ciasto - 160969 przepisów (strona:1526/10732)

Keto placek ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 285

Keto placek ze śliwkami Keto placek ze śliwkami – obowiązkowy punkt programu w sezonie Kolejny tydzień września, a u mnie kolejne keto ciasto. Tym razem padło na keto placek ze śliwkami w wykonaniu mojej mamy. Pyszny, kruchy i maślany w smaku. Pieczony z miłością. Nie ma to jak maminy wypiek… Tym bardziej cieszy, że był pieczony z myślą o mnie(...)węglowodanów netto. Myślę, że łatwo to wkomponować w dzienne makro i taka ilość nie ma prawa zaburzyć stanu ketozy. Także częstujcie się śmiało! Placek ze śliwkami Idealne keto ciasto an koniec lata? Keto placek ze śliwkami! Wbrew pozorom węglowodanów tu jak na lekarstwo, a pyszności takie, że ho ho! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword ciasto z owocami , jajka

Modern Cave Girl
Rożki ze szpinakiem i fetą 134

przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200g sera feta duża cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Na dużej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę(...)chwilę, następnie zdejmij z ognia i pozostaw do przestygnięcia. Fetę pokrój w kostkę, przełóż do szpinaku – mieszaj widelcem jednocześnie rozgniatając kawałki sera. Całość dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ciasto francuskie rozwiń, przekrój wzdłuż na 3 szerokie paski, a następnie każdy przekrój na kwadraty. Na każdym kwadracie narysuj czubkiem noża linię łączącą dwa przekątne rogi i po jednej stronie linii

Kulinarny S.O.S.
Pizza z leśnymi grzybami 71

jeść - co nie zawsze chodzi w parze. Więc lubię ten czas w kuchni. Dziś dla Was pyszna, chrupiąca i aromatyczna pizza z leśnymi grzybami. Grzyby i ser na drożdżowym cieście - kumulacja umami. Nie może nie smakować:) Tutaj inne   przepisy z grzybami Pizza z leśnymi grzybami Ciasto: 5 g drożdży instant 150 ml ciepłej wody 1/3 łyżeczki cukru(...)odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do misy miksera, dodać sól i wymieszać. Do mąki wlać drożdże z wodą, wymieszać łyżką z mąką, dodać oliwę, zmieszać ponownie. Ciasto  wyrabiać ręcznie lub za pomocą miksera ok 10 minut . W razie potrzeby podsypać lekko mąką. Ciasto przełożyć do miski wysypanej mąką, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce

Smaczny zeszyt
Pizza z boczkiem 79

Lubicie pizzę? Lubicie boczek? Więc mega-smocza pizza z boczkiem Wam zasmakuje. Ciasto na pizzę robimy z przepisu podstawowego . Jako sos na pizzę Smok poleca sos pomidorowy . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["2,5 szklanki m\u0105ki(...)czasie rozczyn powinien si\u0119 spieni\u0107.\r","Rozczyn wla\u0107 do m\u0105ki i wymiesza\u0107. Doda\u0107 oliw\u0119 i s\u00f3l.\r","Zagnie\u015b\u0107 ciasto i dobrze je wyrobi\u0107 a\u017c b\u0119dzie g\u0142adkie i elastyczne.\r","Odstawi\u0107 w misce w ciep\u0142e miejsce do wyro\u015bni\u0119cia na ok 1 godzin\u0119

Bardzo Gruby Smok
Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem 68

Jeśli szukacie pomysłu na niebanalną przekąskę, to świetnie trafiliście . Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem. Jest to przepyszna przystawka, którą przygotowuje się naprawdę szybko. Świetnie sprawdzi się na większe imprezy 🙂 . Drukuj Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem Przygotowanie: 40 min. Wielkość: 12 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 171 kcal Składniki 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie(...)sera pleśniowego camembert (2 opakowania, użyłam light) 4 figi 20 g sezamu jasnego do posypania (2 łyżki) 2 łyżki miodu Instrukcja Ciasto francuskie rozwiń i podziel na 12 prostokątnych części (lub w kwadraty – wg uznania). Ser pleśniowy pokrój w kawałki, a figi w plastry. Na każdy kawałek ciasta francuskiego połóż kawałki sera pleśniowego, a następnie kilka plastrów fig. Układaj kawałki

Przepisy na widelcu
Ravioli z ricottą 89

mąki pszennej typ 550-650 + mąka do podsypywania – 2 jajka i 4 żółtka (rozmiar L) – pół łyżeczki soli *z takiej ilości zostanie Ci prawie połowa ciasta po ulepieniu ravioli. Możesz zatem zrobić 2 porcje nadzienia lub z pozostałego ciasta zrobić domowy makaron. Polecam Składniki ravioli: – 250 g sera ricotta – 100 g tartego parmezanu + parmezan do podania(...)sól, pieprz – 6-8 łyżek masła – 2 łyżki bułki tartej Sprzęty: *maszynka do makaronu – opcjonalnie ciasto można rozwałkować Przygotowanie: Do miski przesiej mąkę, zrób wgłębienie i dodaj jajka oraz żółtka, uzupełniając solą. Za pomocą widelca wymieszaj jajka z mąką, a następnie zacznij zagniatać ciasto i kontynuuj przez 6-9 minut, do momentu kiedy ciasto będzie gładkie

nietylkopasta.pl
Domowe Hot-Dogi z Parówką i Serem w Wersji Mini 77

zapoznania się z naszym przepisem na pyszne i domowe hot-dogi z parówką i serem w wersji mini . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA HOT-DOGI Z PARÓWKĄ I SEREM Ciasto: 300 g mąki pszennej  100 g mleka 2 łyżki oliwy 1 jajko 8 g drożdży suchych  1 łyżka cukru  1 łyżeczka soli Nadzienie: 20 krótkich parówek(...)wierzchu  Przygotowanie: W dużej misce umieścić mleko w temperaturze pokojowej, cukier, drożdże, wymieszać i odstawić zaczyn na 20 minut do wyrośnięcia.  Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 h.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek (grubość jak ciasto na pierogi). Ciasto pokroić

Przepiski.pl
Chleb kukurydziany z pestkami słonecznika 133

napiszę. Pachnący, chrupiący i pyszny. Uwielbiam piec chleby. Ten wyszedł mi niezwykle pyszny, wzbogacony o pestki słonecznika i oliwę z oliwek. Żółciutki. Idealnie się kroił. Polecam.   Potrzebujemy: Na ciasto: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki kukurydzianej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała płaska łyżeczka soli(...)chleba kukurydzianego: 1. Drożdże rozcieramy z cukrem i ciepłym mlekiem. Do miski wsypujemy obie mąki, pestki słonecznika, wlewamy drożdże z mlekiem i mieszamy widelcem do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. 2. Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i oliwę, ciasto zagniatamy przez kilka minut na stolnicy

Izabelawkuchni
Tarta ze szpinakiem i porem, super 79

zimno jak i na ciepło. Jak byłam w Anglii to zawsze robiłam sobie takie tarty i był idealny lunch w pracy. Polecam. Wykonanie tarty – wszystkie składniki na ciasto do tarty zagnieść na gładkie ciasto. Gdyby ciasto było ciągle zbyt sypie dodać łyżkę wody więcej. Spłaszczyć i wstawić do lodówki na godzinę. Oczywiście zawinąć ciasto w folię spożywczą. Dno formy(...)tarty o średnicy 23 cm posmarować masłem. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem dno formy do tarty. Ponakłuwać dno, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć fasolką lub innymi kulkami do tego przeznaczonymi. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, czas 30 sek, interwał ( gdyby ciasto było zbyt suche dodać jedną łyżkę wody więcej ) wyjąć ciasto z naczynia i zagnieść

Kuchnia Pokoleń
Focaccia z pomidorami 75

zależności od regionu focaccia smakuje różnie. Może być pulchna, z dodatkiem oliwek, pomidorów, ziół albo też cienka, skropiona jedynie oliwą i posypana solą. O ile pizzę lubię na cienkim cieście, to focaccię zdecydowanie wolę puszystą:) Poniżej podaję przepis na focaccię na drożdżowym cieście, ale w planach mam też focaccię na zakwasie...  Polecam również przepisy na pizzę   Ciasto(...)mąki wymieszać, przykryć i odstawić na 3-4godziny w temperaturze pokojowej. Następnie dodać pozostałą mąkę, wymieszać (tylko do połączenia składników), przykryć, odstawić na 30 minut. Sól posypać na ciasto, skropić łyżeczką wody, ciasto zagnieść, aż stanie się miękkie i gładkie. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę. Uformować kulę, włożyć do naoliwionej miski, przykryć i odstawić na ok 2 godziny

Obiad gotowy
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 2 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 26-27.08 ) 94

kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY

Ostra na Słodko
Kolorowa tarta z kiełbasą 80

talerzu jest wesoło i kolorowo. Dobrym pomysłem jest więc kolorowa tarta pełna różnych smaków, które razem doskonale się uzupełniają i pysznie smakują.  Ta kolorowa tarta to kruche ciasto wypełnione jajeczno-serową masą, w której ukryły się aromatyczne suszone pomidory, czerwona papryka, maleńkie kulki marynowanego zielonego pieprzu i nieco większe kapary oraz rukola, tylko kiełbasa Morlińska wychyla się z ciekawości(...)żeby sprawdzić co będzie się działo... Kolorowa tarta z kiełbasą Składniki: Ciasto: 1)       220 g mąki pszennej 2)       1 jajko 3)       5 łyżek zimnej wody 4)       pół łyżeczki czarnej soli 5)       120 g zimnego masła

Na kulinarnym poligonie
Chlebek naan – przepis na indyjskie pieczywo z patelni 79

podsypania ½ szklanki jogurtu greckiego ⅔ łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek olej słonecznikowy do smażenia Kroki Wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, jogurt i oliwę z oliwek. Zagnieć ciasto, przełóż do miski obsypanej mąką, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę (do podwojenia objętości). Wyjmij ciasto z miski i podziel na 8 równych porcji. Rozwałkuj wszystkie porcje(...)Rozgrzej patelnię żeliwną na dużym ogniu, dolej 1 łyżkę oleju słonecznikowego, żeby placki nie przywarły. Gdy patelnia jest mocno rozgrzana, połóż na niej placek. Gdy pokażą się bąbelki i ciasto będzie mocno rumiane od spodu, przekręć je na drugą stronę i również podsmaż do zrumienienia. Powtórz tę czynność ze wszystkimi plackami, dolewając oleju w razie potrzeby. Podawaj z curry, ulubionym

Na-talerzu.pl
Słodkie bułeczki z marmoladą 75

rozczyn powinien si\u0119 spieni\u0107.\r","Do misko wsypa\u0107 m\u0105k\u0119, cukier, 1 roztrzepane jajko, s\u00f3l, rozczyn i 0,5 szklanki mleka.\r","Wyrobi\u0107 ciasto.\r","Pod koniec wyrabiania doda\u0107 olej\/rozpuszczone mas\u0142o.\r","Odstawi\u0107 na oko\u0142o godzin\u0119 w ciep\u0142e miejsce do wyro\u015bni\u0119cia.\r","Po wyro\u015bni(...)łyżkach cukru rozpuścić drożdże. Po ok 10 minutach rozczyn powinien się spienić. Do misko wsypać mąkę, cukier, 1 roztrzepane jajko, sól, rozczyn i 0,5 szklanki mleka. Wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać olej/rozpuszczone masło. Odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu rozwałkować. Wykrawać krążki szklanką. Na każdy krążek kłaść marmoladę i dokładnie zlepić (uważać, żeby

Bardzo Gruby Smok