tarta - 42848 przepisów (strona:1496/2857)

Mazurek Wielkanocny 184

ciast do mazurków, ale postanowiliśmy zrobić kruche ciasto samodzielnie. I wbrew pozorom nie jest to wcale ani trudne ani czasochłonne :) Poza tym dzięki temu, mam postanowienie, że kolejna tarta też będzie zrobiona na kruchym cieście przygotowanym własnoręcznie :) Wracając do mazurka, to do jego przygotowania użyliśmy masę kajmakową i dżem, więc wyszedł bardzo słodki, ale wszystkim łasuchom bardzo smakował

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka migdałowa z Amaretto 290

rondelku roztopić masło i wlać gorące do ciasta, cały czas miksując. Następnie dodać likier Amaretto i ponownie zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem lub margaryną, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Lukier: Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. W razie potrzeby można

Oryginalny smak
babka majonezowa z migdałami 162

minut). Na koniec wsypuję płatki migdałowe (zostawiając nieco do dekoracji) i delikatnie mieszam. Całość przelewam do foremki (małej, o pojemności 750 ml) wysmarowanej masłem i obsypanej tartą bułką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu dekoruję babkę lukrem i posypuję prażonymi płatkami migdałowymi

babka w formie
Zupa pomidorowa z białą fasolką 145

ziemniaki 500 g passaty pomidorowej JAMAR 1 puszka białej fasolki JAMAR sól, pieprz biały słodka i ostra mielona papryka suszony tymianek przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim tarty parmezan (ilość wg uznania) jajka ugotowane na miękko (ilość wg potrzeby) Cebule kroimy w piórka. Obrane marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej

Smaki Na Talerzu
Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 149

Kolejny mój eksperyment w kuchni. Takie placki robiłam pierwszy raz, są smaczne i sycące. Składniki na placki: Ziemniaki 1 kg Jajko 2 szt. Mąka pszenna 1 łyżka Bułka tarta 1 łyżka Sól i pierz do smaku Szynka konserwowa kilka plastrów Olej do smażenia Składniki na sos pieczarkowy: Pieczarki świeże 20 dag Masło 2 łyżki Mąka pszenna 1 łyżka

Tradycyjna Kuchnia
Kiełbasa biała pieczona w boczku 134

Smaczna kiełbasa na śniadanie Wielkanocne. Składniki: Kiełbasa biała 1 kg Cebula biała 2 szt. Boczek wędzony ½ kg Chrzan tarty 1 słoiczek Tłuszcz do formy Wykonanie: Każdy kawałek kiełbasy naciąć nożem, włożyć do każdego nacięcia po łyżeczce chrzanu i zawinąć w boczek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, przekładając talarkami cebuli. Piec w temperaturze 170 stopni około pół godziny

Tradycyjna Kuchnia
Wielkanocne pyszności 2018 698

Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis

karmelowy
BISZKOPTOWE BABECZKI WIELKANOCNE 176

Ascanio Lauretta kolorowa posypka do ciasta  18 szt. form do tarteletek o średnicy 9 cm. Przygotowanie: Formy do tarteletek o średnicy 9 cm wysmarować masłem obsypać bułką tartą. Biszkopciki - Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
SPRAWDZONE PRZEPISY NA CIASTA WIELKANOCNE 145

PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO -CYTRYNOWĄ IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! TARTA Z JABŁKAMI, KROK PO KROKU

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 133

łyżkę mąki. wmieszać dodane składniki i pokruszyć ciasto jak kruszonkę. Odstawić na bok. Większą część ciasta rozłożyć na spodzie blaszki, wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Przykryć ciasto papierem do pieczenia, obciążyć fasolką. piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, przez 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, zdjąć fasolkę i papier. Przestudzić. Brzoskwinie odcedzić i rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Wielkanocna babka jogurtowa 129

przesianą mąkę. Całość mieszamy ręcznie przy pomocy szpatułki. Pod sam koniec dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na 15 minut. Po kwadransie zwiększamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze 35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy

Kolizje Smaków
Latwe,tanie ciasto z dzemem 140

miseczki. Ciągle miksując dodać mąkę ,cukier waniliowy i olej. Miksować jeszcze chwile 2-3 minuty do połączenia składników. Blaszkę u mnie 30x30 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą ,wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez ok. 45 min tj. do suchego patyczka.:)) ps. proporcje można zmniejszyć o połowę

w mojej kuchni
Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym 146

Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej. Są smaczne i aromatyczne, warto je przygotować. Składniki: Majonez 3 łyżki Chrzan tarty Jajka 6 szt. Musztarda 2 łyżki Boczek 15 dag Orzechy włoskie 5 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania