Lubicie bób ? Zjadacie go prawdopodobnie po prostu po ugotowaniu. Ja lubię dodawać bób do sałatek, a Żarłoczek uwielbia podany tak jak fasolkę szparagową czyli z masłem i bułką tartą. A gdyby tak bób zakisić? Kiszony bób ma ciekawy smak. Lekko kwaskowy i naprawdę fajny. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystkim może smakować. Jednak żeby
Smaczna Pyzagdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Kokosowe ciasto z jagodami BLOG: http://ilovebake.pl/ Ciasto weselne BLOG: http://smerfetka79.blogspot.com/ Agrestowa chmurka BLOG: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/ Drożdżówki z czerwoną porzeczką i masą serową BLOG: http://kulinarnepomylki.blogspot.com/ Tarta bez pieczenia z kremem i owocami BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Kruche ciasto z pianką i owocami BLOG: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Tort czarny las BLOG: http://www.obiadgotowy.pl/ Sernik z porzeczkami BLOG
Kuchnia Bazyliipuszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 cebula 400g kiełbasy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz majeranek Zobacz >>> Pyszna i szybka tarta truskawkowa Warzywne leczo – przepis W garnku na odrobinie oleju szklimy cebulę, a następnie podsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę (nie musi być równej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rozsypać orzechy, oraz obie czekolady. Ciasto zwinąć w rulon, a następnie w ślimak i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Przygotować kruszonkę. Miękkie masło wymieszać z cukrem i mąką. Kawałkami kruszonki posypać ciasto. Odstawić na kilkanaście minut. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60 minut
królestwo garówciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa z grilla lub po prostu dodatek obiadowy. Bardzo prosta do przygotowania, polecam! Składniki: cukinia sól, pieprz suszone oregano tarty parmezan olej Wykonanie: z cukinii odkroić piętki, następnie pokroić wzdłuż na około 1-cm plastry, posolić, oprószyć pieprzem i oregano, odstawić na 30 minut do zamarynowania lub od razu smażyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO
SMYKWKUCHNIczasie odstawiamy go w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Pizza hawajska 3 plastry szynki pół puszki ananasa sos pomidorowy ( 3-4 łyżki ) ser żółty tarty- 150 g przyprawy: oregano, bazylia , tymianek Ciasto dzielimy na 3 części. Jedną cześć ciasta rozciągamy na blaszce kwadratowej, rozprowadzamy sos pomidorowy po cieście. Rozkładamy składniki tj . szynkę pokrojoną
Różne smaki w kuchniBardzo długie przebudzenie" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Klasyczna kalafiorowa po polsku i "Wiedziałam, że tak będzie" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie TARTA Z KONFITURĄ - CROSTATA DI MARMELLATA autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI I PISTACJAMI autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka Spaghetti alla puttanesca, czyli makaron włoskiej ladacznicy
Codzienna kuchnia niecodziennaKalafior to warzywo, które w moim domu podawało się tylko na jeden sposób - gotowanego w wodzie i polanego bułka tartą podsmażoną na maśle. Nie ukrywam, że czasami najprostsze połączenia smaków są najlepsze, ale... dzisiaj zachęcam Was do przygotowania poniższego dania :) Kalafior po grecku to nic innego, jak duszone różyczki kalafiora w sosie pomidorowym wraz z dodatkiem cynamonu
UgotowaćSchabowy, młode ziemniaczki z koperkiem, sałata ze śmietaną i obiad gotowy. schab, polędwica vegeta do mięs sól musztarda mąka jajka + troszkę śmietany bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posypać solą i przyprawą z każdej strony,natrzeć musztardą i odstawić na godzinę do lodówki. Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Kotlety obtoczyć
Moje domowe kucharzenieresztę cukru. Wymieszać mikserem, dodać mąkę, wyrośnięte drożdże i na koniec letnią margarynę. Wyrabiać mikserem z hakami. Gotowe ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie zrobić kruszonkę. Margarynę rozetrzeć w rękach z mąką i cukrem. Morele umyć, usunąć pestki i pokroić na cztery części. Kiedy ciasto urośnie
Agusiowe smakołykipołudniowej herbatki. Dlatego w sobotnie przed południe zapraszam na ciasto:) Muszę przyznać, że jest to mój eksperyment kulinarny. A co to takiego? Tym razem jest to tarta na owsiano- kokosowym spodzie oraz kremem czekoladowym- jednak bez czekolady. Jak to możliwe? Poniżej podaję przepis. Składniki Spód - 200 gram mąki owsianej - 50 gram mąki kokosowej - 40 gram oleju kokosowego
Health-Fit-Lifemakaron ugotować w ostatniej chwili - znakomicie sprawdzi się jako poczęstunek dla niespodziewanych gości. makaron mini rurki z warzywami Lubella pesto z botwinki - przepis TUTAJ pomidory tarty parmezan (do posypania) czarny sezam (do posypania) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotować pesto - zajmie to nie więcej niż 10 minut. W tym czasie ugotować makaron al dente i odcedzić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanielemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą
Kulinarne przygody Gatity