wykorzystanie pysznych, pieczonych filetów jest bardzo wiele. A do tego tak przyrządzone mięso smakuje o wiele lepiej niż piersi smażone na patelni. Piersi z pieczonego kurczaka mogą wylądować w sałatce ( np. w sałatce z kurczakiem i jarmużem, według tego przepisu ), „postrzępione” w kanapce (Amerykanie mają ładne określenie: shredded chicken, czyli rozdrobnione widelcem dobrze wypieczone mięso porwane na niteczki), w chlebku
Niedzielny kucharzRozgrzewamy piekarnik do 180 st i wstawiamy do środka camambert w żaroodpornym naczyniu. 5 minut później wstawiamy do środka bagietki. Pieczemy je aż się zrumienią. Krok 5 Przygotowujemy sałatkę: zioła mieszamy, pomidorki kroimy na połówki, skrapiamy cytryną. Nie solimy, a jeśli już to lekko, bo słona jest pasta na bagietkach. Pieprzymy. Krok 6 Camambert po 10 minutach w piecu powinien(...)napęcznieć. Wyciągamy go z piekarnika. Wyjmujemy też bagietki. Rozkładamy na nich sałatę. Krążek camemberta dziurawimy nożem i polewamy bagietki kremowym, roztopionym serem (skórkę sera można zachować jako dodatek do sałatki). Na wierzch wykładamy uduszone cebulki i skrapiamy sosem winno-karmelowym. Można podawać do łóżka Artykuł Bagietki z pieczonym camambertem i pastą pomidorowo-kaparową pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzjest przyjemna i łagodna, nawet kiedy listki trochę się przypalą. Oczywiście duża w tym zasługa batata, niewyględnego w stanie surowym ziemniaka, który po upieczeniu zmienia się w prawdziwego słodziaka. Sałatkę można zjeść solo z dodatkiem np. pieczywa. My podaliśmy ją z soczystą, pieczoną w pomarańczowej zalewie polędwiczką. Składniki: Brukselka 250 g Duży batat Polędwiczka 500 g Zalewa Pomarańcza 5 łyżkek(...)wlewamy do sosu i mieszamy, żeby go zagęścić. Polewamy sosem mięso. Polędwiczki z kapustką i batatem można podać z surówką z czarnej rzepy lub kalarepki Artykuł Poniedziałek: Polędwiczki z sałatką z pieczonych brukselek i batata pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzsałatka to totalna improwizacja z mojej strony i wyszła pysznie! Składniki: opakowanie ulubionego miksu sałat 1 pomidor pół zielonego ogórka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 szklanka nieugotowanej kaszy kuskus na sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka ostrej śmietany oraz łyżeczka ulubionej zieleniny Przygotowanie: kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu do miski przełóż sałaty oraz dodaj pokrojonego pomidora i ogórka(...)orzechy posiekaj na drobniejsze kawałki, dodaj do miski połącz składniki sosu do miski dodaj kaszę kuskus oraz sos, wymieszaj gotowe! moje inne przepisy na sałatki znajdziesz tutaj Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujePasta z zielonego groszku z zielonym pieprzem Tydzień temu zostało mi niepotrzebne opakowanie zielonego gr... Smażona mielona wołowina z brokułami Po pracy wybieram dania szybkie, które mogę przygotować błys... Sałatka z bobem i truskawkami Na moim talerzu zagościła kolorowa sałatka z bobem i truskaw... Post Rolada mięsno-serowa pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuDomowy sos czosnkowy Kremowy i aromatyczny domowy sos czosnkowy to idealny dodatek do mięs, wędlin, pieczonych ziemniaczków, sałatek, dań z grilla oraz wielu innych potraw. Oto mój ulubiony przepis na ten pyszny sosik, sporządzony na bazie gęstego jogurtu naturalnego oraz majonezu. Polecam! Składniki: 150g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku (w zależności jak ostry sos chcemy(...)uzyskać) pól łyżeczki cukru sól oraz pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub ziół do sałatek *** Jogurt oraz majonez dokładnie ze sobą mieszamy *** *** Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i zioła. Wszystko ponownie dokładnie mieszamy *** *** Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy i przelewamy do sosjerki *** *** Do czasu podania sos przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE
Blog z ApetytemNazwa nieco humorystyczna, nawiązująca do twórcy dania. Zaprosiliśmy na obiad rodziców, którym chcieliśmy zaserwować coś pysznego w 2018 roku. Ja przygotowałam krem z grzybów, a mój
Karola gotujestartą marchew umieścić w dużej misce, posypać 1/3 szkl. cukru, wymieszać, pozostawić na 2 godz. Składniki na zalewę zagotować i po 2 godz. zalać nią kapustę, wymieszać drewnianą łyżką Sałatkę wkładać ( ostrożnie, bo gorąca) do czystych słoików ugniatając po brzegi, zakręcić dekielkami, nie pasteryzować. Przepis zamieściłam jakiś czas temu, ale przez przypadek uległ usunięciu. Wydaje mi się, że jest ciekawy(...)dlatego umieszczam go ponownie. Przed jedzeniem najlepiej osączyć ją na sicie. Sałatkę można przechowywać do miesiąca w chłodnym, ciemnym miejscu. Przepis dostałam od koleżanki, a ona od swojej koleżanki
Proste Potrawyśledzie po prostu kochamy. Od Seko są rewelacyjne…dlaczego? Pomimo długiego moczenia (sklera i leń) nadal są jędrne i idealne do sałatek, i wszelakich innych dań. Ostatnio za nami „chodzi: śledź w śmietanie z ziemniakami <3 Popełnimy ;) A tę sałatkę dedykujemy „śledziożercom” :P Składniki 400 g matjasów 4 jajka ugotowane na twardo 1 duża gruszka 1 por biała część
R'n'G KitchenDo czego można wykorzystać wolnowary #Crock-Pot oprócz przygotowywania doskonałych mięs, gulaszy i zup? Świetnie pokazał to film opublikowany na kanale Bed Bath & Beyond
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMeksyku. Kuchnia meksykańska oparta jest na warzywach strączkowych i kukurydzy oraz pikantnej papryczce chili. Z Ramą z olejem z awokado i nutą limonki przygotowałam kukurydziane gofry z sałatką meksykańską. Ciasto na kukurydziane gofry (około 8 sztuk) 1.5 szklanki mąki z kukurydzy szczypta soli łyżka Ramy z olejem z awokado i nutą limonki łyżeczka proszku do pieczenia(...)przekładaj do ciasta po łyżce piany, aż do skończenia. Ciasto wlewaj na rozgrzaną gofrownicę. Po upieczeniu przełóż na kratkę do wystudzenia. (Ale lepiej będzie jeść prosto z gofrownicy). Przygotuj sałatkę: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 papryczka chili 250 gram pomidorków koktajlowych 1 sztuka czerwonej cebuli garść świeżej natki kolendry 1 sztuka awokado 1 sztuka limonki
AZgotuj!Wyśmienita pasta kanapkowa bez dodatku majonezu. Tak, jest to możliwe. Aromatyczna, niskokaloryczna pasta. Gorąco polecam. Składniki na pastę z tuńczykiem: tuńczyk w sosie własnym około 60
Karola gotujeblogu curry z krewetkami i ananasem curry z ciecierzycą i kurczakiem palony łosoś z kapustą kiszoną curry curry z kurczakiem zielone warzywne curry curry z ziemniakami i fasolką sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem sałatka z kurczakiem curry i granatem keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera ------------------------------------------------------------- Curry z dynią Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 spora cebula
Kulinarne przygody Gatityprzetarte przez praskę. Całość wymieszaj nieco wcześniej a po duszeniu odlej sos który powstał z ośmiornicy i zalej oliwą z czosnkiem. Ośmiornicę podawaj na ciepło lub na zimno w sałatce, na kanapkach. Idealnym dodatkiem są sałatki ziemniaczane i sałaty. SMACZNEGO! Artykuł Ośmiornica prosty przepis pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plWitajcie. Każda modyfikacja sałatki brokułowej z fetą jest mile widziana. Tym razem z dodatkiem selera naciowego. Bardzo pyszna. Polecam! Składniki: 1 brokuł 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta 1 mała puszka kukurydzy 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki słonecznika 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku szczypta soli i cukru pieprz Sposób przygotowania: 1. Brokuła podzielić(...)kostkę. Selera pokroić w plastry. 3. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, odrobiną soli, cukru i pieprzu. 4. Słonecznik uprażyć na rumiano na suchej patelni. 5. Ułożyć sałatkę - od dołu: brokuł, ser, kukurydza, seler naciowy, sos, uprażony słonecznik. Smacznego
Kuchnia domowa Ani