tarta - 42848 przepisów (strona:1504/2857)

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I TARTEJ MARCHEWKI 158

Szybka i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej. Z tartą marchewką, plasterkami rzodkiewki, szczypiorkiem i natką pietruszki. Doprawiona miodowo-cytrynowym dressingiem, który nadaje jej charakteru i lekkości. Smaczna i zdrowa. Idealna do obiadu. SKŁADNIKI / 4 porcje 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 3 rzodkiewki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 łyżki soku

cool and minty
Szarlotka pod croissantem 175

łyżeczek Masło 8 dag Cukier trzcinowy 1 szklanka Jajka 2 szt. Jabłka 2 szt. Mleko 2 łyżki Proszek do pieczenia 2 ¼ łyżeczki Sól ¾ łyżeczki Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Ciasto croissant 1 opakowanie Cukier puder do posypki Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekanym masłem

Tradycyjna Kuchnia
Chleb pszenno - żytni. 145

godzinę. Po tym czasie dodać mąkę pszenną, sól i szklankę wody. Wszystko wyrobić mikserem z hakami. Następnie ciasto przełożyć do dwóch keksówek wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Wierzch chlebów posmarować mlekiem i posypać mąką. Odstawić na 15 minut, żeby chlebki podrosły do brzegów foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 60-70 minut. Po wyjęciu

Agusiowe smakołyki
Kotlet drobiowy na szpinaku, z jajkiem sadzonym 157

opakowania szpinaku 4 jajka Kawałeczek  sera pleśniowego (dobrego-z niebieską pleśnią np.Dor Blue lub Gorgonzola) 2-3 ząbki czosnku Śmietanka Gałka muszkatołowa Sól Pieprz Mąka, jajko, bułka tarta-do panierowania Olej Masło PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie płuczemy i zostawiamy do wyschnięcia. Filety oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na odrobinie masła przesmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy kilka łyżek

Kopystką po garach
Proste ciasto z dżemem 153

składniki, mikserem, łyżką lub trzepaczką. Jeśli ciasto jest za gęste dodaję mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne

Zasmakuj Kuchni
Babka cynamonowa(prosta) 193

proszkiem do pieczenia oraz mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy powidła. Krótko miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z ciastem. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. ciasto przelewamy do formy. Pieczemy około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Polewa: Czekoladę umieszczamy wraz z masłem nad kąpielą wodną. Łączymy ze sobą składniki. Gotową polewą zdobimy

Ciasta z tradycjami
#5 Najlepszy murzynek 454

białek i miksujemy tak długo, żeby cała masa się rozluźniła. Następnie dodajemy drugą połowę i miksujemy jeszcze około minuty. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180-185 stopni (w formie do keksa około 50 minut w moim przypadku). Całość posypujemy cukrem pudrem lub roztopioną mleczną czekoladą. Smacznego

Taste of imagination
Amerykańska szarlotka (Apple Pie) 232

Jeżeli znudziła Wam się chwilowo tradycyjna szarlotka i tarty z jabłkami, a nadal nie wyobrażacie sobie kawy bez jabłkowego wypieku to przepis na słynny tradycyjny Apple Pie sprawdzi się idealnie. Domowa szarlotka po amerykańsku z dwoma warstwami pysznego kruchego-maślanego ciasta, a między nimi lekko kwaskowate jabłkowe nadzienie. Dla mnie najlepsza! Składniki: 300 g mąki pszennej

wyzwania kuchenne
Ptasie mleczko z galaretką 126

Składanki na biszkopt: 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu tłuszcz do formy bułka tarta do formy Składniki dodatkowe: ½ szklanki soku pomarańczowego 100% 1 duży kubek śmietany 12% ½ szklanki cukru 1 aromat pomarańczowy 2 galaretki o smaku malinowym 3 galaretki kolorowe 1 łyżka żelatyny

Tradycyjna Kuchnia
Szaszłyki z tofu czosnkowego i z karmelizowanego ananasa 173

smażyć na brązowo na mocno rozgrzanej patelni. Przekręcając kostki, aby się nie przypalały. Pod koniec smażenia i karmelizowania dodałam cebulki przecięte na pół. Wlałam miód, chlust sosu teriyaki, tarty imbir i  sezam. Po chwili zdjęłam na talerz i nadziewałam na patyczki. Do maczania przygotowałam dressing

AZgotuj!
Sałatka z szynką, serem, porem i kukurydzą 310

Przyznam się Wam, że do sałatek z tartym serem podchodzę dość sceptycznie. Nie wiem, który dokładnie powinnam wybrać, by sałatka dobrze smakowała. A Ser ma tutaj dość decydujące znaczenie. Nie może być zbyt miękki, nie powinien się kleić, ma nam po prostu smakować, a nie przeszkadzać;) Po zrobieniu Sałatki z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem , której jak pisałam(...)żółtego sera 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki majonezu 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Szynkę kroimy na niewielkie paseczki. Ser trzemy na dużych oczkach tarki. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie wrzącą wodą. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz kukurydzę (osączoną z zalewy). Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Babka serowa 133

dodać do mąki krupczatki. Wymieszać. Do ubitej masy maślano-jajecznej dodać serek oraz mąkę. Dokładnie, delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy do pieczenia babki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, lub do formy silikonowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 – 60 minut. Upieczoną babkę wyjąć z piekarnika, chwilę ostudzić i wyjąć z formy odwracając

królestwo garów
Poniedziałek: Tagliatelle al ragu 147

drobiowego lub wołowego, najlepiej domowego. Jeśli nie masz bulionu, podlej sos wodą Kieliszek czerwonego wina Pół łyżeczki gałki muszkatołowej (najlepiej świeżo otartej, ale może też być sproszkowana) Parmezan tarty 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj w drobną kostkę warzywa: marchewki, selera naciowego, cebulę i ząbek czosnku. Krok 2 Rozgrzej patelnię, wlej olej i dodaj warzywa

Niedzielny kucharz
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 148

przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania