tarta - 42848 przepisów (strona:1498/2857)

Marmurkowe babeczki z majonezem 125

misce i dokładnie wymieszać.  Ciasto podzielić na 2 części: 1/3 i 2/3, a następnie mniejszą porcję połączyć z kakao. Foremki na babeczki wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą i kolejno wypełnić po 1 łyżce ciasta jasnego, ciastem z kakao i pozostałym ciastem jasnym. (Foremki powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości, nie więcej, bo masa sporo podrasta.) Babki

Di gotuje
PASZTET WIELKANOCNY 194

litr) i dalej mieszać. Białka ubić na sztywną pianę,   dodać do pasztetu i delikatnie wymieszać. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do foremek wyłożyć pasztet. Pasztet piec w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 90 minut Smacznego! rrarossa@gmail.com

RAROSSA
SOS CHRZANOWY DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN - 5 sposobów 139

każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem na twardo, wędzonym łososiem i rzodkiewką. Nic nie równa się ze smakiem domowego sosu chrzanowego. Polecam pięknie :) CHRZAN TARTY ZWYKŁY 400g korzenia chrzanu jak najdrobniej ścieramy na tarce, rozprowadzamy około 1 szklanką zimnej wody, dodajemy 2 płaskie łyżki cukru i 2 łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy przekładamy do słoiczka

Moja Książka Kucharska
Babka czekoladowa 2123

wymieszać ze sobą, przesiać do masy, wymieszać lub krótko zmiksować - z białek ubić pianę, dodać ją do masy, delikatnie wymieszać - formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą - do formy przełożyć masę, wyrównać - babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, piec przez 50-55 minut lub tzw. suchego patyczka - upieczoną babkę wyjąć z piekarnika

Smakołyki Bereniki
Babka drożdżowa z rodzynkami 122

rozpuszczone masło, sól i rum. Wyrabiamy do momentu aż ciasto będzie odchodziło od ręki i wówczas dodajemy rodzynki. Ponownie zagniatamy. Formę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180 C około 50 minut. Jeszcze ciepłą babkę wyciągamy z formy a gdy przestygnie polewamy lukrem

Zainspirowana w kuchni
Ale fajna babka! 154

się składników (jeszcze lepiej będzie, jak po prostu wymieszamy wszystkie składniki łyżką). Następnie wlewamy roztopione masło i delikatnie mieszamy łyżką. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. 2/3 masy przelewamy do formy, a do ciasta, które nam zostało dodajemy przesiane przez sitko kakao i delikatnie mieszamy. Masę kakaową wylewamy na jasną masę, łyżką wyrównujemy wierzch babki

KulinarneImpresje.pl
Babka marmurkowa 154

waniliowym. Dodaję do nich mąkę i olej. Następnie mieszam z pianą z białek. Wszystko miksuję. Formę na babę albo formę keksową wysmaruj masłem i posyp mąką lub bułką tartą. Wyłóż do formy 2/3 masy, do reszty dodaj kakao, wymieszaj (jeśli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę oleju lub mleka) i polej jasną masę, wyrównaj. Piecz w temp

Zasmakuj Kuchni
Babka kokosowo-kakaowa 125

wymieszać łyżką. Do drugiej części dodać kakao i łyżeczkę powideł. Zmiksować na najniższych obrotach miksera tylko chwilkę, do połączenia składników. Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać jasne ciasto, następnie ciemne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 1 godzinę. Przygotowanie lukru: Cukier puder i kakao wsypać do miseczki, wymieszać. Dodać kilka kropel

Agusiowe smakołyki
Pomarańczowa babka z żurawiną 136

soku pomarańczowego oraz żurawinę oprószoną łyżką mąki. Masę mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Ciasto przekładamy do formy z kominem o średnicy 24cm posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ją w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Po wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia i wyjąć z formy. Przygotowujemy lukier: do miski wsypujemy cukier puder oraz wlewamy łyżkę soku

Życie ze smakiem
Ciasto cytrynowo makowe, przepis prosty 132

misy miksera dałam masło, dodałam do niego cukier i ubiłam na białą masę, dodałam wszystkie pozostałe składniki. Całość porządnie wymieszałam. Do kwadratowej formy wysmarowanej olejem i wysypanej tartą bułką przełożyłam ciasto, równo rozprowadziłam szpatułką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekło się przez 50 minut ( sprawdziłam czy jest ok patyczkiem, był suchy ). Odstawiłam ciasto do wystygnięcia, gdy całkiem wystygło

Kuchnia na wzgórzu
Babka piaskowa pachnąca wanilią 135

końcu dodaję skórkę cytrynową oraz aromat. 2. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do ciasta. Mieszam. Ciasto wykładam do foremki na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piekę około godziny w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjmuję z formy. 3. Cukier puder ucieram razem z wodą na jednolitą masę. Lukrem polewam wierzch przestudzonej babki. Gotową babkę dekoruję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krokiety z mięsem i kapustą 116

sól, pieprz, cukier (opcjonalnie) CIASTO NALEŚNIKOWE: - 2 szklanki mleka - 2 szklanki mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ok. szklanki wody - sól PANIERKA: - 2 jajka - 2 łyżki wody - bułka tarta - przyprawy - sól, pieprz - olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: FARSZ: Mięso mielimy, kapustę płukamy i drobno szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy mięso i po kilku minutach

Kulinarne blogowanie
Roladki ze schabu z farszem marchewkowym 139

Składniki: - 7 plastrów ze schabu bez kości - 4-5 marchewek - 3 łyzki posiekanego pora - jajko - bułka tarta - łyżka przecieru pomidorowego - przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka - olej Przygotowanie:  Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy

Kulinarne blogowanie

Proponowane wyszukiwania