tarta - 42848 przepisów (strona:1519/2857)

Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 149

macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem  lub Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem lub Tarta ze szparagami i ricottą  lub Spaghetti ze szparagami i boczniakami Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych zielonych

kulinarnyJa
Krem marchewkowy 169

biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki Sól, czarny pieprz 500ml bulionu warzywnego 200ml mleka Do podania: tarty parmezan, oliwa z oliwek, natka pietruszki, czarnuszka Sposób przygotowania : Warzywa umyć. Marchew i pora pokroić w półplasterki. Ziemniaki i cebulę w kosteczkę. Ząbki czosnku w cienkie plasterki. W średniej

Pyry na Gaz
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 289

dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Quiche ze szparagami, Cereal (Seinfeld) 201

Pyszny! Spróbujcie koniecznie! Źródło: różne przepisy online + własna inwencja twórcza. Z tej porcji wychodzą 2 średniej wielkości tarty. Składniki: 2 rulony ciasta francuskiego (ok. 500 g) 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g) 2 cebule 1 duża łyżka masła 130 ml białego wytrawnego wina Składniki na sos: 4 jajka 1 szklanka gęstego jogurtu greckiego 1 pęczek koperku

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik bez sera. 282

Śmietany zmiksować z cukrem i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując wsypać budyń. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na dno wyłożyć połowę kruszonki, lekko docisnąć ręką. Następnie wylać masę śmietanową i na wierzch posypać resztę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około

Agusiowe smakołyki
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 188

macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem  lub Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem lub Tarta ze szparagami i ricottą  lub Spaghetti ze szparagami i boczniakami Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych zielonych

kulinarnyJa
Kapusta gotowana w mleku, do obiadu 161

główka młodej kapusty wiosennej 1 szkl mleka sól pieprz jajko bułka tarta masło do smażenia Kapustę kroimy na ćwiartki lub szóstki , obwiązujemy sznureczkiem by się nie rozpadły. W garnku nastawiamy ok 1,5 szkl wody, Kiedy woda się zagotuje, układamy kapustę i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem ok 10-13 min. Ostrożnie wyjmujemy na durszlak i osączamy. Kiedy

Gotowanie jest łatwe
Tarta z warzywami 203

Pyszna, aromatyczna tarta. Kruche ciasto i warzywne nadzienie. ciasto : 2 szklanki ( 300 g ) mąki 0,25 szkl ( 50 g ) siemienia lnianego 0,25 szkl ( 40 g ) sezamu 0,25 szkl ( 80 g ) kwaśnej śmietany 200 g masła 1 jajko 0,5 łyżeczki soli nadzienie : pół papryki 1 marchewka

Polska Zupa
Zdrowe minitarty z kremem jaglanym [bez pieczenia] 190

polega na nadzieniu. Tym razem postawiłam na lekki, orzeźwiający krem jaglany z cytrynowym akcentem. Myślę, że fajnie wpisuje się w letnie klimaty i oczywiście ideę zdrowej kuchni Zdrowe tarty z kremem jaglanym 2017-05-29 13:09:57 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj Spód 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki syropu klonowego/miodu

Powiedz dietom nie
Kotlety kiełbasiano ziemniaczane z młodą kapustą. 234

Pomysł na takie kotlety wyszedł przypadkowo, bo został farsz z  gołąbki-z-ziemniakami   -- -- -- -- Do farszu dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy kotlety. Otaczamy mąką  i smażymy na złoto brązowo z każdej strony. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

chleba naszego
Kalafior duszony z chilli 194

Kalafior duszony z chilli Kalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle bułką tartą. Dziś chciałabym odczarować to warzywo i pokazać, że kalafiora można podać w ciekawy i nietuzinkowy sposób.  Kalafior jest bardzo popularny w kuchni indyjskiej i to właśnie nią inspirowałam

Codzienne Gotowanie
Chleb z octem bez wyrabiania (zawsze się udaje) 209

odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości - na 30 minut.  Po tym czasie masę przemieszać i przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.  Chlebek odstawić do ponownego wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Po wyrośnięciu, wierzch ciasta spryskać wodą i obsypać ulubionymi ziarnami lub otrębami. Chleb piec (w rozgrzanym piekarniku - u mnie gazowy

Di gotuje
Ekspresowe ciasto idealne dla MAMY! 172

końcu wlewamy masło i mieszamy mikserem tylko do połączenia składników. Tortownice o średnicy 24cm lub inną foremkę (u mnie w kształcie serca)natłuszczamy i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto a na wierzchu rozsypujemy jagody. Możemy użyć innych sezonowych owoców. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 - 180C około 50 min lub więcej, co jakiś czas należy

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb paprykowo-pieprzowy 177

lodówce. W lodówce też będzie rosło i rano szybciutko można upiec. Z podanej ilości składników wyjdą 2 chleby w foremkach 30x11  Blaszki smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Zagniatamy chlebki, wkładamy do form i przykrywamy na min. pół godziny żeby podrosły. Potem smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy makiem, czarnuszką lub nie :)  Nacinamy lekko ostrym nożem i wstawiamy

chleba naszego
Puszysty sernik z czekoladowo - orzechowymi kuleczkami w środku 246

bita śmietana  Przygotowanie:  spód ciasteczka rozgnieść i połączyć z masłem, wszystko wymieszać i wyłożyć ciastem spód tortownicy (tortownicę wyłóż papierem pergaminowym albo natłuść i oprósz bułką tartą lub kaszą manną). Piecz 10 min  spód w 180 C.  kulki wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady połączyć ze sobą za pomocą miksera na poszytą masę

Niezły Młynek