tarta - 42848 przepisów (strona:1517/2857)

Biszkopt z budyniem i truskawkami 250

cukier waniliowy, ubijamy. Na koniec dodajemy mąkę i żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.  Formę o średnicy 24cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt

Czerwona Porzeczka
Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką 215

wanilii czarna porzeczka Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: Naleśniki: Płatki kukurydziane wsypać do foliowego woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta (mają wyglądać jak gruba bułka tarta). Następnie dodać przesianą mąkę, jajko, mleko, olej i syrop klonowy. Zmiksować. Rozgrzać patelnie teflonową i wlać porcję ciasta podnosząc i kręcąc patelnią tak, aby ciasto pokryło warstwą dno. Smażyć

Oryginalny smak
Zielone kopytka ze szpinakiem 182

czym jeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko około 200 g mąki

kolorowotorcikowo
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 189

więcej o produktach , które mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR   Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka.  Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP  ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam

Gotowanie Patki
Torcik truskawkowy z biszkoptami 214

serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt idealny 175

chwile ubijamy. Na koniec do masy jajecznej wsypujemy partiami przesiane mąki, Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą lub druga wersja, którą częściej stosuję spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około

Życie zaczyna się w kuchni
Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe 241

Całość nie może być lejąca, powinna dawać się przekładać łyżką a wyłożone na blachę nie powinno rozpływać się. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ja użyłam dużej tortownicy. Rozprowadzić w miarę równomiernie po całej powierzchni blachy przy czym nie trzeba być super dokładnym bo w trakcie pieczenia ciasto wyrówna się i wypełni blachę

Ze smakiem bez glutenu
Pierogi z soczewicą czerwoną 181

zaczerpnięty ze strony, przepisy Tesco. Składniki: Ciasto : mąka - 80 g gotowana woda - 65 ml sól- szczypta Farsz : 75 g czerwonej soczewicy cebula - 1 szt masło - 2 łyżki bułka tarta - 2 łyżeczki białko jajka - 1 szt majeranek - 1 łyżeczka sól i pieprz Okrasa : tłuszcz cebula - 1 szt Sposób przygotowania: Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wsypać szczyptę soli

Kuchnia Danusi
Kotlety z kaszy jaglanej i szpinaku 172

mozzarelli 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz opcjonalnie świeże zioła (tymianek, majeranek, oregano) Na panierkę 1 jajko mąka owsiana lub bułka tarta Przygotowanie Kaszę przepłucz kilkukrotnie i ugotuj w 350 ml wody, aż wchłonie cały płyn. Odstaw do wystudzenia Kaszę ugnieć rękoma, dodaj posiekany szpinak, starty ser i czosnek (ewentualnie zioła

Powiedz dietom nie
Ucierane ciasto z rabarbarem otulone słodką kruszonką 181

Później mąkę i proszek do pieczenia, nadal mieszamy. Całość masy wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia- dno, a boki smarujemy masłem lub margaryną i oprószamy bułką tartą.  Na wierzchu ciasno układamy rabarbar. Wykonujemy kruszonkę: w misce łączymy składniki i wyrabiamy ręcznie kruszonkę - opcjonalnie można spróbować zrobić ją w blenderze. Sposób widziałam, niestety jeszcze nie próbowałam. Całość

Justa próbuje gotować
Ciasto z truskawkami i kruszonką. 170

inne owoce. Wykonanie: Margarynę zmiksować z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryna i posypaną bułką tartą. Na wierzch poukładać truskawki. Moje truskawki były dość duże więc pokroiłam je na 4 części. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie zagnieść składniki

Agusiowe smakołyki
Kruchy torcik z truskawkami 197

pudru WYKONANIE Kruchy spód i kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier puder, szczyptę soli i dodać posiekane nożem zimne masło. Masło wetrzeć w mąkę, tak aby przypominało bułkę tartą. Następnie dodać żółtka i całość szybko zagnieść do powstania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylepić spód i boki formy o średnicy 22 cm, po czym włożyć

Passions hobbies life
Placuszki walijskie z płatkami kukurydzianymi czekoladowymi 219

flakes kakao i miód WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać posiekane nożem masło i wetrzeć je w mąkę, tak aby przypominało bułkę tartą. Na koniec wbić jajko, wlać mleko i zagnieść szybko jednolite ciasto. Do ciasta wsypać płatki i dłońmi wymieszać i lekko zagnieść całość.  Rozgrzać dużą patelnię teflonową lub żeliwną

Passions hobbies life
Sycylijskie pesto z pomidorami, bazylią, orzeszkami piniowymi i ricottą (Pesto alla siciliana) 176

listków bazylii. Pomidory przekrawamy na ćwiartki i nożem wykrawamy środek pomidora, usuwając pestki i sok.  Do blendera wrzucamy pomidory, listki bazylii, ricottę, tarty parmezan, obrane 2 ząbki czosnku oraz orzeszki piniowe. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy oliwę extravergine, ok. 50-70 ml. Doprawiamy solą i pieprzem

La grande e la piccola cuoca
Ekspresowe ciasto jogurtowe z truskawkami 362

Truskawki myjemy i osuszamy. Tortownicę o średnicy ok. 22 cm lub blaszkę o wymiarach (21x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i obsypujemy lekko bułką tartą.  Przekładamy ciasto, a na nim układamy truskawki. Pieczemy 45-55 minut w 170 st. z termoobiegiem, po upływie ok. 40 minut sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu

bistro mama