tarta - 42848 przepisów (strona:1526/2857)

Ciasto bananowe bez mąki, cukru i tłuszczu 416

mokrymi i suchymi składnikami. Na koniec dodać do ciasta posiekane orzechy, pestki dyni i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i przełożyć do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane na 3 sposoby 251

klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką z dodatkiem rzodkiewki i curry, smakują wyśmienicie. Wszystkie 3 przepisy są szybkie i proste w wykonaniu. Polecam na zbliżające się Święta Wielkanocne Do dekoracji nie zapomnijcie(...)pieczarkami: -4 jajka -4-5 pieczarek -łyżka masła -łyżeczka ostrej musztardy -sól, pieprz -1-2 łyżki majonezu Jajka faszerowane wędzonym łososiem: -4 jajka -70 g wędzonego łososia -2 łyżeczki tartego chrzanu -sól, pieprz -łyżeczka słodkiej papryki -1- 2 łyżki majonezu -koperek Jajka faszerowane szynką: -4 jajka -4 rzodkiewki -4 plasterki szynki, np. konserwowej -łyżeczka musztardy (opcjonalnie) -łyżeczka curry -sól

Marta Gotuje
Mazurek czekoladowy z owocami 183

Mazurek czekoladowy na kruchym cieście. Czyli tarta czekoladowa z owocami. Było smaczne i bardzo szybko zostało zjedzone.  Upiekłam trzy mazurki, ale ten cieszył się największym powodzeniem. Możecie do ciasta wykorzystać dowolne sezonowe owoce. Ja miałam jeżyny, kiwi, truskawki i winogron. Polecam! Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku

O kuchni z uczuciem
Mazurek z liczi i polewą czekoladową 155

cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 60 g masła 100g liczi moczonych w alkoholu Z podanych składników zagniatamy ciasto, połowę wykładamy na dno okrągłej formy (np do tarty) z reszty formujemy dekorację (dowolną)  i obkładamy dookoła. Pieczemy w temp 180 st przez ok 20 min. Studzimy. Na cieście układamy owoce liczi osączone z alkoholu. Cukier

Gotowanie jest łatwe
TORTILLA Z POLĘDWICĄ ORAZ CHRZANEM 179

SKŁADNIKI:   1 tortilla pszenna 3 plastry polędwicy sopockiej 3 plastry ogórka konserwowego 1 Garść mix sałat np z marchewką Chrzan tarty do posmarowania PRZYGOTOWANIE:    Tortillę smaruję chrzanem a następnie układam plastry polędwicy. Następnie kładę plastry ogórka konserwowego. Na sam koniec dodaję mix sałat z marchewką. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrawam na pół. Zawijam

Gotowanie Patki
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 186

kolejną warstwę ciastek, a na ciastka wykładamy masę budyniową, którą również wygładzamy łyżką. Trzecią warstwę ciastek układamy na kremie budyniowym i pokrywamy gładką warstwą bitej śmietany. Wierzch posypujemy tartą czekoladą. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mninimum 2 godziny (a najlepiej na całą noc), aby ciasto się "przegryzło", a herbatniki/krakersy lekko zmiękły. Smacznego

Zawsze głodna!
ZDROWYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT! 147

zastawionym pysznymi potrawami zapomina się o wszelkich trudach, problemach i konfliktach. Pełnych pozytywnych myśli albo raczej błogiego niemyślenia Świąt! Dłuższych chwil zapomnienia przy świątecznych mazurkach ;-)!  Poniżej "zmazurkowana" tarta kokosowo - jaglana z  TEGO  przepisu

Jeść, by żyć w zdrowiu
Koreczki z białą kiełbasą, chrzanem i przepiórczym jajkiem 214

tylko na Wielkanoc! Przepiórcze jajka nie są u nas zbyt powszechne a szkoda, bo można wyczarować z nimi wiele pyszności:).  2 białe kiełbasy 14 przepiórczych jajek chrzan tarty kiełki rzodkiewki 1. Przepiórcze jajka gotujemy przez 5 minut na twardo. Studzimy i obieramy. Białą kiełbasę również gotujemy, studzimy, kroimy na 7 plastrów.  2. Na każdy plaster kiełbasy

Szefowa kuchni
ZWYCIĘSKI PRZEPIS: WIELKANOCNA ŻÓŁTA TARTA Z RZODKIEWKĄ I PRZEPIÓRCZYMI JAJAMI 211

Składniki na ciasto: 1 jajko 50 g masła 50 g... Artykuł ZWYCIĘSKI PRZEPIS: WIELKANOCNA ŻÓŁTA TARTA Z RZODKIEWKĄ I PRZEPIÓRCZYMI JAJAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Biszkoptowa babka z mieszanką keksową i kandyzowanym pomelo. 201

rozpuści. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Następnie porcjami dodawać mąki z proszkiem i delikatnie mieszać łyżką. Formę na babkę z kominem dokładnie natłuścić i obsypać bułką tartą lub kaszą manna. Mieszankę keksową połączyć z łyżką mąki pszennej i dokładnie wymieszać aby każdy kawałek skórki był obtoczony w mące. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać, przełożyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasta na Wielkanoc 287

Tarta bakaliowa Babka karmelowa z bakaliami Babka maślana z rumem i bakaliami Babeczki bakaliowe Klasyczna babka waniliowa Mazurek śliwkowy Mazurek bakaliowy Mazurek z orzechami Kategoria: ciasta Tagged: babeczki, babka piaskowa, … Czytaj dalej Ciasta na Wielkanoc

czarrna od kuchni
Serowo- kakaowa Kopuła 201

masy dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem oraz żółtka. Miksuję. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 26cm. 2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babka karbowana jogurtowa. 157

dodawaj stopniowo mąkę. Na koniec dodaj starte jabłko i delikatnie wymieszaj wszystko razem. Gotowe ciasto przelej do karbowanej formy z kominem wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 175 C przez około 50 minut. Po wystudzeniu babkę oblej polewą, lukrem i posyp kolorową posypką

Przepisy i porady kulinarne
Babka na oleju rzepakowym z wianuszkiem rodzynkowo pomarańczowym 160

pieczenia, 1 opakowanie budyniu śmietankowego 40 g, 150 g mąki pszennej, 100 g kandyzowanych skórek z pomarańczy, ok. 80 g rodzynek, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta  lub mąka do obsypania formy, cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki : mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Jaja miksujemy z cukrem pudrem na najwyższych obrotach

Moniki Smakołyki
Jajka faszerowane ( bez majonezu ) 403

pół. Z każdej połówki, za pomocą łyżeczki, wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki. Fasolę opłukać na sicie i dobrze odsączyć. Odsączoną fasolę dodać do gotowanych żółtek, dołożyć tarty chrzan. Całość doprawić szczyptą soli i pieprzem. Przy pomocy blendera farsz zmiksować na gładką masę. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego bądź szprycy do dekorowania tortów i wyłożyć w ugotowane białka

kolorowotorcikowo