ciasto - 162155 przepisów (strona:1522/10811)

PIERNIK HERBACIANY Z KREMEM GRYSIKOWYM 110

jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PIERNIK HERBACIANY Z KREMEM GRYSIKOWYM SKŁADNIKI: Ciasto piernikowe: jajka (5 szt.) cukier (1 szkl.) miód (250 g) olej (1 szkl.) herbata zaparzona z 2 saszetek (1 szkl.) mąka tortowa (3 szkl.) proszek do pieczenia ( 1,5 łyżeczki(...)cytryny 5 - 6 łyżek Polewa: margaryna (125 g) cukier puder (3 łyżki) woda (3 łyżki) kakao (3 łyżki) Dodatkowo: powidła śliwkowe (około 600 g) wiórki kokosowe (do posypania góry ciasta) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szpatułka miarka papier do pieczenia szklanka 250 ml. foremka 24 x 35 cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Przygotowanie . Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Foremkę

RITA food channel
Szybki piernik bananowy 67

Szybki piernik bananowy Piernik to ciasto, którego nie może zabraknąć na moim świątecznym stole. Klasyczny z miodem, wersja z dżemem, przełożony marmoladą, a może bananowy? Dziś polecam Wam przepis na szybki piernik bananowy. Wilgotny, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny piernik. Aromat, który unosi się po domu podczas pieczenia… Coś cudownego. Polecam Wam ten prosty przepis świąteczny piernik z bananami(...)przygotować piernik bananowy? Przygotowanie takiego ciasta jest naprawdę proste. Wystarczy kilka podstawowych składników, dobra przyprawa do piernika i banany. Dlaczego piernik z bananami? Bananowy mus dodaje mu wilgotności i wzbogaca świetnie jego smak. Do tego ten zapach podczas pieczenia… Ja go uwielbiam <3 Bananowy piernik możecie przygotować w większej prostokątnej blaszce lub mniejszej tortownicy. W zależności od użytej blaszki

Słodkie okruszki
Domki z pierników 93

ogniu żeby całość się zagotowała i rozpuściła. Zdejmuję garnek z ognia i odstawiam do przestygnięcia. Mąkę, sól i sodę przesiewam. Do masy miodowej dodaję mąkę, jajka, śmietanę i wyrabiam ciasto mikserem żeby było gładkie. Ciasto może być rzadkie ale takie ma być. Wstawiam je do lodówki najlepiej na noc. Moje ciasto nie jest tak bardzo słodkie bo ja takiego(...)wcześniej  z lodówki ze dwie godziny bo będzie twarde i ciężko się wałkuje. Przed wałkowaniem podsypuję mąką z jednej i drugiej strony. Ja jak robię domki to wałkuję ciasto na arkuszu papieru do pieczenia przez drugi arkusz. Wtedy nie przykleja się tak do wałka.  Ciasto dzielę sobie na kilka części i tak rozwałkowuję je na grubość około

wesoła kuchnia
Trójsmakowy Miodownik 83

Najlepszymi ciastami na święta są dla mnie warstwowce, różne smaki, struktury, słodkości często przełamane kwaskową warstwą. Uwielbiam takie ciasta i co roku przygotowuje inną wersję. W tym roku trójsmakowy miodownik z dużą ilością kajmaku na wierzchu, coś pysznego mówię Wam ;) Idealne na święta Bożego Narodzenia, ale nie tylko, na urodziny czy spotkanie rodzinne tez będzie pasować, troszkę pracy przy(...)smaku to tylko sami możecie się dowiedzieć jak go upieczecie ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto na 3 blaty: 400 g mąki pszennej 150 g masła 150 g cukru 2 małe jajka 1 i 1/2 łyżki miodu 1 i 3/4 łyżki śmietany 18 % 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki kakao do ciemnego

Gotowanie...to proste !
Miodownik 88

pieczenia firmy STELLA. Bardzo lubię ich produkty między innymi za dobrą jakość i nie wygórowaną cenę. Pierwszy przedświąteczny wypiek to u mnie pachnący miodownik z grysikowym kremem. To takie ciasto, które możecie już upiec dwa dni przed świętami. Miodownik potrzebuje czasu, żeby zmiękł i im starszy tym lepszy. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 160 g miodu 130 g masła(...)manny (błyskawiczna) 250 g masła 5 łyżek soku z cytryny Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: powidła śliwkowe Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Gotowe ciasto zważyć i podzielić na 3 równe części. Blaszkę o wymiarach  33x23cm wyłożyć papierem do pieczenia STELLA

Ala piecze i gotuje
Rolada makowa 74

pyszną roladę makową, idealną na święta, a także każdą inną okazję. Przepis jest bardzo prosty, a sama rolada smakuje obłędnie. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA ROLADĘ MAKOWĄ Składniki CIASTO 500 g mąki pszennej 6 żółtek 40 g świeżych drożdży 150 g masła 4 łyżki cukru 180 ml mleka 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli MASA MAKOWA 500 g maku(...)białek 60 g orzechów 150 g cukru 100 g rodzynek 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 łyżka masła Przygotowanie CIASTO Mleko lekko podgrzać, dodać do niego cukier, rozkruszone drożdże oraz 3 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić na około 15 minut, do wyrośnięcia. Zaczyn połączyć z wszystkimi składnikami, prócz masła. Całość zagniatać w ciasto, stopniowo dodając płynne masło. Zagniecione ciasto przełożyć

Alle Dobre!
Ciasteczka migdałowo-cytrynowe 67

u0144czy,\r","s\u00f3l"],"name":"Ciasteczka migda\u0142owo-cytrynowe","recipeCategory":"Bo\u017ce Narodzenie, ciasteczka","cookTime":"PT0H10M","prepTime":"PT0H30M","recipeInstructions":["Wszystkie sk\u0142adniki wymiesza\u0107 razem.\r","Zagnie\u015b\u0107 ciasto.\r","Rozwa\u0142kowa\u0107 ciasto i wycina\u0107 ciasteczka za pomoc\u0105 foremek.\r","Piec na blasze 10 minut w 180st."],"recipeYield":"ok 120 ciasteczek","keywords":"Bo\u017ce Narodzenie,ciasteczka(...)migdałów, 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki sody, skórka i sok z 2 cytryn, skórka z pomarańczy, sól Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać razem. Zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto i wycinać ciasteczka za pomocą foremek. Piec na blasze 10 minut w 180st. Smocze porady: Ciasto jest dość mocno lepiące, więc ciężko się je wałkuje - można brać

Bardzo Gruby Smok
Chrupiące korzenne herbatniki 87

pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące korzenne herbatniki Składniki na około 50 sztuk: Ciasto: 500g mąki pszennej – użyłam tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g jasnego brązowego cukru – użyłam cukru trzcinowego nierafinowanego 3 łyżeczki cukru z wanilią – użyłam cukru wanilinowego 1 łyżeczka cynamonu (jeśli(...)kardamonu, gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki zmielonych goździków szczypta soli parę kropli aromatu migdałowego (niekoniecznie) 280g schłodzonego masła lub margaryny 70ml mleka Dodatkowo: 1-2 białka około 100g płatków migdałowych Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier z wanilią, przyprawy, szczyptę soli, brązowy cukier i krótko wymieszać łyżką. Następnie schłodzone masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami

Mała Cukierenka