ciasto - 161836 przepisów (strona:1518/10790)

Pyszne Ciasto na Jesień – TOP 10 Najlepszych Przepisów na Jesienne Wypieki 218

roku ma również swoje zalety. Przynosi ze sobą mnóstwo darów, które warto wykorzystać, tworząc piękne jesienne dekoracje do naszych domów. Kolejnym sposobem na umilenie tych ponurych dni będzie jesienne ciasto. Pyszny i słodki deser z jesiennymi owocami smakuje obłędnie. W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was 10 pysznych przepisów na jesienne wypieki, które będą idealnym dodatkiem do gorącej herbaty. Smacznego(...)Szarlotka sypana Przepis na: Przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto dyniowe Przepis na: Przepiski.pl 3. Ciasto marchewkowe z kajmakiem Przepis na: Alledobre.pl 4. Pyszne, pachnące ciasta na jesienne dni Przepis na: zaradnakobieta.pl 5. Jesienne ciasto z jabłkami i pigwą Przepis na: gotujmy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pyszne Ciasto na Jesień – TOP 10 Najlepszych Przepisów na Jesienne Wypieki pochodzi

Damusia.pl
Babka czekoladowo orzechowa 58

orzechy, a dokładniej mielone migdały. Nagle babka robi się naprawdę pyszna. Zapomniałam. Jeszcze odrobinę polewy czekoladowej i ewentualnie skórka starta z cytryny dla przełamania smaku. No i mamy idealne ciasto do popołudniowej kawy. Smaczne, proste, szybkie i o jesiennych smakach. Babka czekoladowo orzechowa, przepis na keksówkę 25×11 cm Składniki: 100 g mielonych orzechów (u mnie migdały(...)Ucieramy (miksujemy) do białości. Dorzucamy żółtka i nadal miksujemy. Dodajemy mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, skórkę cytryny i mleko. Miksujemy krótko tylko do połączenia składników. Dorzucamy czekoladę i mieszamy ciasto szpatułką. W osobnej misce ubijamy białka. Ubite przekładamy do ciasta partiami i mieszamy delikatnie szpatułką (ewentualnie na samym początku wspomagamy się mikserem). Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Relaxtime
Pappardelle z kremowym dyniowym sosem oraz kilka słów o książce "Pastaman" - Mateo Zielonka. 83

makaron tradycyjny a także bezglutenowy i wegański to ważna informacja dla osób które nie jedzą tradycyjnego, wy także możecie się cieszyć pysznym, domowym makaronem. Poznamy rady jak właściwie wałkować ciasto, jak gotować i przede wszystkim ile gotować. Oprócz makaronu zrobimy tortellini, triangoli czy rawioli.  W książce oprócz receptur na makarony są także przepisy na dania makaronowe podane z pysznymi(...)kopczyk, do środka wbijamy jajka które następnie roztrzepujemy widelcem. Kiedy jajka są rozmącone zagarniamy, nadal widelcem po odrobinie mąki do masy jajecznej. Kiedy składniki zaczną się łączyć zaczynamy zagniatać ciasto rękami. Zajmie to trochę czasu ale należy być cierpliwym. I jeszcze jedna uwaga, ciasto będzie dosyć twarde. Kiedyś dolewałabym wody aby nieco zmiękło, dziś wiem, że ciasto po zagnieceniu należy

Radość kipiąca uśmiechem.
CYNAMONKI Z LUKREM CYTRYNOWYM 60

pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CYNAMONKI Z LUKREM CYTRYNOWYM SKŁADNIKI: Ciasto: mleko (220 ml. = prawie pełna szkl.) cukier (6 łyżek) drożdże świeże (30 g) lub sypkie (7g) mąka pszenna (450 g) sól (1/4 łyżeczki) jajka (2 szt.) masło roztopione(...)Lukier: cukier puder (5 łyżek kopiastych) sok z cytryny (2-3 łyżeczki)  Potrzebne gadżety: mikser papier do pieczenia waga kuchenna szpatułka miarka   stolnica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Ciasto. Mleko podgrzewamy do 30-40*C, dodajemy cukier, drożdże, mąka i mieszamy. Odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 10-15 minut. Do dużej miski wsypujemy przesianąmąkę, sól, jajka, roztopione masło

Rita creative
Deser snickers – wersja fit 94

deseru zdecydowanie jak dla mnie nie jest jednoporcjowe Polecam rozdzielić go na kilka posiłków lub podzielić się z bliskimi. Więcej przepisów na desery znajdziecie tutaj , z kolei na ciasta bez pieczenia tutaj . Przepis na deser snickers Składniki spód 4 herbatniki (20 g) masa szklanka mleka (250 ml) 2 łyżki kaszy manny (40 g) 3 łyżki erytrytolu lub odżywki białkowej(...)blendujemy na gładką masę. Jeśli masa jest bardzo gęsta dolewamy zalewę z daktyli . Masę daktylową wykładamy na kaszę manną , a następnie siekamy orzeszki ziemne i posypujemy nimi wierzch ciasta. W rondelku lub mikrofali rozpuszczamy czekoladę , później dodajemy do niej jogurt grecki lub skyr i kakao, po czym intensywnie mieszamy. Polewę czekoladową wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy do lodówki

WegePrzepis
Dyniowe bułki drożdżowe 60

daje im piękny pomarańczowy kolor. Do pieczenia wykorzystuję dynię Hokkaido, jej miąższ jest zwarty i mało wodnisty.   Pamiętaj, aby przy wiązaniu bułek sznurkiem nie robić tego zbyt ściele. Ciasto urośnie, więc sznurki mogą zbyt głęboko wejść w ciasto i potem będzie je ciężko wyjąć z upieczonych bułek. Sznurek przy wyjmowaniu może też uszkodzić miąższ i  dynie nie będą(...)powinny podwoić swoją objętość. Dynię zmiksuj bardzo dokładnie rozgnieć widelcem lub przetrzyj przez sito.  Do miski z aktywnymi  drożdżami dodaj po kolei wszystkie składniki na ciasto, oprócz masła i dokładnie wyrób na gładkie elastyczne ciasto. Na koniec dodaj tłuszcz i jeszcze raz dokładnie wyrób.  Miskę przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Wegański SNICKERS (bez glutenu) 77

całość będzie bardzo ciepła ale nie wrząca, zdejmij z palnika garnek i dodaj zmielony len mieszając, odstaw na 3 minuty. 4. Wlej mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszaj. 5. Ciasto odstawi na kilkanaście minut aż ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 6. Następnie ciastem wylep wyłożoną papierem do pieczenia formę również na bokach (dobrze złącz kawałki ciasta(...)sobą bo podczas pieczenia w tych miejscach mogą powstać szczeliny). 7. Piec w 170’C ok 15 -20 minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostaw do wystudzenia, jeśli za bardzo ciasto urośnie to łyżką nieco przyklep spód. KARMEL 8. Potnij na drobne kawałki orzechy. 9. W garnuszku wymieszaj masło orzechowe z syropem oraz olejem kokosowym

Candy Pandas
Pyszna babka kawowo-waniliowa 88

Pyszna babka kawowo-waniliowa Babka to jedno z pierwszych ciast, które przygotowałam sama już jako dziecko. Uwielbiam babki za prostotę przygotowania, wygląd, smak i to, że odpowiednio przechowywane długo zachowują swoją świeżość. Dziś mam dla Was przepis na pyszną babkę kawowo-waniliową. Takie nietypowe połączenie powstało kiedyś pod wpływem chwili. Jako, że bardzo lubię dobrej jakości kawę, to spróbowałam(...)dodać do mojego bazowego przepisu na babkę. Okazało się to bardzo trafionym pomysłem. Znajomi byli zachwyceni, a ciasto zniknęło w kilka chwil. I od tej pory co jakiś czas na moim stole gości pyszna babka kawowo-waniliowa. Jak przygotować ciasto z dodatkiem kawy? Babka z dodatkiem kawy, to bardzo prosty przepis. Kilka podstawowych składników, takich jak jajka, cukier, mąką

Słodkie okruszki
Pyszne NADZIEWANE kruche ciastka 92

Marmolada jest twarda, więc tu podczas pieczenia nic się nie działo. Radzę też do ciastek użyć masła ekstra, czyli o zawartości tłuszczu 82%. Polecam! (przepis ciut zmodyfikowany z gazetki „Ciasta Domowe” nr 344). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne NADZIEWANE kruche ciastka Składniki(...)około 23 ciastka: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g schłodzonego masła (o zawartości tłuszczu około 82%) 100g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego (niekoniecznie) 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 żółtko Dodatkowo: około 220g marmolady lub bardzo gęstego dżemu (dżem może trochę wypłynąć z ciastek podczas pieczenia) 1 białko jasny brązowy cukier do posypania ciastek (trzcinowy) Ciasto

Mała Cukierenka
Jesienna rolada jabłkowa z orzechami. 108

Ciasto idealne na jesienną porę roku. Jesienna rolada z pysznymi jabłuszkami i orzechami. Iście sezonowy wypiek. Bardzo Wam ją polecam. Jest naprawdę bardzo łatwa do zrobienia i stanowi świetną alternatywę do tradycyjnej szarlotki. Składniki: Masa jabłeczna: 6 średnich lub 8 małych jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 lyzka cukru z wanilia 1/3 szklanki cukru 50 g pokruszonych orzechów włoskich Ciasto(...)jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g maki pszennej cukier puder do posypania gotowego ciasta Zapraszam również na film z instrukcją krok po kroku. Wykonanie: Jabłka umyć i obrać ze skórki. Utrzeć na tarce o dużych oczkach. Utarte jabłka przełożyć do garnka i dodać do nich

Pani M - kuchnia smakowita
Mini pączki z musem jabłkowym i cynamonem 75

mąki do podsypania – użyłam Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny Uniwersalnej, typ 480 Dodatkowo: mus z prażonych papierówek – z tego przepisu cukier do obtoczenia 1/3 łyżeczki cynamonu   Przygotowujemy ciasto na pączki – do letniego mleka wkruszamy drożdże i dokładnie rozprowadzamy. Mieszankę Pączki Domowe przesypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w mniejsze kostki margarynę, jajka oraz zaczyn z drożdżami. Za pomocą(...)miksera – polecam użyć mieszadeł do ciasta drożdżowego, miksujemy wszystko, początkowo na niskich, a następnie na średnich obrotach, około 4-6 minut, do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy, aby odpoczęło, na 15 minut.   W tym czasie możemy przygotować mus z jabłek, do którego przepis zalinkowałam powyżej. Ja użyłam papierówek, one w obróbce rozpadają

Smaczna Strona
Tradycyjna szarlotka 128

Klasyczna szarlotka bez zbędnych dodatków, to jeden z najpopularniejszych przepisów w moim domu. Jej sekretem jest przepyszne mega   kruche ciasto z prażonymi jabłkami ze starego sadu. Pachnie niesamowicie i szybko znika. Koniecznie musicie wypróbować. Ciasto kruche na blaszkę 25/30 cm:   2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mąki krupczatki 5 żółtek 1 kostka miękkiego masła 82% lub dobrej jakości(...)łyżeczki proszku do pieczenia    Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek np. antonówki ¾ szklanki cukru 1 kisiel cytrynowy Dr.Oetker ½   łyżeczki mielonego cynamonu Dr.Oetker     Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz śmietaną i żółtkami, dodać miękkie masło lub margarynę, , zagnieść szybko jednolite kruche ciasto. Połową ciasta   wylepić dno wyłożonej

Wanilia i Kardamon