące mini zapiekanki z grzybami leśnymi, bakłażanem i karmelizowaną cebulką. Pomysł idealny zarówno
Ostra na SłodkoTo już nie pierwszy raz, kiedy robiłam ten ser. Jest pyszny i za każdym razem w zależności od użytych dodatków, możecie otrzymać ser o innym smaku
Mieszam w GarnkuJabłuszko ,jabłuszko, jabłuszko pełne snów pełne snów, tak chodzę i nucę słowa piosenki, a moje jabłuszka pyrkoczą w garnuszku.Dziś zapraszam na pyszne rogaliki z nadzieniem
Różowa kuchniaZnam kilka osób, które nie przepadają, albo w ogóle nie lubią czekolady. Pomimo wielu podjętych prób, nie udało mi się ich zrozumieć. Nic to! Ja jestem
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBułeczki maślane na mleku za to bez jajek. Ciasto wyrabia się gładko i szybko, nie wymaga nawet podsypywania mąką. Do podawania na słodko lub wytrawnie - mi
Czerwony Gupikskładniki: 200 – 250 g makreli wędzonej, bez ości 50 g ryżu 150 g -200 g przecieru pomidorowego 2 łyżki keczupu ok. 150 g marchewki 1i1/2
Domowy Smak JedzeniaW ramach Wypiekania na śniadanie można było upiec także bułeczki duńskie. Bułeczki są przepyszne, mocno maślane i znikają szybciutko. Ja swoje posypałam serem żółtym ale można
Moje Małe CzarowanieNiby zwykły, a jednak wyjątkowy, być może dlatego, że jadany tylko czasami. Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza jesienią i zimą. Smalec z domowego przetopu. Z cebulką, jabłkiem i
babka w formieBułki nie muszą być podstawą zwykłej kanapki. Same mogą stać się nośnikiem wspaniałych aromatów. Dziś przygotujemy właśnie takie pieczywo. 400g. mąki przennej ok. 10g. dorżdży instant
MarcinChefDziś u mnie zielono, niczym wiosną...a podobno wczoraj jesień przyszła ! Pasta z zielonego groszku to szybka propozycja na "coś innego" do kanapki. Świetnie
kolorowotorcikowo